Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדות אתניות מומלצות

מסעדות אתניות מומלצות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הקולינריה הישראלית אימצה אליה בחום ובאהבה את מטבחי העולם המביאים לנו ניחוחות, צבעים וטעמים מיוחדים הכי קרוב שאפשר לארץ המקור. במיוחד בשבילכם ליקטנו רשימה של מסעדות אתניות מומלצות - נציגות של מדינות על גבי הגלובוס. אל תשכחו להזמין מקום מראש!

פיש מרקט, תל אביב


השף קובי עבד מנצח על המטבח של פיש מרקט – מסעדת דגים כשרה המגישה אוכל יווני, חלבי ודגים. המטבח הפתוח לרווחה לעיניי הסועדים מאפשר הצצה לתהליך הבישול של השף וצוותו. המסעדה מעוצבת בסגנון יווני אוריינטלי, בגוונים פסטורליים, כחול של ים ולבן של חול, וניתן לסעוד בחלל המרכזי הגדול או בגינה הירוקה והקסומה. מוזמנים לטעום קבב דג ים ברוטב חריימה, קציצות פרסה וירקות שורש ומחבת דייגים עשירה.

יאסו, תל אביב


אלכוהול, מאזטים, מוסיקה יוונית, קהל של יפים ויפות, הים התיכון, וככל שהערב מתקרב האווירה הופכת יותר טברנה-סטייל. השף אביב משה מוביל ביד רמה את המטבח של יאסו ומעניק למנות הים-תיכוניות פרשנות אישית. כאן תוכלו ליהנות ממוס חצילים על פרנה קלויה, קבב של קצבים המשדך בין בשר עגל וטלה יחד עם טחינה שחורה וירקות, קלמרי צרוב על קרם עגבניות ופילה לברק אותנטי. את האוכל כדאי ללוות עם אוזו, עראק או בירה. יאסו, כבר אמרנו!

סמסה, קרית גת


בצמוד למתחם 'ישפרו סנטר' בקרית גת תמצאו את סמסה - מסעדה בוכרית אותנטית כשרה למהדרין המציעה טעמים וניחוחות מהמטבח הבוכרי המסורתי המרתק. המסעדה מעוצבת בקו אלגנטי מזמין הכולל גם ארון משקאות מרשים שבתוכו מגוון יינות בוטיק מהארץ מחו"ל. כדאי לכם לטעום את הצ'יבורקי - בצק במילוי בשר טחון מטוגן בשמן עמוק, אושפלוב - אורז עם גזר וגושי בשר עגל, שוק עוף בבצק במילוי תפוח אדמה אפוי ופטריות ועוד רשימה ארוכה של טעמים ביתיים מהמטבח המיוחד הזה.

ניטן תאי, תל אביב


השגרירה היוקרתית של המטבח התאילנדי בארץ. כאן מתחילים את הערב עם מילת התודה 'סאוודיקה', ואז מתחילה חגיגה שלמה של אנרגיה טובה, מוזיקה שמחה ואוכל משובח. מן המטבח יוצאות מנות המשלבות חומרי גלם תאילנדים ודרך חמש טכניקות בישול: אידוי במים, תנור אבן, קריספי זהוב, צלילי רחש להבה ובריאות. הצצה קטנה לתפריט: טונג קאם – בקר בסגנון בנקוק, גיוזה ברווז, שרימפס עם מולים שחורים מעושים ועוד.

ווק אנד ווק, בני דרור


כבר מעל לעשור וחצי שווק אנד ווק מציעה לתושבי בני דרור והסביבה אוכל תאילנדי טעים. כל המנות מוכנות במקום, ועולות על האש ברגע ההזמנה, כך שמובטחת לכם טריות מרבית. כאן תוכלו ליהנות ממנות ווק מגוונות, כגון: נודלס, פאד תאי, מנות עוף ובקר, אגרולס, קומבינציות סושי, דים סאם ועוד. בווק אנד ווק מחכים לכם גם עם תפריט עסקית ומשלוחים עד הבית.

קיוטו, הרצליה פיתוח


מחפשים לטעום את טעמי ארץ השמש העולה - כדאי לכם להגיע לקיוטו בה תוכלו לפגוש את תרבות האוכל היפני על שלל מרכיביו וסגנונותיו. האוכל היפני שובה את העין וביחד עם הסידור המוקפד בצלחת והטעמים המיוחדים מתקבלת חוויה הרמונית, צבעונית וטעימה. האוכל היפני ידוע כבריא לגוף ואינו מכביד, כך שאתם מוזמנים ליהנות מיאקיניקו סירליון - נתחי סינטה ברוטב סויה, פירות ים וסלמון על הפלאנצ'ה ועוד.

