מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

צהריים מושלמים של מאפים מתוקים בפודסטפס !


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 

מאז ומעולם הייתה לי משיכה בלתי מוסברת למאכלים מתוקים- עוגות, עוגיות, שוקולדים וכל דבר המכיל אחוז גבוה של סוכר, חמאה ושמנת.
אני נמנית על זן האנשים שהמטבח שלהם מכיל מתוקים יותר מכל דבר אחר- בתנור יש מספר סוגי עוגות (קנויות בדרך כלל), במגירה ממתקים ושוקולדים, בארונות סוכריות שונות וחטיפים מתוקים, ופה ושם ברחבי הבית סליקים של מתוקים נוספים, ''למקרי חרום''.

לחובבי מתוק כמוני אין דרך נפלאה יותר לפתוח את סוף השבוע, מלהשתתף בסדנת אפייה, בה מכינים ואוכלים קרואסונים, עוגות קראנץ' במילויים שונים, דנישים, פאי אגסים וקרם שקדים, טווילים במילוי מוס מסקרפונה, סלט מנגו ועוד,
הכל בטעמים משובחים שרק עושים חשק להיכנס למטבח ולהתחיל ליישם את החומר.

בפודסטפס, מסתבר, סדנאות כגון זו הן דבר שבשגרה. כמעט מידי ערב ובבקרי יום שישי מתבצעות הדרכות בישול במגוון רחב של נושאים - בשרים, דגים ופירות ים, בישול עולמי (איטלקי, תאילנדי, מקסיקני, צרפתי, קליפורני, ים תיכוני ועוד), סדנאות מרקים, נודלס, דים סאם, סושי, עוגות והרשימה עוד ארוכה.

בית הספר לבישול פודסטפס, שבעבר היה ברשפון, ממוקם כיום במושב בני עטרות, על כביש פתח תקווה- נתב''ג, מושב נוח להגעה ואווירת המושב כשלעצמה – בפרט הנסיעה בתוך המושב בינות למטעים- מכניסה את המשתתפים ל''מוד'' רגוע ושלו. לחצי השבוע נשכחים לאיטם והכניסה למקום, העמוס בכלים וציוד בישול, מאכלים, תבלינים, פירות וירקות, לא יכולה שלא להעלות חיוך על דל שפתיו של כל חובב אוכל ובישול מצוי.

המקום הוקם על ידי ערן ירוחם ועינת דוידוף, שאינם מסתפקים בסדנאות השגרתיות,ומריצים מיזמים מפתיעים ומפתים, דוגמת סדנת אוכל שמתוכננת להתקיים בתאילנד בקרוב, או ארוחת סילבסטר חגיגית ומיוחדת בת שש מנות אותה יכין הצוות לקבוצה.

כיתת ההדרכה היא מבנה גדול שבתוכו חלל המחולק לאזורים פנימיים שונים, רובם הגדול משמש לעבודה ולבישול, ומאפשר להעביר הדרכות בשיטת ''HANDS ON'' המאפשרת למשתתפים במקום לשבת ולהתבונן במדריך המדגים, לקחת חלק פעיל בהכנת המאכלים. השיטה הופכת את הסדנה להרבה יותר מעניינת ודינאמית, ומשתתפיה יכולים לצבור ניסיון מעשי, תוך כדי הדרכה צמודה והתבוננות במשתתפים האחרים. הסדנאות מיועדות לכ - 30 איש, וההכנה המשותפת נותנת ערך מוסף ומאפשרת לקשור קשרים אישיים תוך כדי העבודות המשותפות.

צוות המדריכים המעביר את הסדנאות, מגוון ומכיל אנשי מקצוע ושפים בעלי ניסיון רב, העוסקים בתחום, ואפילו ממוצ'קות מעדות ישראל השונות שצברו ניסיון במטבח ושמן וטעמם של מטעמיהן בישוליהן יצאו למרחוק .

את סדנת האפייה בה השתתפתי העביר ערן ירוחם, בעל רקע רב ועשיר בבישול מלימודים ועבודה בארץ ובעולם, שהחל בהרצאה קצרה ומעניינת על סוגי הבצק השונים, והתמקד במיוחד בבצק הכרוך ( יש המכירים אותו כבצק דפוף ) המשמש בעיקר לקרואסונים, קראנצ'ים, רולים ועוד. הסבריו של ערן התמקדו גם בתהליכים כימיים המתבצעים בבצק עצמו בעת ההכנה וערבוב החומרים, דבר שללא ספק סייע בהבנת ההיגיון שמאחורי ההכנה. ההרצאה התבצעה כשכולנו יושבים מסביב השולחן, שותים תה צמחים שהוכן במקום ונהנים מפוקאצ'ה טרייה מהתנור ( שערן הכין לפני שהגענו ) לצד שמן זית וחומץ בלסמי. הפוקאצ'ה המאלפת, הדיפה ריחות מגרים לכל עבר, פתחה את התיאבון לבצקים נוספים, ודרבנה אותנו להתחיל במלאכה שלשמה התייצבנו במקום- מלאכת האפייה.

בשלב זה התחלקנו לקבוצות עבודה, כשכל קבוצה קיבלה משימה שונה - הכנת מאפה על פי המתכון שקיבלנו, בעזרת הבצקים שהכנו. התחלנו בעבודה שהתגלתה כמהנה ביותר, ובמקביל ערן פיקח על כך שאנו עובדים נכון, ענה לשאלות הרבות שצצו תוך כדי ההכנה, והדגים כיצד להכין את המילויים השונים.

המאפים הראשונים החלו לצאת מהתנור ואנו התענגנו על עוגיות חמאה ואגוזי לוז ועוגיות שקדים ולימון משובחות עד מאוד, ברמה של קונדיטוריה עילית, שמהר מאוד לא נשאר מהן זכר.
במקביל, מתמוגגים מהריחות, המשכנו בהכנת המאפים הדורשים זמן הכנה ממושך ובהכנת המילויים השונים, מתמוגגים כשאחת לזמן מה יצאו מאפים חדשים, פרי ידינו מהתנור.
כמובן שלא יכולנו להתאפק וטעמנו מהם, גם כשכבר לא היינו מסוגלים יותר.

הסדנה התארכה להנאתנו הרבה מעבר לזמן המוקצב, אך לא מיהרנו לאף מקום. ישבנו מסביב השולחן, מחליפים חוויות עם ערן ושאר המשתתפים ונהנים ממאפים טעימים ועוגות מוצלחות.

המתכון הטוב ביותר לסדנא טובה, ללא ספק מורכב ממדריך טוב, מתכונים מוצלחים, חומרי גלם טובים וחברה נעימה, ובפודסטפס היו לנו את כל המרכיבים, ובשפע !!

''פודסטפס''
משק 23, מושב בני עטרות
טלפון: 03-9795813