"המזרח הקדום היה האזור הראשון בעולם שבו טופחו ענבים ויוצר יין..." חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, יספר לנו בכתבות הבאות על ההיסטוריה של תרבות היין. בפרק הראשון: : משיירי חרצנים ועד לפקקי הסיליקון
"מקרב היינות האדומים התבלט במיוחד לטובה היין, שירז 2007. מדובר ביין ארוך, ארומתי והרמוני שיושן 12 חודשים. לא מדובר ביין אגרסיבי אלא ביין מאוזן היכול ללוות ארוחה בת מספר מנות..." יובל בלנקובסקי מדווח מיקב ברבדו
"את תאהבי יותר שמפניה אחרת" אמרה הברמנית ולאחר שקיבלה את הסכמתי, מזגה לי למברוסקו. שמפניה אדומה ומבעבעת, מתוקה יחסית לאלכוהול. חברתי נותרה נאמנה לג'יימיסון...." שיר כידן מגלה עולמות וטעמים חדשים באוקונור
"סדרה נוספת שיצאה לא מזמן, היא סדרת יוגב של יקב בינימינה. לא מדובר ביינות גדולים, אבל ארומות הפרי הבולטות והמתיקות היחסית יתאימו היטב לארוחת מנגל פשוטה של חברים..." יובל בלנקובסקי מדווח על החידושים בתחום היין
"קוקטייל המלון שלי עדין ונשי, ספק מתוק, ספק חמצמץ, מקרר ומרענן ובעיקר גורם לי לחסל אותו ולהזמין עוד אחד. זה לא מפריע לי גם לרעות בשדות זרים..." אפררת רוזן ובעלה יוצאים שיכורים ושמחים מהלופט
חדשות טובות לגבי עולם היין הישראלי- לא משעמם פה ואף אחד אינו שוקט על שמריו, חוץ מהיין שבחביות. הישראלים בשנים האחרונות צורכים יותר יינות איכות. יובל בלנקובסקי מספר על חידושים והמצאות בקרב היינות הישראליים
"בשלוק הראשון נשביתי. ברד מתוק-חמוץ, עם רמז קלוש לאלכוהול. המשכתי לשתות ולשתות בלגימות עדינות. תוך שתי דקות מצאתי את עצמי מחליפה מבטים עם תחתית הכוס..." למיה בר קוראים הרבה דברים מאושרים בפיאסטה
"בזמן שנחנו מן האכילה, לגמנו באיטיות מכוסות המשקה שלנו - ווינשטפן, הבירה הבווארית העתיקה, שנמזגת כאן מהחבית באיטיות הראויה, בשבילו, וכוס יין לבן- בשבילה..." מיה בר מחליטה להתחיל בעיקר בבר גיורא
החגים בתשרי הם הזדמנות נפלאה להעלות מעט את שיעור הכהל, הסוכר והעניין בנפח היינות שלנו. חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, מציג את ההיסטוריה של תעשיית הפורט, המייצרת סוגים שונים של יינות בכל העולם
"לתחילת הארוחה הייתי ממליץ לנסות ללוות את המאכלים המסורתיים דווקא עם משקה אלכוהולי חריף כמו וויסקי שיפתח לכם את התיאבון..." יובל בלנקובסקי מציג בטור היין אלו משקאות אלכוהוליים מומלצים לקראת החג
''אחרי הצצה במגוון הקוקטיילים האקזוטיים בתפריט כמו 'יונה לבנה', 'שקיעה' ו'לב אמיץ', פתחנו את הארוחה עם קוקטייל 'אלכסיס'- פסואה, ג'ין ומיץ תפוזים סחוט טבעי...'' אפרת רוזן מגשימה חלום תוך כדי ביקור בבריזה קלדרון
''תפריט האלכוהול במקום מצטיין בגיוון, הן 'לרוחב' - בירות, יינות, וויסקי, סינגל מאלט, ג'ין, קוניאק, ליקרים; והן 'לגובה' – ממותגים פשוטים יחסית, ושווים לכל נפש, ועד למותגי-עילית...'' מיה בר מתניעה בבטי פורד בתל אביב
"לאט לאט, כמו הוויסקי בגרון, התרככתי ונתתי לתחושה של מבסוטיות להשתלט עלי. בחלק מהשולחנות (שגם הם היו בגלגול הקודם חביות אלכוהול) אנשים שיחקו פוקר..." דניאל לוין מחליק לגרון וויסקי, בירה וג'ין בשמרוק
