מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מה נביא להם מתנה?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 לא עברה חצי שנה ושוב אתם תקועים עם אותה שאלה מורטת עצבים, מה נביא להם לחג. נר? קערה? מה? מה?

לא עברה חצי שנה ושוב אתם תקועים עם אותה שאלה מורטת עצבים, מה נביא להם לחג. נר? קערה? מה? מה?
בסתר ליבנו רבים מאיתנו מצרים, על כמה חבל שעדיין לא מקובל להביא צ'קים מתנה לחגים (בשמחות כבר התרגלנו לא?)
במחשבה שניה, בעצם יש לנו תואם צ'קים גם לחגים, פשוט מאוד, בקבוק יין.

נכנסים לחנות היין הסמוכה, שולפים מהמדף משהו מתאים וזהו. אמאמה, אם היין שקניתם, זול/פשוט מידי, אתם עלולים לפול בפה של הדודים, לעומת זאת, אם השקעתם ביין טוב שהמארחים ה''בורים'' שלכם לא יעריכו כראוי, אכלתם אותה. אז מה עושים? מה עושים?
בטח כבר תארתם לעצמכם שיש לי רעיון. לא סתם רעיון, רעיון גאוני (כזאת צנועה אני). קונים ספר. כן כן, ספר ספר אלכוהול.
לאחרונה הגיעו למדפים שני ספרים מתאימים ומקסימים, בדיוק בזמן לכבוד החג.

אדום לבן ומה שביניהם, יין לאנשים כמוני וכמוך שכתב גיל חובב,הוא ספר קטן ומשובב. על פני פחות מחמישים עמודים מעוצבים, שפתיים ישקו, מגיש חובב מורה נבוכים תמציתי, מעניין ומועיל לצרכן היין המתחיל. בדרכו העממית, והישירה (יעני בלי חארטה) הוא פונה אל הילד המבוייש, שמתחבא ברבים רבים מצרכני היין ומסביר ללא גרם התנשאות, מה אמורים לדעת כשניגשים ל''פרויקט'' רכישת בקבוק. מלבד היותו מועיל, הפשטות והתמציתיות בה מובא החומר, הופכת אותו לחומר קריאה מעניין וגם אם לא מקיף את כל מה שיש, מדובר בתוספת לא מבוטלת של מידע למאגר הידע הכללי. אם שתיית וקניית יין, עושה לכם פרפרים של אי נעימות בבטן, הגיע הזמן להגמל, וסוף סוף לשתות ולקנות יין בכיף.

אדום לבן ומה שביניהם
יין לאנשים כמוני וכמוך
גיל חובב
הוצאת כתר

השנה נקבל את פני האורחים בכוס קיר, דרך אלגנטית ומאוד צרפתית. המתכון מתוך אדום לבן ומה שביניהם

קיר- קוקטייל יין לבן
לא אין שום קשר לבנייה וקונסטרוקציה. הקיר, קוקטייל צרפתי נפוץ ואהוב, הוא משקה עדין וקליל המשמש כאפריטיף במיטב מסעדות תבל. הוא מכיל בסך הכל שני מרכיבים: יין לבן יבש וכפית ליקר פירות יער אדום ומתוק (קרם דה קסיס). אבל נסו ותראו איזו חתונה מוצלחת יוצאת בין השניים.

1 כוסית יין לבן יבש, קר מאוד
1 כפית ליקר קרם דה קסיס

אופן ההכנה
מוזגים את היין לכוס יין לבן או לכוס שמפניה
יוצקים בזהירות את הליקר פנימה, אין מערבבים. כך נוצר אפקט ה''סאנרייז'' הליקר שוקע אל תחתית הכוס ויוצר כתם אדום.
מגישים מיד
למי שאוהב מתוק, ניתן להכפיל, ואפילו לשלש, את כמות הליקר.
כאשר מחליפים את היין בשמפניה מקבלים משקה חגיגי יותר ומחליפים את השם מקיר, לקיר רויאל.

הספר החריף, הוא אלבום צבעוני מהודר שכתב שלמה פפירבלט, עיתונאי בכיר וסופר בעל טור בנושאי אלכוהול בידיעות אחרונות. פפירבלט תיעד במסעותיו בעולם את הקשר בין בני אדם לאלכוהול, וכחובב אלכוהול הוא אומר ''האלכוהול הוא ידיד נאמן וגם יריב ערמומי, כך או כך, כדאי לדעת עליו את הכל''.
אם המארחים שלכם לוגמים כוסית פה ושם הספר החריף יכול להיות מתנת חג מושלמת עבורם.
פפירבלט מטפל במשקאות אלכוהוליים שאינם יין. ויסקי, וודקה, ברנדי וג'ין, רום טקילה, ליקרים ועוד. תמצאו בין הדפים כל מה שרציתם לדעת על ההסטוריה של האלכוהול, זיקוק או כימיה שלו, והכל מתובל בסיפורים, ובנתונים מעניינים שנחמד לאחסן בזיכרון. למשל , הידעתם שויסקי תופס כרבע מכמות האלכוהול המיוצרת בעולם? או שמשמעות השם וודקה הוא מים קטנים? ושהדרך הטובה ביותר לטפל בהנגאובר שהיא גורמת, היא לשתות מי מלפפונים חמוצים? בררררררר...
בנוסף יש גם מתכונים לקוקטיילים, סיפורים אישיים ורשימה ארוכה ומפורטת של משקאות אלכוהוליים שונים ומשונים, המיוצרים בכל רחבי העולם.

הספר החריף
שלמה פפירבלט
הוצאת אריה ניר