לקנות או לא לקנות? זאת השאלה, לפחות כשמדובר בארוחת ליל הסדר. ארבע המלצות על מסעדות ובשלנים שמכינים אוכל לחג, למי שלוקח ברצינות את הרעיון של חג החירות
אם התפעלתי מנדיבות המנות הראשונות, לא ידעתי לקראת מה אני הולך בעיקריות. כאן לא נותר לי אלא לומר, עשו לעצמכם טובה והגיעו לברסרי רעבים. שלוש מנות של פילה בקר מציע התפריט ואנחנו הלכנו על הצרפתית הקלאסית: פילה וולינגטון, פילה בקר וכבד אווז בעטיפת בצק עלים. טבחי הברסרי השכילו לשמור על הפילה מצליית יתר, אויבתו הגדולה, והפליאו במנה מצוינת
הרבה מאוד מסעדות קופצות על ההזדמנות לגוון את התפריט במנות עם פירות יבשים. באחרות מציעים לסועדים עץ על שמם לקינוח ובמסעדת סנדר הגדילו לעשות ומכינים לנוטעים ערכת פיקניק מושלמת
נובמבר בעיצומו, סופה רודפת סערה ועת המרק הגיעה. ארבעה שפים ומסעדנים ממליצים על מרק ומצרפים מתכון. להדפיס ולשמור
כמו דוור הממשיך להגיח עם בשורות טובות חזר אלינו הפאסאדור עם עוד ועוד סוגי בשר, ברגישות רבה לקצב האכילה שלנו. תחושה חדשה ונעימה הציפה אותנו כשהבנו שהארוחה תיגמר רק כשאנחנו נחליט, בעוד הפאסאדור, כמו אמא פולנייה, תמיד יעקם את פרצופו באכזבה: ''מה, זהו? אתם לא רציניים, אכלתם כמו ציפורים. טוב, אז תאכלו רק עוד משהו קטן...''
הן כבר ראו הכל, שמעו הכל ובעיקר, האכילו את כולם. עכשיו, יותר מתמיד, מעודד לגלות שיש בארץ מסעדות בנות ארבעים, חמישים ואפילו שישים שנה
אם התסריט הקבוע של הנופשים באילת הוא שתי משפחות בחופשה שמתלבטות איפה לאכול כשהילדים לוחצים על מזון עתיר פחמימות ומטוגן (''מקדונלד'ס! מקדונלד'ס!''), הנשים על סלט ירוק עם רוטב ויניגרט והגברים על סטייק עבה ומדמם - בוסטון תספק את כולם, ובכל זאת, תתגאה במיוחד במאכלי הים שלה
בין אם הזמנתם שלושים ושמונה איש לערב החג ובין אם סתם מתחשק לכם לרדת על גפילטע אמיתי עם טעם של בית, בשנת 2006 אין שום סיבה שתעמדו לנקות ולטחון דגים. די, נגמר, יצאנו מעבדות לחירות וההוכחות פזורות בשטח. בסנדר התל אביבית, בנורמה ההרצליאנית, במפגש רקפת שברמת גן ובמסעדה היהודית מבית קינג דיויד שבבני ברק, מכינים אוכל יהודי שיעלה לכם דמעות בעיניים וכל מה שצריך לעשות בשביל להביא אותו לשולחנכם הוא להרים טלפון
חיכינו חיכינו, ציפינו ציפינו ומי לא בא? אז זהו, למרות שכבר ביכינו אותו, החורף מגיע סוף סוף ולפי החזאים זה יקרה בגדול. ארבעה חמינים מצוינים ממסעדות, שכדאי לנסות כל עוד קר וגשום.
רוצים לעשות לעצמכם חיים קלים? יש לא מעט בשלנים ובשלניות מומחים שמוכנים לעשות את העבודה בשבילכם, והמחיר עבור התענוג לא בשמיים. מהגפילטע פיש של קיטון, דרך צלי הבקר של המסעדה היהודית מבית קינג דיויד ועד החריימה של גואטה.
לא היתה שאלה מה נזמין, גפילטע פיש לאבא, וכבד קצוץ בשבילי. אבא נאנח. בדיוק בשביל גפילטע פיש כזה המציאו את המסעדות היהודיות הוא אמר.
אין כמו גשמים טובים כדי להחזיר אותנו לצלחת מרק....עם קרעפלך. הקור והגשמים הם הזדמנות מצוינת לפסוע אל המסעדות היהודיות הפזורות בתל אביב ולהזמין בנחת כבד קצוץ, גולש רך ומזמין, חמין שחום וקומפוט לקינוח. סקירה רגעית של הטובות במסעדות היהודיות בעיר. פרויקט חורף
כפי שהוכיחו בעבר קיסרי האימפריה הרומית, רושם מונומנטלי אפשר ליצור גם ברחוב ולא רק בארמון הקיסר. ''פראזה'', היא מסעדת גורמה צרפתית, עם חצר מלאה באותנטיות ירושלמית...
מוצאי שבת. יש מקומות שמרגישים את זה. ירושלים. אחרי יום של בדידות יחסית של הרחוב הירושלמי, מרכז העיר מתחיל להתמלא וירושלים חוזרת לשיגרה. הבסטות בכיכר החתולות נפתחות וקבוצה של סטודנטים מצלמים סרט. אנחנו נכנסים למתחם של חצר פיינגולד בנחישות אל עבר ''אדום'' מסעדה ובר יין.