הגרוזנית שהגיעה מירושלים היישר אל המרכז הבוהמי של תל אביב. ראצ'ה של המסעדנית לילי בן חיים, ממוקמת במבנה אבן עתיק ויפהפה בנווה צדק, והיא מציעה אירוח ברוחב לב, אוכל אותנטי, הרבה אלכוהול ומוזיקה סוחפת. בצהריים מוצע כאן תפריט עסקי שייקח אתכם למסע קולינרי מרתק המגלה את רזי המטבח הגיאורגי. אז למתי קובעים?
הקולינריה הישראלית אימצה אליה בחום ובאהבה את מטבחי העולם המביאים לנו ניחוחות, צבעים וטעמים מיוחדים הכי קרוב שאפשר לארץ המקור. במיוחד בשבילכם ליקטנו רשימה של מסעדות אתניות מומלצות - נציגות של מדינות על גבי הגלובוס. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
אירועי בוטיק במסעדות הפכו כבר ממזמן לטרנד עכשווי במחוזותינו, כך שתמצאו מסעדות רבות בתל אביב המציעות חדרים פרטיים, מרפסות פתוחות תחת כיפת השמיים, ואף מוכנות לסגור את כל חלל המסעדה עבור האירוע המיוחד. והתפריט - נבנה יחד עם השף בהתאם לסגנון האירוע וכמות המשתתפים, כך שמתקבל אירוע איכותי ומשובח. קבלו המלצה לארבע מסעדות לאירועים בתל אביב שידאגו לכם לאירוע בלתי נשכח
"השצ׳אמאדי, קדרת עגל ברכז שזיפים בתיבול גרוזיני, היא בדיוק מה שקדרה אמורה להיות, עטופה בחום ואהבה של שזיפים שנקטפו במטע אי שם למרגלות ההרים המרהיבים של גיאורגיה, והיא מוגשת עם תוספת של אורז..." עמרי שמילוביץ מגלה בראצ'ה תל אביב את הטעמים, הניחוחות והשמחה של המטבח הגיאורגי.
יום הולדת לסבתא, העלאה בדרגה, השקת תינוק חדש או ערב גיבוש עם החבר'ה מהעבודה – חגיגות מיוחדות דורשות חדר פרטי במסעדה. במיוחד בשבילכם ריכזנו כמה המלצות על מסעדות עם חדר פרטי כדי שתדעו איפה כדאי לחגוג - אל תשכחו לשמור את הלינק לכתבה!
"סוקו – תבשיל פיקנטי של פטריות עם עלי מנגולד ביין אדום, ואזיס טולמה – גלילות מהודקות של עלי מנגולד ממולאים אורז ומבושלים ברימונים, וגלילות חצילים במילוי מחית אגוזים..." שפרה צח מגלה את רזי המטבח הגיאורגי הקסום בראצ'ה, הגרוזינית החדשה שפתחה דלתות בנווה צדק תל אביב. בסוף הערב לבטח תרגישו חלק ממשפחה גרוזינית מחבקת וחמה!
"נתח עסיסי של חזה מולארד, כשלידו נחו בצלצלים ודובדבנים ברוטב יין אדום. הבשר היה רך ונימוח בפה, כל טעימה רק הגבירה את הטעם ולא יכולנו להפסיק לאכול..." רונן סולומון מגלה את רזי המטבח הגרוזיני בראצ'ה
"חזה מולארד צלוי וצוואר כבש ממולא בשזיפים - שתי המנות היו נדיבות וטובות מאוד, אך המנה של צוואר הכבש הייתה פשוט נהדרת..." יונתן שטרנברג מדווח על המנות הגרוזיניות האותנטיות המוגשות בראצ'ה ירושלים (לשעבר).
"אחרונה חביבה הגיעה מנה מהספיישלים של היום: צוואר כבש ממולא ירקות שורש. לילי מספרת שאחיה מלטף ומעסה את הבשר שעתיים, ולמען האמת - האהבה ניכרת..." מה אתם יודעים על המטבח הגרוזיני? יובל בלנקובסקי מדווח מראצ'ה ירושלים (לשעבר)
מארוחה בחושך מוחלט דרך צליית בשר על רשת שנמצאת במרכז השולחן; משתיית משקה גרוזיני מסורתי מתוך קרן ועד טאג'ין מרוקאי מלא בקוסקוס – הנה לכם מצעד המסעדות המיוחדות. יש לכם רעיונות נוספים למסעדות מיוחדות? כתבו לנו
"כשאלוהים חילק את האדמה בין כל העמים בעולם, הגרוזינים היו עסוקים באכילה ושתייה ולכן איחרו. אחרי משא ומתן, הוא נתן להם את החלקה ששמר לעצמו. אני מקווה שהם נתנו לו איזה צ'יבוריאקי..." יונתן שטרנברג, ראצ'ה, ירושלים (לשעבר)