דינר רש הוא פסטיבל הפופ אפ הקולינרי הראשון בארץ של היזמית שיר אשל, ובשיתוף אתר המסעדות 2eat, המציע לקהל הרחב לחוות נוסטלגיה בצלחת לצד פגישה מקרוב עם מסעדות מחוץ לתל אביב. שש מסעדות יתארחו בזו אחר זו בחלל של קפה 48, כל אחת למשך כשבוע, ויציעו לקהל הסועדים את המטבח האישי שלהן.
בסניפי לחם ארטיזן הפרוסים ברחבי הארץ מציעים שלל מוצרים נטולי גלוטן, מהעוגייה הקטנה ועד לגדול הכריכים. דן תורן יוצא להיכרות ראשונית עם הטעמים וחוזר עם כמה תובנות מפתיעות. מוזמנים לטעום, להתרגש ולהתמכר
"את תואר המנה המפנקת קטפה השקשוקה, שמגיעה במחבת לוהטת ובה רוטב עגבניות פיקנטי-חרפרף, מועשר בעגבניות שרי שלמות, שתי ביצים בעשייה מינימיליסטית שהשאירה אותן נוזליות כנדרש, וקוביות גבינת פטה שהפכה רכה מהחום..." שפרה צח חוגגת לילדה יום הולדת עשרים עם תפריט הלילה של מקס ברנר בשדרות רוטשילד תל אביב
סאן קריסטובל שבמקסיקו הינה עיירה צבעונית ומלאת ניחוחות יחד עם תחושת שלווה, נינוחות ורוגע. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מביאה לכם המלצות לבתי קפה ומסעדות שלא כדאי לפספס אם כבר הגעתם עד לאמצע מקסיקו
"בשר סרטנים ברוטב גורגונזולה ותפוח עץ. מנה טעימה, רכה, נימוחה אשר בה הטעמים משלימים אחד את השני..." קרין אביב בארוחת טעימות עשירה בטעמים, מרקמים וצבעים במרתף היין של מלון אפנדי בר יין החדש בעכו.
עבור חובבי המסעדות הצעירים שלא הספיקו לאכול במוסדות הקולינריים שהשאירו חותם על התחום כמו התרווד הוורוד ומיקה, מושק פרויקט "דינר רש" בשיתוף אתר המסעדות 2eat, המקים לתחייה מוסדות אוכל נבחרים, למשך שבוע אחד בלבד. המחיר של ארוחת טעימות כזו עומד על 200-350 שקל, אבל מה זה לעומת הערך הנוסטלגי. חובה להזמין מקום מראש
"הצורה שלה, הצבע שלה, הטעם שלה, המינימליזם של התוספות שבאו איתה. יש תחושה כזו, געגועים למשהו שאתה לא מצליח לשים עליו את האצבע – אבל אתה יודע שכשתראה אותו, אתה תזהה. אז זו הסינטה שאכלתי בהדסון..." עופר פרוסנר
"לשולחן הגיעה מנה ענקית של אורז ומעל בשר עגל קצוץ, פלפלים, בצל, בזיליקום ושורש גלנגל, כאשר בפסגה נחה לה מעל הכל, ביצת עין במלוא תפארתה. לאחר ערבוב, נתגלתה לנו מנה אסייתית גאה וחריפה..." ליאור פנחסי נהנה מאוכל אסייתי בג'פניקה, סניף נמל תל אביב
"פילה הדניס, לעומת זאת, לגמרי מהים, והוא מתובל בצורה מינימלית ומוגש עם דפי לזניה על ראגו פטריות וערמונים בטעמי חורף כבדים. לטוויטס הרענן אחראי, שוב, זילוף של רוטב פסטו...." גיא סופר-זמרני מגלה את ציונה בנס ציונה
מתכננים בר מצווה בכותל? מחפשים מקום לערוך חתונה באווירה קדושה? רוצים לתכנן אירוע לעובדי החברה עם אוויר הרים צלול? אירוע במסעדה הוא הפתרון בשבילכם – האורחים שלכם יאכלו אוכל טוב ולכם ייחסך הרבה כאב ראש. אספנו בשבילכם ארבעה מקומות לאירועים בירושלים
"סביצ'ה בורי - בצל סגול, עגבנייה, אבוקדו, זיתי קלמטה, חלפיניו, כוסברה, על סלסה עגבניות. מנה שהיא להיט, מה גם שהכל כל כך זורם על הטוסטונים שהוגשו לנו..." כרמית אופק מנצלת את שבת בבוקר לבראנץ' בטוקו ראשון לציון, מבית היוצר של השף ניצן רז
"פפרדלה פירות ים - רצועות פסטה רחבות עם שרימפס, קלמרי, מולים, כרישה ורוטב סרטנים אלוהי. הפסטה הייתה במידת עשייה מדוייקת להפליא ופירות הים השתלבו בחגיגה..." חגית גרוס, וילהלמינה, מתחם שרונה בתל אביב
במבנה עתיק בעין כרם, שבתקופת קום המדינה נתגלה בקירותיו אוצר זהב, שוכן היום אוצר אחר – מסעדת מלה ביסטרו. על התפריט של מלה ביסטרו אחראי השף אלי מזרחי, והוא כולל מנות ירושלמיות אופייניות. מוזמנים להנות מארוחה עסקית משתלמת במיוחד. בתיאבון!
