בירושלים אפשר לבקר בגלל אווירת הקדושה. בירושלים אפשר למצוא אתרים היסטוריים, סמטאות ייחודיות, מבנים מקסימים וטיפוסים מכל הסוגים והמינים. כל אלה אינם באים על חשבון חיים תוססים ומסעדות טובות. תושבי העיר וגם מבקרים ותיירים רבים אוהבים להכיר בתי אוכל ומסעדות טובות. כאשר רוצים להתפנק, כאשר רוצים לחגוג עם חברים, כאשר רוצים לצאת מהשגרה, אין מתאים מאשר הזמנת שולחן באחת מבין המסעדות הכי טובות בירושלים. בגלל בטעם, אך בהחלט לא רק בשל הטעם.
המסעדות הכי טובות בירושלים – בגלל הטעם
יש הרבה קריטריונים שבהם מסעדה צריכה לעמוד על מנת להיחשב למוסד מומלץ. מסעדות טובות בירושלים יכולות להציע תפריט מגוון ושירות מצוין, אך מקום שירצה להיחשב למשהו מיוחד – לא יוכל להגיש אוכל שטעמו איננו משובח. המסעדות הכי טובות בירושלים חייבות להתבסס בראש ובראשונה על תפריט מגוון, בישול מוקפד ומיומנות של השף. כאשר נעזרים בחומרי גלם טריים במיוחד, כאשר עובדי המטבח מיומנים ומנוהלים כהלכה, אפשר להגיע לטעמים מופלאים.
כאשר מגיעים לטעם המשובח ובהנחה שאין מזניחים גם אלמנטים נוספים שעליהם נדבר בהמשך, חוויית הסועד מגיעה לכדי מיצוי מוצלח. תיבול נכון, סודות של בישול עילי וניחוחות מעולים מספרים את הסיפור של אוכל מצוין ושל מקום מאוד מומלץ. יש להדגיש שרמת המסעדה לא נשענת רק על התמחות בטעם (כגון איטלקי, יווני, מזרחי, תאילנדי מזרח אירופאי וכדומה) שכן בכל קטגוריה יש מקומות מעולים, בינוניים או לא ממש איכותיים.
שירות ואווירה
נכון שמסעדה לא יכולה להיחשב כמומלצת במיוחד ללא השקעה בטעם ובריח. אבל נכון לא פחות מכך שזוהי לא כל התמונה כולה. מסעדות מומלצות בירושלים צריכות לעמוד בעוד כמה אמות מידה וקריטריונים בכדי שניתן יהיה לקרוא להן טובות באמת. על אילו קריטריונים אנו מדברים? אנו מדברים על רמת שירות למשל. מקום שיגיש מנות נהדרות, ממטבחו של שף מוכשר ביותר, לא ייחשב לטוב ביותר אם רמת השירות תהיה לקויה, אם המלצרים לא יהיו מקצועיים, אם יהיו חסרים אדיבות ואורח רוח.
מלבד שירות מצוין, המסעדות הכי טובות בירושלים צריכות להציע עוד, בכדי לזכות במעמדן המכובד. הן צריכות להציע גם אווירה, ולא סתם אווירה טובה. מקומות מעולים ממש, בירושלים כמו במקומות אחרים, צריכים להיות בעלי ייחוד, בעלי אווירה המבוססת על זהות. לצד שף עם אמירה קולינרית, כל מסעדה מעולה צריכה לדעת בדיוק איזו אישיות יש לה, מהם החוזקות שלה ומה היא רוצה להדגיש לפני הלקוחות. מסעדה הפונה לכל המשפחה, למשל, יכולה להיות מצוינת גם אם היא לא תשקיע באווירה הכי יוקרתית. היא תגיע למעמדה בזכות תפריט מיוחד לילדים, בזכות היכולת לשלב מנות שידברו לטעמים שונים ובזכות עיצוב ידידותי במיוחד. מסעדה אחרת, שתרצה להיחשב למעולה, יוקרתית ומתאימה לזוגות הרומנטיים תצטרך לדאוג לעיצוב שונה לגמרי, לנרות ואמצעי תאורה רכים, לתפריט מתאים, לאווירה שונה המבוססת על פס קול שונה ומוזיקת רקע מתאימה.
שלמות בפרטים הקטנים
עוד מאפיין ברור של מסעדות שהן מהטובות ביותר ניתן למצוא בכך שהן משקיעות בפרטים הגדולים והקטנים גם יחד. החל בסכו"ם המיוחד, דרך אופן עריכת השולחן, גופי התאורה והמפות וכלה בניקיון השירותים, ריח נעים ורצפה מבהיקה. הדבר ניכר גם בהתאמה של המטבח וחלל המסעדה לעונות השנה המשתנות וכן לחגים שברקע. מסעדות בירושלים כשרות לפסח, למשל, מבין המעולות ביותר, ימשיכו להגיש טעמים מיוחדים, גם לאחר התאמה לכללי הכשרות המתבקשים. עם עיצוב ברוח החג ועם שימת לב לכל הפרטים, הגדולים והקטנים, חוויית הסועד תהיה מוצלחת וברורה.