התברכנו ברצועת חוף ארוכה ויפה, ובימי החורף הגשומים והקרים, היא מציעה נוף לים שהוא בגווני כחול-אפור, גלים סוערים ולפעמים רגועים, שמש נעימה, כך שהכי כיף לסעוד מול הנוף המהפנט הזה. לקחנו על עצמנו משימה, ואחרי שבועות של נסיעות וטעימות, חזרנו עם רשימה של מסעדות חוף כשרות מומלצות, כאלו שלא תרצו לפספס. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"כשמזמינים דג פותחים לכם שולחן, עם מגוון מטבלים מתוצרת בית, הכוללים בין היתר חומוס עם גרגירים גדולים ופיקנטיים, חצילים בכמה וריאציות, טחינה, טפנד זיתים, עגבניות מיובשות, סלט ביצים והפתעה: סלט משוויה (פלפלים קלויים) שאסור לוותר עליו..." ענבל לורן מנצלת את ימי הקיץ החמים לבילוי בים בשילוב עם ארוחה מפנקת 'ביקב' בטיילת נתניה, מקום שהוא הרבה יותר מרק יין
העונה החמה לפנינו. קרטיב, אבטיח ותירס חם הולכים טוב תחת השמש החמה ובילוי בחוף הים. אבל אין כמו לשבת במסעדה ממוזגת, נקיים ויפים, עם תצפית לגלי הים הכחול. הנה כמה המלצות למסעדות כשרות היושבות על קו החוף שיספקו לכם חוויה טעימה עם נוף מהמם
"שתי פרוסות מוצרלה נדיבות ממולאות ברוטב פסטו ומצופות בפירורי פנקו מטוגנים. כל היצירה הזו נחה על פרוסות לחמניית המבורגר חמימה מלווה בתוספות הרגילות של חסה וירקות..." חגית גרוס, היקב, טיילת נתניה
ואם בכל זאת מחליטה השמש שהיא ממאנת לעזוב, אין טעם להתנגד לה. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות (ובתי קפה) שמציעים לכם ישיבה נעימה בחוץ, בחצר, בגן או בטבע. ואם בכל זאת יהיה קר – תמיד תוכלו להיכנס פנימה. עד החורף הבא
היקב הוא לא רק יין, היקב הוא גם מקום מקסים השוכן בטיילת של נתניה. אם במקרה התמזל מזלכם ונפלתם על כמה שעות חופשיות בבוקר, כדאי שתנצלו אותן במסעדת היקב המציעה ארוחות בוקר עשירות ואטרקטיביות החל מ – 36 ש"ח
''קיבלתי פילה בס שהושרה במרינדה עשירה של עשבי תיבול ולימון, נצלה על לבנים לוהטות והוגש לצד יצירת אמנות קטנה של פלפלים אדומים חריפים...'' אדווה גן סתיו דואגת לנצל את החיים על הצד הטוב ביותר ונוסעת למסעדת היקב
''למנה עיקרית הזמנתי קנלוני, דפי פסטה מגולגלים לצינורות, ממולאים בתרד ובמבחר גבינות. המנה האיטלקית ממכרת ממש, בעיקר בזכות הגבינות והתרד שנמסו באפיה...''. דניאל לוין שילב את אהבתו לים ולאוכל איכותי במסעדת היקב שבטיילת נתניה
המילה ים מעלה אסוציאציות של בגדי ים, שמן שיזוף, מטקות וטבילה מרעננת במים הקרירים. גם בחורף יכול הים להוות חוויה עזה, עם נוף סוער ופראי ושקיעות מדהימות, רק שאז מומלץ להסתכל על כל זה מחלל יבש ומחומם, רצוי גם כזה שיש בו אוכל טוב
''חיכיתי הרבה זמן למקום שיחזיר לי את האמונה במסעדות, ובלי ששמתי לב - מצאתי אותו. ההמבורגר מגבינת החלומי היה מצוין, והדג היה לא פחות ממדהים...''. נדב אבידן מסביר למה נחשב היקב לקפה-מסעדה מוביל בתחומו בנתניה
לא חייבים לשתות בערב נס. אפשר גם יין ואפילו חם ומתוק. מתכון של פונץ' חורפי ומפנק מיקב צרעה