עת החמין הגיעה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

     חיכינו חיכינו, ציפינו ציפינו ומי לא בא? אז זהו, למרות שכבר ביכינו אותו, החורף מגיע סוף סוף ולפי החזאים זה יקרה בגדול. ארבעה חמינים מצוינים ממסעדות, שכדאי לנסות כל עוד קר וגשום.

ארבעה חמינים שחייבים לנסות

בר בהר
בקפה-מסעדה המקסים שעל צלע הר ליד מושב בר גיורא, בין עלווה ירוקה-אפורה של הרי ירושלים וסמוך לתחנת מידע למטיילים של הקרן הקיימת, מגישים בשבתות חמין ספרדי העונה לשם דפינה, שמכינה במו ידיה, בעלת המקום מרצ'י. את סוד הכנת הדפינה למדה מרצ'י מסבתה הספרדייה מרסדס והוא כולל בישול של שלוש שעות לפחות על הגז, לילה שלם על הפלטה החשמלית, ובדרך כלל לא יותר מ-7 דקות על הצלחת.
''יש בדפינה בשר, תפוחי אדמה, בצלצלים, שעועית לבנה, שעועית אדומה, חומוס וביצים קשות'', מונה מרצ'י. קישקע, היא מוסיפה, לא קשור פה, ''אבל יש הרבה דבש ומעט קארי צהוב, שהוא תוספת שלי''.
מוגש רק בשבתות, עד שנגמר.
35 שקל למנה.
בר בהר
פארק עצמאות ארצות הברית, (כביש 386) נס הרים
טלפון: 5333889 – 02

סנדר
זמי שרייבר, השף והבעלים של מסעדת סנדר, הוא מתברר לא רק טבח מוכשר אלא גם רעיונאי קולינרי. הרעיון האחרון שהגה ויוצא לפועל בימים אלה הוא חמין שמגיע עם הסיר עד הבית. השירות האימהי מחמם הלב הזה מגיע בסיר נירוסטה חדש דנדש שנשאר אצל הלקוחות למזכרת (או למקרה שיחליטו להכין את החמין בעצמם ביום מן הימים) והוא כולל את החמין הסנדרי המפורסם: תפוחי אדמה, נתחי בשר, קישקע תוצרת בית, שלושה סוגים של שעועית וביצים חומות.
אפשר להזמין בסיר אישי (69 שקל), סיר זוגי (119 שקל), סיר לחבר'ה (169 שקל) וסיר משפחתי לחמישה סועדים (229 שקל). המחיר כולל דמי משלוח.
סנדר
לוינסקי 54, תל אביב
טלפון: 5371872 – 03


לה סנטרל
ממש בימים אלה הצטרף לצוות המטבח של הקפה-ביסטרו לה סנטרל שף חדש שעשה מתיחת פנים יסודית לתפריט והוסיף לא מעט מנות חדשות. ביניהן גם זו שמעניינת אותנו – החמין. החמין של השף אביב רגב, בעצמו בוגר ה-Ecole des Arts בעיר ליון שבצרפת, הוא דווקא הונגרי, כמו זה שסבתו ההונגרייה, פרל, היתה מכינה והוא כולל בשר, ביצים, חומוס, שעועית, קישקע ומוגש עם סלט קטן בצד.
48 שקל למנה.
החמין מוגש בשבתות בלבד, החל מ-12:00
לה סנטרל
שדרות רוטשילד 29, תל-אביב
טלפון: 5667822 – 03

בודפשט
מסעדת בודפשט ההונגרייה והותיקה עברה לפני שבוע דירה לרחוב הירקון אבל המטבח, הונגרי ביתי ומסורתי, נותר כשהיה. גם את החמין מבשלים ב''בודפשט'' עם נשמה יתרה, ויש בו שלושה סוגי שעועית, אדומה, לבנה ושעועית בובס גדולה במיוחד (שרק מי שמכיר יודע כמה היא טעימה, מעיר ג'וג', הבעלים). זהו חמין סמיך עם הרבה שעועית, גריסים, מעט תפוחי אדמה, בשרים מעושנים, עצמות, ביצים חומות וקישקע תוצרת בית.
מגישים רק בשבתות חורפיות וקרות, עד שהסיר הגדול מתרוקן.
38 שקל למנה.
בודפשט
הירקון 12, תל אביב
טלפון:5167305– 03