"אמרו לכם שהסדנא תתנהל בצרפתית?... אם תהיו בשקט תוכלו לשמוע את רחש בועות הבצק הנפתחות! שף סטפן מפזר את חיוכיו במינון הוגן בין המשתתפים לבין כדורי הבצק..." יעל עפר מתרשמת משף סטפן בסדנת האפייה של קוק סטור
''המאפה הראשון שלמדנו להכין היה דייניש ריבת שזיפים. אני ויפצ'וק, זוגתי לאפייה, מרחנו ריבה על גבי הבצק, ומאוד השתדלנו שלא יראו אותנו מלקקות את האצבעות...''. שירי טוב הסתחררה מהריח, ומקלות ההכנה, בסדנת מאפי השמרים של פורשף
''בקינוח אחר הכנסנו עוגה שלמה לכוס קטנה, וכך קבלנו קינוח מתוק של עוגת גבינה פירורים. גם לאוהבי השוקולד והקפה נמצאו פתרונות מתוקים...''. מיה בר גילתה את יתרונות קונספט הקינוחים בכוסות, בסדנה אפייה בנושא בבית לגעת באוכל
יש לדאוג ללחות בתנור, יש להתחיל מטמפ' גבוהה, ובניגוד למה שסבתא אמרה – מומלץ לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה. חני לשם, שפית הבית של פורשף, עורכת סדנה מיוחדת לשבועות, ומציידת אותנו, על הדרך, בטיפים לאפיית עוגות גבינה
דבש הוא חומר גלם מצוין לאפייה. מתוק וטעים, מוסיף צבע זהוב וטעם קסום, והריח... תאמרו לי, האם יש ריח מתוק יותר מריח הדבש? סמדר ולטר מתפייטת על דבש ומצרפת מתכונים לפאי תפוחים ודבש, לעוגת דבש ולחלת דבש לראש השנה
החיטה היא הראשונה מבין שבעת המינים שבהם נתברכה הארץ ולכן, גם זאת דרך לחגוג את שבועות: בתחרות אפיית לחם ביתי ובתערוכה על הלחם בדתות השונות
נועה שחר, שוטפת כלים סדרתית, העזה להצטרף לסדנת מאפים ועוגות בסיסית ב''כוכבים במטבח'' במטרה לחצות את הקווים ולהפוך לבשלנית. ברגע האחרון היא החליטה לקחת איתה את השף הפרטי שלה, רק ליתר ביטחון. שניהם יצאו משם עם תכניות גרנדיוזיות לעתיד.
כשהייתי ילדה, עוגה לשבת היתה חלק מטקס שצויין באדיקות כמעט בכל בית שהכרתי. רק אמא שלי מעודה לא הכינה בצק. לא פריך ולא שמרים, לא כרוך אפילו לא שק''מ. לא לשה, לא רידדה ולא גילגלה. בלי שום רגשי אשמה, פשוט לא.