במסעדת אלגונקווין שבמושב בניה מציעים ללקוחות שני דילים של ארוחה קומפלט, עשירה ומכובדת, התקפים בכל שעות פתיחת המסעדה. הרעיון: לשחרר את הסועד ממחשבות כספיות מעיקות, ולמקד אותו בהנאה שבאכילה. כמה פשוט, ככה גאוני
אח מבוערת, נרות דולקים, שאנסונים צרפתיים ואוכל משובח בצלחת. כך נראה הערב הרומנטי של שפרה צח ובעלה, במסעדת אלגונקווין הכפרית שבמושב בניה. פרוטוקול של ערב מהחלומות (הרומנטיים)
הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את רלי שולמן.
עבור רלי שולמן, השפית הצרפתיה של ''אלגונקווין'', פרופיטרול גלידה עם רוטב שוקולד צרפתי זו מנה שהיא הביאה מהבית שלה בצרפת ונכנסה לתפריט המסעדה מיד עם פתיחתה, לפני כשש שנים.
לפחות על פי המיתוסים של הדייגים, ימי סערה הם הימים בהם נלכדים ברשת הדגים ופירות הים המיוחדים ובהם הכי מעניין במסעדות הדגים. אז נכון שהסערות החורפיות רחוקות מאיתנו, אבל אולי הסערות הפוליטיות מפצות. ההוכחה לפניכם. ארבע מנות מומלצות של פירות ים.
נכון שהצרפתים לא ידועים בחום האנושי שלהם, אבל אין מה להתווכח על האוכל המשובח שהם מבשלים. ארבע מסעדות צרפתיות מומלצות למי שלא התמזל מזלו לפוש השנה מהחמסינים הישראליים באירופה ורוצה להתנחם בדבר הכי דומה.