למרות המחירים המפתים, למרות הזמינות הגבוהה, בארוחת החג מושקעים כל כך הרבה כסף מאמצים וכוונות טובות, אל תתפתו למבצעים ברשתות השיווק, פנקו את האורחים שלכם ואת עצמכם ביין טוב.....
לא עברה חצי שנה ושוב אתם תקועים עם אותה שאלה מורטת עצבים, מה נביא להם לחג. נר? קערה? מה? מה?
מה עושה לכם המילה אניס? מציפה זכרונות מאיים קסומים צפים בזרם ומגברים לא מגולחים שותים בצוותא על מדרכה משקשקים קוביות מול לוח השש בש? או שאולי תחושת איכס ודחייה?
מוצאי שבת. יש מקומות שמרגישים את זה. ירושלים. אחרי יום של בדידות יחסית של הרחוב הירושלמי, מרכז העיר מתחיל להתמלא וירושלים חוזרת לשיגרה. הבסטות בכיכר החתולות נפתחות וקבוצה של סטודנטים מצלמים סרט. אנחנו נכנסים למתחם של חצר פיינגולד בנחישות אל עבר ''אדום'' מסעדה ובר יין.
מסעדות רבות מציעות כיום מיגוון רחב של יינות: צרפתים, איטלקים, ישראלים ועוד רבים אחרים. לעיתים, מוגשים היינות בטקס שכלליו מוגדרים מראש, שלסועד ההדיוט, עלול להיראות מבהיל או מביך. אספנו לכם כמה כללים בסיסים שיאפשרו לעבור טקס זה בכבוד ובהבנה .