יאמטויה, הוד השרון


נציגה נוספת של המטבח היפני היא יאמטויה - מסעדה יפנית מסורתית המציעה מנות פיוז'ן מודרניות לצד תפריט ייחודי המתאים למי שאינו צורך גלוטן. לצד התפריט הקבוע של המקום תוכלו כאן ליהנות גם ממנות עונתיות, בהתאם לזמינות חומרי הגלם, ומתפריט משקאות שחלקם במקור מיפן. בין המנות המומלצות: רול סושי ספייסי טונה, קרפצ'יו קולורבי וצנון, סלט קינוקו חם, מנות אטריות שמוכנות מקמח אורז.

קארילינה, בני ברק


הודית חדשה וכשרה בבני ברק – קארילינה. אהבתם של בעלי המסעדה למטבח ההודי התחיל עוד בילדות כשגדלו בלונדון ונחשפו שם למטבח ההודי האותנטי. את האהבה הזו הביאו איתם בני הזוג לארץ, ופתחו את קארילינה – בה תמצאו מגוון עשיר של מנות קארי בטעמים ותיבולים ארומטיים, עוף טנדורי, צ'יקן טיקה, דאל מקאני, סמוסה במילוי בשר או ירקות ועוד שלל טעמים ממכרים ומרתקים מהמטבח ההודי המסורתי.

נמסטה, אשדוד


לא הרחק מהים, במתחם ארמונות לה ממוניה באשדוד, ששוכנת הודית כשרה ואקסלוסיבית – נמסטה. המקום מעוצב בצבעים חמים בשילוב אלמנטים קישוטיים שהובאו מהודו, ברקע מתנגנת מוזיקת הודית שמחה, יש גם בר משקאות עשיר והאוכל – מייצג את המטבח של צפון מדינה זו. מנות שאסור לפספס: לחם הודי – נאן, צ'יקן טיקה מסאלה, קארי בטעמים, ברייני ירקות, בטטה ווארה ועוד שלל טעמים מיוחדים וקסומים.

מרקש, נתניה


בואו להכיר את מרקש שבטיילת נתניה, המציעה לבאים בשעריה נוף כחול-כחול של ים יחד עם מעדנים מכל טוב של המטבח המרוקאי. את הריהוט ואת הכלים הביאו ממרוקו, התקרה מכוסה בד סאטן זהוב, על כל שולחן מונח טאג'ין, ואפילו השטחים הגיעו ממרוקו - הכי אותנטי שאפשר. עוד לא אכלנו? אז קדימה: מרק חרירה, בשר עם עגבניות ופלפלים, מוח ברוטב פיקנטי, קציצות מרוקאיות, טחול וכל מה שאתם יכולים לאכול.

סהרה בגליל, שומרה


במושב הפסטורלי שומרה שבגליל המערבי שוכנת סהרה - פנינה מרוקאית קסומה וכשרה. בתפריט תמצאו מנות אותנטיות עם מתכונים העוברים מדור לדור ובטעם של פעם לצד מנות צמחוניות ומנות ללא גלוטן. מוזמנים להתמכר לטעם של התבשילים הססגוניים, הקדרות המהבילות, הבשרים והדגים על גריל או בבישול ארוך, הסלטים המרוקאיים תוצרת בית וכמובן, לחם הפרנה המרוקאי שנאפה במקום ומוגש חם לצד הארוחה.

ראצ'ה, תל אביב


במבנה אבן עתיק ויפהפה בנווה צדק שוכנת ראצ'ה – מסעדה גרוזינית בניצוחה של המסעדנית לילי בן שלום בשיתוף אחיה, ישראל, השף. האווירה בראצ'ה אנרגטית, שמחה ומחבקת, ובמקום מתקיים משתה גרוזיני אמיתי עם שולחנות עמוסים בשלל מנות צבעוניות כשברקע מוזיקה גרוזינית מקפיצה. מה אוכלים? חינקלי – כיסונים במילוי בשר, צי׳בוריאקי - סהרונים פריכים במילוי בשר, חצ'אפורי – מאפה במילוי גבינות, גלילות חצילים במילוי אגוזים, בשרים על הגריל ועוד.

קינטו, תל אביב


עוד מהמטבח הגיאורגי תמצאו את קינטו של מוריס ג'נשוילי, מגדולי הזמרים הגיאורגיים בארץ. מוריס ביקש להביא אל הסועד הישראלי את קסמיו וסודותיו של המטבח הגרוזיני בשילוב הופעות מוזיקליות, כאשר המטרה היא לשמח את כל באי המקום. כאן המטבח כשר ואל הסועדים יוצאות מנות כמו סאטני – חצילים ממולאים בממרח אגוזים, צ'בורקי – בצק מטוגן במילוי בשר, צ'קמארולי - עופיון בחרס לוהט, צלעות טלה ועוד.