אוליב ליף – מסעדה כשרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מסעדות השוכנות בבית מלון סובלות לפעמים מתדמית בעייתית. גם מסעדות כשרות בתל אביב ובמקומות אחרים בארץ נתפשות לעתים, אפילו בימינו, כנחותות משהו ביחס למסעדות שאינן מטילות על עצמן את מגבלת הכשרות. מסעדת אוליב ליף של השף צ'רלי פדידה מנתצת את שני הדימויים הנ"ל ומוכיחה שגם מסעדה כשרה השוכנת בתוך מלון יכולה להעניק חוויה בלתי נשכחת לכל סועד.

כתובת ושעות פעילות


המלון שבתוכו שוכנת "אוליב" הוא מלון שרתון שמארח ישראלים ותיירים מכל רחבי העולם מאז שנת 1977 (קודם לכן פעל בתל אביב מלון בשם דומה, צפונית ביחס למיקום הנוכחי והוא זה שהעניק לחוף שרתון את שמו). כך או כך הכתובת המדויקת של המלון והמסעדה היא הירקון 115 תל אביב.

חשוב להדגיש כי המסעדה פתוחה לארוחות ערב בלבד, בין השעות 19:00 ל-22:30, וזאת בימי חול בלבד שהרי המסעדה כשרה.

מהודרת וחמימה, מוקפדת ומאירת פנים


כיאה למסעדה השוכנת בתוך מלון מהודר ומצד שני בסמוך לחוף הים התל אביבי שכולו נונשלנטיות מקסימה, גם אוליב ליף משלבת את המהודר עם הלבבי והחמים, כשמצד אחד כל פרט ופרט בה מוקפד מאוד ומצד שני היא לא משדרת ניכור אלא מקפידה להישאר בגובה העיניים.

הריהוט במקום יוצר במיוחד עבורו, והוא עשוי עץ זית משובח שמשובצת בו קרמיקה. גווני הירוק, הכחול וגם הצהוב משלימים את החיבור לסביבה, לחוף הים ולשמש ויוצרים מראה בוסתני מלבב. המקדימים להגיע למסעדה באביב ובקיץ נהנים משקיעות ענוגות במיוחד הנשקפות מחלונות הענק, וגם בשאר שעות הפעילות ועונות השנה הנוף מבחוץ משתלב היטב עם זה שבפנים.

המוזיקה ברקע שקטה ומלטפת ומתמזגת היטב עם המראה המהודר והיוקרתי, והשירות גם הוא מוקפד ולבבי גם יחד.

התפריט של אוליב ליף


"אוליב" מככבת ברשימות רבות של מסעדות מומלצות בתל אביב כבר מיומה הראשון ולא בכדי.

שף צ'רלי פדידה השכיל לגבש תפריט הנשען על המטבח הצרפתי הקלאסי ועם זאת כולו מקוריות ויצירתיות. הוא משכיל לחולל פלאים גם מחומרי הגלם הבסיסיים ביותר, ומפיק מנות שמביאות אל הסועדים את מגוון הטעמים שסביב הים התיכון, מזה הישראלי, דרך הלבנוני והסורי, המשך בטורקי וביווני וכלה בספרדי, בצרפתי, באיטלקי ובמרוקאי.

הפרשנות שמעניק פדידה למטעמים הקלאסיים, ואשר מבוססת בין השאר על זכרונותיו מהמטבח של אמו, הופכת אותם לקלילים ורעננים, ובעיקר טעימים להפליא וכאלה המרכיבים חוויה קולינרית מסעירה ומענגת במיוחד.

בין המנות הראשונות בתפריט: סשימי ים תיכוני - דג מוסר ים אשר מונח על צ'רמלה מרוקאית, עם נגיעות של יוזו, עור פריך, כוסברה וזיתי קלמטה; קרואסון פילה בקר - קרואסון מלוח אשר עוטר בפפריקה וכמון ומולא ברצועות של פילה בקר, בצל, פטריות שמפיניון ויין אדום; ועוד.

בין העיקריות:

סטייק פורטבלה - פטריות פורטבלה שנצלו בגריל והמוגשות על מג'דרה של אורז מלא ועדשים שחורות, בתוספת זוקיני חלוט, בצל מטוגן ו-ויניגרט ארוגולה; כתף עגל בבישול איטי - מנה המוגשת עם ירקות בגריל, ציר עגל מצומצם ופרחי תפוחי אדמה.

בין הקינוחים: טארט דובדבנים - בצק פריך עם קרם שקדים ודובדבנים מסוכרים. מוגש בלוויית סורבה פירות.

אירועים ברמה אחרת


מסעדות בתל אביב הן כמעט תמיד לוקיישן מעולה לאירועים, ובוודאי שמקום כמו אוליב ליף שמציע הן אווירה מהודרת, הן נוף ייחודי, הן שירות מוקפד והן תפריט הנוסק כל פעם לגבהים חדשים מהווה אופציה מעולה במיוחד לאירוע מכל סוג, פרטי או עסקי. האירועים במסעדה מתקיימים בחדר פרטי שמצליח להיות מפואר ואינטימי גם יחד, ומאפשר אירוח של עד 30 חוגגים. את התפריט בונים אנשי המסעדה ביחד עם עורכי האירוע ובהתאם לאופי האירוע והאורחים.

סופרה ראשון לציון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש