Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> ימאטויה בהוד השרון

ימאטויה - בית אוכל ותרבות יפנית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

המטבח היפני הפך במאה ה-21 לאחד האהובים בישראל. לכאורה המסורת הקולינרית היפנית שונה מאוד מזו הישראלית, שהרי חומרי הגלם שבהם עושים שימוש השפים היפנים שונים מאלה שרווחים בארץ, צורת ההגשה המינימליסטית באופיה גם כן רחוקה למדי מהתרבות הישראלית, ואפילו העיצוב והאווירה, לפחות לכאורה, מתאימים יותר למזרח הרחוק מאשר למזרח התיכון - ובכל זאת מסעדות יפניות זוכות לפופולריות גבוהה, ומסעדת ימאטויה היא אחת השגרירות הנאמנות של המטבח היפני בישראל.

המסעדה שוכנת בלב הוד השרון, ברחוב בני ברית 6, ונהנית מהאווירה המלבבת ששוררת באופן כללי בישוב שהשכיל לשמור על אופי שלו וירוק גם כשהפך לעיר שבה מתגוררים למעלה מ-50,000 תושבים.

בימים ראשון עד חמישי המקום פתוח החל מ-12 בצהריים ועד חצות, ביום שישי שעות הפעילות הן 18:00-24:00 ואילו בשבת המסעדה מתחילה לארח סועדים מרוצים בשעה 13:00 וממשיכה לעשות זאת עד חצות.

המורשת של איה אימטני ז"ל


מי שהקימה את ימאטויה שמוגדרת כביסטרו בר שהוא בית אוכל ותרבות יפנית - הייתה השפית היפנית המוכשרת איה אימטני.

כבר מגיל 0 רכשה איה את רזי המטבח היפני, וזאת מאביה שהיה שף רב פעלים ביפן. לארץ היא הגיעה בשלהי המאה ה-20, וזאת לאחר שנשלחה על ידי תאגיד יפני מוביל בתחום הקולינרי על מנת להקים מסעדה יפנית בהרצליה ("נאנבאנטה") - וללא ספק יש לה חלק בלתי מבוטל במגמה שהובילה לכך שכיום ישנן לא מעט מסעדות בצפון, בדרום ובמרכז המתמחות במאכלים הייחודיים שנוצרו בארץ השמש העולה כפי שמכונה יפן.

נאנבאטנטה עצמה, אגב, לא האריכה ימים, אולם תוך כדי הקמתה והפעלתה התאהבה איה בישראל, וגם בסומלייה של המסעדה (שנקרא גם הוא ישראל…) - כך שהיא נשארה בארץ.

היא המשיכה להשריש את התרבות הקולינרית היפנית בישראל, בין השאר ב"טקאמרי" ו"אונמי", ובאופן כללי שימשה הן כשפית והן כיועצת במסעדות יפניות שונות. במקביל הקימה חברת קייטרינג שזכתה לשבחים רבים ולקוחות רבים לא פחות, וביניהם השגרירות היפנית בישראל ואנשי העסקים היפניים שפוקדים את הארץ.

ב-2011 החליט איה להקים מסעדת שף בהוד השרון.

שנתיים מאוחר יותר, ודווקא כשהמסעדה בשיא פריחתה, הלכה איה לעולמה באופן פתאומי וזאת בעקבות שבץ מוחי. למרות הטרגדיה, המשיכה ימאטויה לפעול ואנשי הצוות המסורים והמיומנים שלה ממשיכים את המורשת של איה ז"ל ומגישים לסועדים הרבים את מיטב מטעמי המטבח היפני.

התפריט של ימאטויה


ימאטויה נכללת ברשימות רבות של מסעדות מומלצות, וזאת בעיקר בזכות התפריט המדויק והמוקפד.

בין מנות הפתיחה תוכלו ליהנות מאדממה צמחוני וללא גלוטן ומסלט וואקמה סו; בין המנות הראשונות - טאפן יקיניקו בשר לבן ואגאדשי טופו (אחת המנות הקלאסיות שיצרה איה ז"ל); בגזרת הסלטים תוכלו להתענג על סלט קינוקו חם צמחוני ובמרקים - על קייסן מיסו; ובנוסף ישנן שפע מנות אורז ונודלס טעימות להפליא.

מרכיב נכבד בתפריט המסעדה הוא כמובן הסושי על אינספור צורות ההגשה והאפשרויות: ספייסי טונה רול, סשימי דג לבן, אינסייד אאוט שרימפס מאודה, בטטה מאקי צמחוני וספיישלי פירות ים הם רק חלק קטן מהמגוון.

את החגיגה הקולינרית משלימים קינוחים דוגמת מלבי קוקוס.

קייטרינג ומשלוחים


המאכלים האיכותיים והיצירתיים של המסעדה מוצעים גם בטייק אווי וגם במשלוח. שירות המשלוחים של המסעדה פעיל בימים ראשון עד שישי מרגע פתיחתה ועד השעה 23:00, ואילו בשבת שעות המשלוחים הן 13:00-24:00. ניתן לבצע הזמנות גם דרך אתר המסעדה.

עוד דרך שבה תוכלו ליהנות מהמטעמים של המסעדה היא באמצעות שירות הקייטרינג שלה. אנשי הצוות אמונים על התאמת התפריט לסוג האירוע שאתם עורכים, וישמחו לייעץ לכם בדיוק איך ליצור חוויה קולינרית משובחת במיוחד.