''השניצל באל פויו מגיע עם טוויסט מפתיע – הוא מצופה בשבבי שקדים. למי שמכור לשניצלים בעיקר בשביל הציפוי (כמוני, למשל) זה טוויסט מבורך...'' אדם בר מתענג על השניצל של אל פויו ומעלה זכרונות על הקאווה הראשונה שלו
''היקב הקטן והמקסים צ'יאלג, שוכן במקום לא אטרקטיבי במיוחד- אזור התעשייה של יהוד. אבל אל חשש, הענבים מגיעים מכרמים בגליל העליון, המצויים בגובה של 800 מטר ומעלה...'' יובל בלנקובסקי מציג חידושים מרעננים לקיץ
"ה- KASTEEL ROUGE ששבתה את ליבי. זאת בירת מנזרים בלגית מדהימה בטעמה ובצבעה: יש לה גוון עמוק של דובדבן, ניחוח משכר וטעם עדין ודומיננטי גם יחד..." אדי רון מבקר בבל ווד בר בירושלים ומרגיש שהזמן עומד מלכת
''החבר'ה של מייק'ס פלייס יודעים למזוג, והבירה מגיעה עם שובל קצף שעושה נעים בשפם, ומשאיר את הבירה קרה עד שתגיע הבאה...'' אדם בר מעדכן מהשטח ''כשאתה שם, משהו באויר משדר לך שהגעת למקום עם אישיות ומסורת''
''אני מקבלת ליקר שנקרא באטר שוט, שכשמו כן הוא: בטעם סוכריית חמאה. מדובר במשקה בנות נהדר...'' עיינה גל מבקרת ב YBAR ומציינת ש''אם הברמן יודע להכין לבנות משקאות בטעם מיץ שיפילו אותן לרצפה, הרי שהוא ברמן מצוין''
''חיים גן ליווה את טעימת היינות בהסברים מרתקים ולשמחתי פתח את דבריו באמירה מרגיעה מאוד: לא צריך להיות אנין טעם כדי לדעת ליהנות מהם...'' נדב אבידן מבקר בערב המוקדש כולו לקוסקוס ויין- וכן, הם משתלבים מעולה!
''הענבים הונחו על מגשים, הוקפאו לטמפרטורה של מינוס 12 מעלות למשך חודש ואז נסחטו. בטכניקה זו החלק המימי בענב קופא ומה שנותר הוא רק מיץ מרוכז מלא סוכר...'' יובל בלנקובסקי מציג יינות מומלצים לקיץ החם
''קוקטייל טוב נמדד בשתי תכונות: אחת, ההנאה משתיית המשקה, ושתיים, הסחרחורת הקלה שתפקוד את השותה כשיקום. שתי אלו התגשמו במלואן בצ'ארלי...'' נדב אבידן יוצא מסוחרר אבל מאוד מרוצה ממסעדת צ'ארלי ביהוד
''בתפריט המעדניה וריאציות שונות על נושא הנקניקים, הגבינות והדגים הכבושים. המיקום, באמצע הדרך בין שוק לוינסקי לשוק הכרמל, מגלם הבטחה שנקבל את הטוב שמשני העולמות...'' אדם בר חוקר את בנימין ביסודיות ושב עם תובנות
''התוצאה הסופית- היין המוגמר, הוא הדבר שהכי צריך לעניין אותנו בתור צרכני יין. פה נבדלים היינות אחד מן השני, לאו דווקא בסוג הענב או איזור הגידול...'' חיים גן נותן הסבר על היינות בפסטיבל ''יין לבן על הים'', המתקיים במרינה בהרצליה
''החלטנו על רביולי בטטה ועשבי תיבול ברוטב שמנת ועל סטייק טונה אדומה על הפלנצ'ה...'' שלוש הפתעות מצפות למי שמגיע לנילי בית יין: אווירה של חו''ל, אוכל מעולה ומעל לכל יין משובח. אורלי פרש אזולאי מעדכנת מהשטח
''את מקום השוקו בקייטנה מחליף מבחר מגוון ברזי בירה: היינקן, פאולנר, Maredsous ועוד. את הלחמנייה מחליף לחם מרוקאי שנעשה במקום, חם, טעים ומוגש עם קונפי שום...'' אדם בר ממהר להירשם לקראת הקיץ לקייטנה של הלנה