האוכל בצ'לו מוקפד, טעים וכיפי. בלי הרבה רוח וצלצולים מצליחה המסעדה להשרות אווירה ביתית נעימה. עוד לא הגעתי למסקנה אם זה הקסם הירושלמי או האיטלקי.
''ברוכות הבאות'', קיבל את פנינו המארח במרקש. ''תרצו ערק או וורמוט?''. פתחנו עם וורמוט, והיינו יותר ממוכנות להתחיל בטעימה.
לפני שהספקנו למצמץ נחת עלינו הקיץ ואתו החופש הגדול - תשעה שבועות של חופשה שבהם צריך להעסיק את הילדים וגם, מה לעשות, לאכול. ארוחה במסעדה עם ילדים לא חייבת להיות סיוט. צריך רק לדעת לבחור את המקום הנכון. ארבע מסעדות מומלצות לילדים לרגל החופש הגדול.
תפוחי אדמה הם אחד המזונות האהובים על ילדים. רצוי מטוגנים כמובן, אבל גם כשהם אפויים במדורה, מעוכים לפירה או מבושלים עם צלי בשר, הם מתקבלים בברכה. חיים בן ארי, מ''הדוד משה'', עם טיפים לבישול ואחסון של תפוחי אדמה.
רוצים לתת לילדים ליהנות מניחוח חציר? קחו אותם לפסטיבל ''ימי חלב ודבש'' שמתקיים זו השנה הרביעית בעמק יזרעאל. שם הם יוכלו לטייל עם גדיים, להכין ממתקים מצמחים ולגלות שגבינות לא צומחות בסופר.
באחת עשרה וחצי בבוקר, אחרי ביקור אצל הרופאה, שתי כפיות סירופ אקמולי ושנת בוקר, ליה מתאוששת וחוזרת לעצמה. ''אמא, משעמם לי! משעמם לי! תשחקי אתי''. מה יותר כיף מלאפות יחד עוגיות? מתכון לעוגיות מבצק שילדים יכולים להכין לבד וללוש לנצח.
מסתבר שלא רק בהיי-טק אנחנו מצטיינים. בשבוע שעבר זכה שמן הזית של חלוצה במקום הראשון בתחרות בינלאומית שהתקיימה במדריד. כרטיס ביקור הפעם עם אורי יוגב מנכ''ל חלוצה.
ברקע שרה זמרת צרפתייה ומהשולחנות נשמעו פטפוטים בצרפתית. נעמה הלוי החליטה שזו ההזדמנות לשחרר את הצרפתייה שבתוכה, שילבה רגל על הרגל, שתתה קפה או-לה וסיכמה שהיה ''או לה לה!''.
פאפאנש הן לביבות גבינה ווניל קלות להכנה ומזינות שילדים אוהבים. לסבתא קלרה יש מתכון מצוין שלהן. ככה זה כשאת 30 שנה גננת בקיבוץ, היא אומרת, לומדים את כל הפטנטים.