מסעדה כפרית היא אחד הקונספטים היותר מוצלחים - שהרי השילוב בין תפריט גדוש מטעמים שמייצר חוויה קולינרית מענגת לבין נינוחות כפרית אמיתית שמשרה שלווה ומאפשרת ליהנות מהמטעמים באופן עמוק במיוחד הוא מוצלח עד מאוד. יתרון נוסף של המסעדות הכפריות בארץ הוא שבסופו של דבר הן שוכנות סמוך למרחבים האורבניים, ודוגמה מצוינת לכך היא קליפטו (Kalipto) הרבגונית והחיננית.
מאז שהגשש החיוור העלו את השאלה האם דייג אוהב דגים טרם נמצאה תשובה חד משמעית ועדיין קיימים חילוקי דעות לגביה - אבל על דבר אחד אי אפשר להתווכח: ארמנדו (קדוש) אוהב דגים, ולא פחות מכך מתמחה בהכנתם והפיכתם למטעמים של ממש. בהתאם, אך טבעי שהמסעדן הוותיק המזוהה בעיקר עם דגים יפתח מסעדה אל מול הים - הכתובת המדויקת היא הרברט סמואל 88 תל אביב, ממש מול הטיילת היפהפיה ובסמוך לגן לונדון ששופץ וחודש - וגם העובדה שהיא נקראת על שמו אינה מפתיעה בהתחשב בכך שהמוניטין שלו כמומחה לדגים וכמי שמפיק מכל דג את המיטב גבוהים במיוחד.
מסעדת שף השוכנת בתוך מלון יוקרתי ומשקיפה אל נוף מהיפים בארץ, שמקבלת מדי יום חומרי גלם טריים ממשק חי צמוד, ממחלבה סמוכה ומהבוסתן והשדה במקום, והופכת אותם למעדני גורמה - אין פלא שמסעדת מוסקט מצפה הימים מככבת בכל רשימת מסעדות מומלצות בצפון.
הדרלה, או כפי שהיא נקראת בחיבה הדרל'ה, היא ביסטרו מוקפד המגיש את מיטב מטעמי המטבח הצרפתי בלב הגליל ובאחד המקומות היפים בו - אל מול אגם המונפורט הקסום.
ים הוא לא האסוציאציה הראשונה שעולה לנו בראש כשאנחנו מדברים על ירושלים, וגם מסעדת דגים ופירות ים לכאורה מתאימה יותר לאילת, אשדוד, תל אביב, נתניה ושאר ערים השוכנות לחוף ים - אולם דולפין ים היא ההוכחה האולטימטיבית שגם בעיר הבירה יכולה לפעול מסעדה המתמחה במאכלים שחומרי הגלם שלהם יודעים לשחות, ולא רק שיכולה לפעול אלא אף עושה זאת בהצלחה מזה עשרות שנים.
ישנם, באופן טבעי, הבדלים רבים למדי בין תל אביב לבין ראשון לציון, אבל גם לא מעט קווי דמיון ובפרט בתחום הקולינרי: כך למשל בשתי הערים ישנן לא מעט מסעדות שף, ואם להתמקד יותר הרי שבשתיהן תוכלו לאכול טוב, וכן לערוך אירוע פרטי או עסקי, במסעדת אווזים.
" פלטת בשרים שכללה את קבב הבית, צמד מדליוני פילה עסיסיים, סטייק אנטרקוט גדול וצלוי היטב, כמה נתחי פרגית מתובלים, צמד צלעות טלה גדולות ויפות..." דן תורן גילה את הבשרים של תרשיש 9, מסעדת גריל ישראלית משובחת באילת. נותר רק להגיע רעבים מאוד, השאר כבר בידיים טובות
"מנה צמחונית של ניוקי סלק לצד כרישה וקרם גבינת קממבר. אומנות הניוקי התגלתה כאן בשיא תפארתה לצד שילובים של טעמים עדינים של הכרישה ודומיננטיים של הגבינה..." קרין אביב מגיעה לדלאל בתל אביב, המסעדה שהפכה למוקד עלייה לרגל בזכות הקולינריה המשובחת, הקונדיטוריה הצמודה והאלכוהול הסוחף
פתח תקווה אולי לא נתפשת כמקום של חדשנות קולינרית או בליינות באופן כללי, אבל ברולו היא הוכחה נהדרת כי גם באם המושבות הלכאורה מנומנמת יש לאן לצאת ויש איפה לבלות ויש מסעדות שף שאפשר לאכול בהן טוב ואפילו טוב מאוד וגם לשתות ובאופן כללי ליהנות ממנעמי החיים.
