מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

המסעדות שיעשו לכם את החג – פרויקט מיוחד לראש השנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

        רוצים לעשות לעצמכם חיים קלים? יש לא מעט בשלנים ובשלניות מומחים שמוכנים לעשות את העבודה בשבילכם, והמחיר עבור התענוג לא בשמיים. מהגפילטע פיש של קיטון, דרך צלי הבקר של המסעדה היהודית מבית קינג דיויד ועד החריימה של גואטה.

קנו לעצמכם מתנה לחג, ממליץ השיר, ואנחנו מצטרפים. פרויקט מיוחד לחג מציג מנות מובחרות מתפריטי ראש השנה שאפשר לקנות הביתה.

סנדר
זמי שרייבר, הבעלים והשף של מסעדת סנדר שבשוק לוינסקי, משועשע בכל שנה מחדש מאשכנזי עם ישראל שלקראת ראש השנה ויום כיפור, נזכרים בערגה במאכלים מבית סבתא, הגפילטע פיש עם החזרת, הרגל הקרושה, הכבד קצוץ, סלט הביצים, מרק העוף עם הקרפלעך וכמובן, הקומפוט לקינוח. בסנדר הוא אומר, כל יום כל יום הוא ראש השנה, וקציצת גפילטע מסורתית היא תמיד מנת היום, מאז 1948.
על רקע תמונות של גדולי האומה מנשנשים חמין, אפשר לאכול אצלו את כל מנות המטבח האשכנזי, לשתות גזוז כמו פעם, לצאת די בזול וגם לקנות הביתה או להזמין טלפונית. שימו לב לשעות הפתיחה, גם הן מזכירות תקופות אחרות, ראשון-שישי 12:00-17:00 בלבד.

כבד קצוץ לארבעה סועדים של זמי שרייבר

מרכיבים:
חצי קילו כבד עוף
שלושה בצלים
ארבע ביצים קשות חתוכות דק
50 גרם שומן אווז

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הכבד בשומן האווז עם מעט מאד שמן. בנוזלים שנותרו מטיגון הכבד מטגנים שני בצלים קצוצים.
2. מכניסים את שתי התערובות (הכבד והבצל) למקרר בכלים נפרדים ולאחר שעה בקירור מעבירים את הכבד לתוך מטחנת בשר (ניתן לקצץ גם עם מזלג) וטוחנים.
3. מעבירים את הכבד הטחון לקערה ומוסיפים את הביצים הקשות, הבצל החי הקצוץ והבצל המטוגן. מערבבים היטב ומגישים.
סנדר
לוינסקי 54, תל אביב
טלפון: 5371872 – 03


המסעדה היהודית מבית קינג דיויד
המנטרה של ישראל שטרן, הבעלים של המסעדה היהודית מבית קינג דיויד, היא שלא צריך להתאמץ כדי ליהנות מארוחה בטעם התבשילים של היידשע מאמע. אם קפיצה לבני ברק היא לא טרחה גדולה מדי מבחינתכם, אצלו בהחלט אפשר למצוא את הדבר האמיתי: מאכלים כמו צ'ולנט, קוגל מתוק או מלוח ודגים מלוחים, שמבושלים באהבה ובנחת, ומשמחים את הלב לא פחות מאשר את הבטן.
מבחר המאכלים אצלו גדול ומשתנה מדי יום, והתפריט לחג כולל את כולם: סלטים כמו סלט סלק או חציל מטוגן, באריזת ליטר בכ-20 שקל, אריזות של חמש מנות דגים ביניהם גפילטע פיש, פילה מושט או סלמון אפוי בירקות ב-55-75 שקל; מרק עוף באריזת 2 ליטר, ב-35 שקל, וכ-15 מנות עיקריות שונות, לשון ברוטב פטריות, צלי בקר, עוף ממולא בפירות יבשים ועוד ב- 50-90 שקל לאריזת 5 מנות. תוספות כמו צימעס, קיגל וקישואים נמכרות ב15-25 שקל לקילו.
המסעדה היהודית מבית קינג דיויד
ז'בוטינסקי 9, מתחם אולמי קינג דיויד, ליד אולמי מור, בני ברק
טלפון: 5789999 – 03

קיטון
המסעדה היהודית הותיקה שברחוב דיזנגוף מאכילה קהל קבוע ומעריץ בכל השנה, מי שלא יכולים להעביר שבת בלי צ'ולנט ולא משנה אם זה ינואר או אוגוסט. לכבוד החג, כמו בכל חג, הוציאו בקיטון תפריט טייק-אוויי מיוחד שכולל את כל הכוכבים: כבד קצוץ, גפליטע פיש, מרק עם קרפלעך, שוקי עוך בדבש, שוק אווז, כרוב מאודה, צימעס ועוד ועוד.
הדיל הוא חבילת חג מלאה ב-100 שקל לסועד שכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית עם שתי תוספות ולפתן פירות חגיגי לקינוח.
קיטון
דיזנגוף 145, תל אביב
טלפון: 5233679 – 03

גואטה
מי שלא מתחיל לדבר ביידיש כשהוא מעלה זיכרונות מבית אמא, או שפשוט רוצה לנצל את החג כדי ליהנות ממטבח מסוג אחר, יכול למצוא גם בגואטה, הטריפוליטאית הביתית והמצוינת שביפו, תפריט שלם של מנות לחג. מרקי ירקות, שעועית ובשר, שישה סוגים של קוסקוס (מפרום, טבחה בלסלק, טבחה בלכמון, עוף, חריימה וקומפלט), תבשילי אורז עם בשר וירקות, מנות צמחוניות ועוגת סולת לקינוח. המחירים נעים בין 10 שקלים ליחידה של מפרום ועד 30 שקל למנת טבחה בלטמאטם שהם שוקי עוף עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות.
גואטה
שדרות ירושלים 6, מול תיאטרון נגה, יפו
טלפון: 6813993 – 03

קוק.קום
בשגרה משרתת מסעדת קוק.קום את עובדי חברות ההיי טק באזור רעננה. אבללקראת החגים מוציא השף, אבי עידוד, תפריט חגיגי ומיוחד של מנות שאפשר לקנות במקום מוכנות. בתפריט לראש השנה יש למשל מנת לשון בפטריות, 75 שקל לקילוף צלי בקר, 55 שקל לקילו; רוסטביף ב-125 שקל לקילו; צלי עוף בשזיפים, 45 שקל לקילו; כבד קצוץ, 55 שקל לקילו; פשטידות בצל וכרובית ב-21 שקל לקילו ועוד.

קוק.קום
התדהר 14, רעננה
טלפון: 7444919 – 09