מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אדום – מקדש של יין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  מוצאי שבת. יש מקומות שמרגישים את זה. ירושלים. אחרי יום של בדידות יחסית של הרחוב הירושלמי, מרכז העיר מתחיל להתמלא וירושלים חוזרת לשיגרה. הבסטות בכיכר החתולות נפתחות וקבוצה של סטודנטים מצלמים סרט. אנחנו נכנסים למתחם של חצר פיינגולד בנחישות אל עבר ''אדום'' מסעדה ובר יין.

מוצאי שבת. יש מקומות שמרגישים את זה. ירושלים. אחרי יום של בדידות יחסית של הרחוב הירושלמי, מרכז העיר מתחיל להתמלא וירושלים חוזרת לשיגרה. הבסטות בכיכר החתולות נפתחות וקבוצה של סטודנטים מצלמים סרט. אנחנו נכנסים למתחם של חצר פיינגולד בנחישות אל עבר ''אדום'' מסעדה ובר יין.

מבט מהיר מסביב מבהיר לך מיד שאתה במקדש היין. יין בכל מקום. בשפע מכל קצוות הארץ והעולם ואפילו יין מלבנון בשווי 700 ₪ יש שם. אנחנו, שיין לא נכלל בתחום ההתמחות שלנו, שמחנו על ההזדמנות להשכיל משהו. ראוי לציין את ההרגשה שנותנים להדיוטות כמונו צוות המלצרים. די נדיר לקבל טיפול מאנשי מקצוע מיומנים ולא מחבורת סטודנטים מתוסכלים שסופרים את הדקות עד לסוף המשמרת. אף אחד לא מתלקק מדי אבל גם לא אדיש. אחרי בחינת הדרישות שלנו מהיין הגענו להסכמה בנוגע לכוס הראשונה, את הכוס השנייה כבר יהיה יותר קל למקד לטעמינו ביחס לכוס הראשונה. ועכשיו האוכל:
החלטנו ללכת על מנה ראשונה האופנתית פטה כבד עם קונפיטורת ענבים הפטה המגיע חלק אך לא מחיתי, קונפיטורת הענבים שהתלוותה אליו השתלבה נפלא עם היין המעולה שנמזג לכוסותינו. מנה של טרטר טונה אדומה עם אגוזי מלך מפתיעה בטריותה גם האגוזים היו טריים ופריכים ובלי זכר לטעם לוואי אופייני.

האוירה באדום רגועה, המוסיקה בווליום מדויק שמאפשר שיחה קולחת והאקוסטיקה נפלאה. לקראת השעות הקטנות האוירה מתחממת עד הסגירה בסביבות 01:30 באמצע שבוע. המקום עצמו, ירושלמי אסלי- קירות אבן, קמרונות, מאוד חם (ופוטוגני). למנה עיקרית הזמנו שרימפס ברוטב חמאת טימין, שום וליים- מנה קייצית, מאוד מרעננת ומלווה בריזוטו עשוי בדיוק כמו שצריך במרקם מבלבל של רוך וקשיות. הנאה צרופה. מנה עיקרית נוספת הזמנו מהמיוחדים, בשר קצבים שהגיע עם פירה ועגבניה. ולבסוף, מהקינוחים מומלץ במיוחד קרם ברולה שבתחתיתו מתגלים גרגירים קטנים, עדות למקלות הוניל שגורדו אליו. אדום הוא מקום שלא שוקט על שמריו העבודה והרענונים שוטפים. התפריט מתחלף בתדירות של כ- 3 חדשים, כשכל שבוע נקבע נושא שמוביל את תרבות היין במקום. השבוע בו ביקרנו, היה שבוע קליפורניה. לכן בעמוד הראשון של תפריט היינות מצאנו המלצות בהתאם. כך זוכים לטעום יינות שאפילו את שמם לא חשבת שתצליח להגות מה שמקל עליך להרגיש ולו רק לרגע כיינן. בקיצור, אם חשקה נפשכם בערב מהנה וגם מעניין, אדום יקבלו אתכם בברכה וידאגו לכך.

''אדום'' מסעדה ובר יין
יפו 31 (חצר פיינגולד ירושלים)
עסקיות: 12:30-18:30
א-ו: 19:00-02:00
שבת: 13:00-02:00