לכאורה המרחק בין חבל טוסקנה שבטבורה של איטליה לבין אילת הוא גדול במיוחד, ואכן מבחינה גיאוגרפית מפרידים למעלה מ-2,600 ק"מ בין פירנצה, בירתה של טוסקנה, לבין עיר השמש הנצחית בדרומה של ישראל - אולם כשיושבים בחצר הקסומה של פסטורי האילתית המרחק מצטמצם ואף נעלם.
ישנן מסעדות ששמן כבר מכריז בדיוק איזו חוויה מצפה למי שיבחר לסעוד בהן. "מקום של בשר" היא אחת מהן, ואם גם אתם נמנים על חובבי הבשר הרי שזהו המקום האופטימלי מבחינתכם - בזכות חדר מיוחד ליישון בשרים ואטליז המבטיחים כי כל נתח בשר שיעלה על שולחנכם הוא הטוב ביותר שיש.
כמעט כולנו אוהבים לחם על סוגיו השונים ומרבית בני האדם אוהבים גם בשר - כך שאך טבעי הוא שמסעדה הנקראת "לחם בשר" ואשר התפריט שלה מבוסס על שני מיני המאכלים הנ"ל תזכה להצלחה. ואכן, מדובר במקום אשר זוכה לפופולריות רבה ובדומה לעוד מסעדות מומלצות בירושלים שכפל את ההצלחה גם לתל אביב (עם סניף כשר למהדרין בנמל).
דגים טריים להפליא המוגשים במסעדה ותיקה ומנוסה במיוחד - היש שילוב טוב מזה? יש: דגיים טריים להפליא המוגשים במסעדה ותיקה ומנוסה במיוחד השוכנת אל מול ימת הכנרת שכל כולה קסם ונחת - וזו בדיוק החוויה המצפה לכם במסעדת הדגים עין גב.
הרברט סמואל היה הנציב העליון הבריטי הראשון אשר הופקד על ניהול העניינים בארץ ישראל לאחר כיבושה מהטורקים. הוא הצליח להרגיע את הרוחות לאחר מאורעות תרפ"א, הכריז כי ירושלים היא בירתה של "ארץ ישראל" ופעל רבות לפיתוח כל חלקי הארץ ובפרט סלילת כבישים לרווחת כל התושבים, יהודים וערבים גם יחד.
"פאשה" היה תואר הכבוד הגבוה מכולם באיפריה העות'מאנית - ואך טבעי הוא שזה יהיה השם שיינתן למסעדה שמגישה מטעמים תורכיים אמיתיים, מלאי רגש, יצריות ויצירתיות.
שוק הפשפשים ביפו הוא לא רק מקום נהדר למצוא בו מציאות ייחודיות במחיר מצחיק (אם אתם יודעים להתמקח, כמובן…) אלא גם זירת התרחשות ססגונית לאורך כל שעות היום - וגם מעוז קולינרי של ממש שביחס עם המסעדות בנמל יפו השוכן מעט מערבה משם משלים רצף מקומות בילוי מוצלח מאוד, ובהתאם גם פופולרי מאוד.
הקיבוצים מהווים את אחת מאבני היסוד של החברה הישראלית ושל התרבות בארץ, ובפרט הם מזוהים עם שני מוסדות: הלינה המשותפת וחדרי האוכל. לינה משותפת עדיין לא מוצעת במסעדת חדר האוכל - אבל היא כן מציעה גרסה עכשווית, עדכנית, חיננית ובעיקר טעימה להפליא של אותו חדר אוכל מהקיבוץ, וכדאי לפקוד אותה ולזכות בחוויה שהיא חיבור מדויק של נוסטלגיה וטרנד, תחכום ופשטות.
המרחק בין תל אביב לברצלונה הוא אמנם כ-3,000 ק"מ, אבל כשנכנסים למסעדת אחד העם טאפאס המרחק מצטמצם - ואפילו נעלם: הטאפאס יצירתיים ומשובחים, המוזיקה צוהלת, האלכוהול משמח, האנרגיות מרוממות והקהל מגוון ומשלים חוויה שכל כולה נחת ועונג.
עומר מילר הוא אחד מאותם שפים שהפכו לסלבריטאים, אולם גם לאחר הצלחות רבות ומגוונות חדוות העשייה והיצירה שלו לא נפגמו, ולא רק שלא נפגמו אלא אף הגיעו לשיא חדש - מסעדת שולחן.
הפריחה שחווה הסצנה הקולינרית של עיר הבירה הביאה לכך שישנן לא מעט מסעדות מומלצות בירושלים - "החצר" היא אחת מהן.
בעולם של טעמים מתוחכמים, ובעצם בלא מעט מקרים יותר מתחכמים מאשר מתוחכמים, אין כמו להיכנס למסעדה שמגישה אוכל פשוט טעים - וזה בדיוק מה שעושה מסעדת תרשיש 9 האילתית.