מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

עפיצות, פירחוניות וניחוחות פירותיים ביין ירדן קצרין 2000


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

טיסת ארקיע פרטית, הביאה לפני כשבועיים, את מיטב כתבי ועורכי היין והגורמה, ממרכז הארץ בואכה מנחת מחניים. הסיבה, חוגגים את הנפקת ירדן קצרין 2000 וירדן קצרין שרדונה 2002
כיאה לאירוע כזה, זכו הבאים לאירוע מוקפד, פלצני, ומכוון היטב גם לחך אבל גם לבטן הרכה של טועמי היין.

הארוע החל בטעימות יין באולם החביות של היקב, בזה אחר זה הוקפצו, גורגרו, הורקו ועורבבו יינות קצרין. הרבה מילים כמו טסו באוויר. לסיכומו של עניין, ליין צבע אדום – בורדו כהה, הוא מרוכז, וגם חצוף. נמצאו בו טעמים של פטל שחור טרי ודובדבנים, מרובדים בשזיפים, אלון ורמזי תבלינים אדמה וטבק. פוטנציאל ההתיישנות שלו ארוך ויש לו סיומת מתמשכת. הריכוז של היין, הכבדות שלו, והצבע הכהה נותנים לו תחושה של יוקרה, וגם מחירו, 285 שקל לבקבוק.

חבל לשלוף אותו מהמדף כדי לשטוף פנימה סטייק אנטריקוט ופיתה. יותר טוב לחבר אותו לקדרת בשר בערב חורף ערפילי וללגום בלגימות קטנות, אחרת חיסול הנוזל היקר יקר הזה יגרום לכם לא רק עונג אלא גם נקיפות מצפון.

וכמו שהאירוע התחיל טוב, הוא נגמר אפילו טוב יותר, הפעם, בפינאלת גורמה -הארוחה. בבית הכנסת העתיק שבקצרין, כשברקע סימפונית אימוני הירי של יחידת שריון, נערכה ההשקה הרשמית, הפעם, מרופדת במנה עיקרית של השף חיים טיבי ממסעדת מוסקט, ובניצוח כללי של עמית קאופמן – מקייטרינג ''טעם וצבע''. המופע האורקולי של טעם צבע וירי שריון כבד בין האבנים העתיקות היה יכול להיות מוצלח קצת יותר עם אמא טבע הייתה דואגת לפחות קרני שמש, או להבדיל לכמה שמשיות. מסתבר שגם בגולן יכול להיות חם.

ומה ששם קרה, זה שירדן קצרין 2002 נלגם עם המנה הראשונה – פילה דניס על מצע פירה אפונה ורוטב לימונים כבושים, טעים טעים, רצינו עוד, בעיקר הפירה של האפונה, נסו בבית, תחליף נהדר לתפוחי האדמה הסטנדרטי.

מנת הביניים הייתה קאנל אבוקדו עם קוביות עגבניות בליווי בלסמי מיושן ושמן זית, טעים טעים, גם את זה רצינו עוד. אגב, לא חייבים דווקא ''קנאל'', יש לזה מילה עברית זהה – תעלה, זה נשמע מכובד באותה מידה.

מנה עיקרית: טריו טלה על מצע פירה, שום וקונפי שומר ברוטב תות עץ לבן, שנלגמה עם ירדן קצרין 2000, טעים, אך לא נרשמו גניחות הנאה בלתי רצוניות. באופן אישי הטלה לעולם לא יוכל לתפוס את מקומו בצלחתי כמנה העיקרית האולטימטיבית, ככה זה כשגדלים עם דיר ליד הבית.

את הקינוחים סגרו עוגת שוקולד אישית חמה, בננות בקרמל עם פטיסייר קוקוס וגנאש שוקולד, פיננסיה פטל, טארטלט פסיפלורה בעיטור פרות אדומים, לכל אלו עזרו לרדת לקיבה יינות ירדן 2001. כל הקינוחים הצטיינו במיניאטוריות דיאטטית חסרת הגיון, העם הרווי אלכוהול רוצה לסגור את היום עם משהו מתוק, גדול יותר מאפונה, וקצת יותר קטן מהמבורגר. בכל זאת מניטורות, אבל טעימות, מה שנכון נכון.

האירוע, איך לא, הסתיים בברכות נאומים והוקרות תודה לבביות לכל העושים, התורמים האופים והלוגמים. ובגלל מצוקת הזמן, העיכול נעשה בדרך הביתה כבר בתוך המטוס, ככה זה שרוצים גם לאכול ארוחת צהריים ברמת הגולן וגם להספיק ל''שלף שטונדה'' בתל אביב. לחיים.

ירדן קצרין 2000 יוצא במהדורה מוגבלת וממוספרת של 12,000 בקבוקים בלבד. היין מוצע למכירה באריזות עץ של 6 בקבוקים או באריזת עץ זוגית יחד עם קצרין שרדונה 2002. מחירו המומלץ לצרכן כ– 285 ₪.