"הלברק בא בצניעות עם לימון ופטרוזיליה, רוטב שום דומיננטי, שמנת בצד ותוספת פירה. הדג היה פשוט נפלא. קל, נימוח ורך. ממש מרגישים את הטריות של דג שרק הבוקר נתפס ברשת הדייגים..." ליאור פנחסי לוקח את האחות הקטנה לארוחה "מן הים" בדרבי בר דגים שברמת אביב בתל אביב
"המנה נותנת מענה למי שמתלבט בין הזמנת פיצה לשווארמה ומשלבת את השניים יחד. על מצע של פיצה מוגשת תוספת של שווארמה עם רמיזה קלה לתבלינים מתוקים. המנה גאונית, מפתיעה, יצאה פיצוץ..." קרין אביב, מנצ'ס גריל בר, מעיליא
"הניוקי הקטנטנים והנגיסים עטופים ברוטב קליל וארומטי של גבינת מסקרפונה, תרד ושום, יחד עם ערמונים צרובים ונימוחים ובזיקת פרמזן. והריזוטו, הוי הריזוטו..." שפרה צח מלמדת את הבת "תובנות לחיים" (וכמובן גם על אוכל) ברוסטיקו, האיטלקייה בשדרות רוטשילד בתל אביב
"שיפודי שרימפס במעטפת חזה אווז מעושן וציפוי של שקדים קלויים הוגשו לצד סלט שומר מרענן. טעמי האווז המעושן והשומני היוו ניגוד מושלם לטעמי השרימפס ובקלות הייתי יכול לאכול תריסר שיפודים כאלה..." יונתן שטרנברג על פסטיבל פירות ים בקולוני ירושלים, החוגגת בימים אלו עשור להקמתה.
"פילה לוקוס בסוביד בתוך שלולית קארי אדומה יחד עם בייבי שומר, ארטישוק אלה רומנה מוחמץ, שאלוט צלוי וקרם רימונים. המנה היתה גולת הכותרת של הארוחה כולה..., ליאור נובו בערב בלתי נשכח של אוכל גורמה כשר לצד אווירה בניחוח אירופאי אצילי בוינו סוקה שבהרצליה פיתוח
"החציל הקלוי היה בשרני, עדין בטעמו ומתובל במידה. עליו נחה טחינה גולמית סמיכה ואיכותית, ומעליה עיטרו את המנה גרגירי רימון מרעננים ופטרוזיליה. בצד חייכו לנו פלח לימון ושתי פיתות זעתר שהוסיפו טוויסט קריספי..." ליאור פנחסי, המגדלור, יפו
"הלהיט של הערב סרטנים קטנים בשריון רך (soft shell crabs) עם ציפוי פריך. הבשר עסיסי ומתקתק עם טעמים עדינים של ים אך כמעט ללא צורך בהתעסקות המרגיזה שמלווה אכילת סרטנים..." יונתן שטרנברג, דולפין ים, ירושלים