מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> פונדק עין כרם ירושלים

פונדק עין כרם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

השבוע יצנו לבדוק את אחת המסעדות המיתולוגיות בירושלים- פונדק עין כרם.

עין כרם היא אחת השכונות, אם לא ה-שכונה החביבה עלי בירושלים. סמטאות קסומות, נופים של הרי ירושלים, כנסיות מרשימות השייכות למגוון זרמים בנצרות, גלריות אומנים ופשוט אוירה מיוחדת. בכל פעם שחבר מגיע מחו"ל או אם אחד הילדים מבקש ממני לקחת אותו לקנות גלידה, עין כרם היא היעד המועדף. גם לדייט הקבוע עם הגברת החלטנו לצאת לשם הפעם. למרות שיש כמה אופציות של מסעדות או בתי קפה בשכונה, הבחירה ב-פונדק, הייתה ברורה. מוסד ירושלמי שנפתח לראשונה ב-1985, כמעט כל ירושלמי, או לפחות אלו שפחות מקפידים על חוקי הכשרות בטח ביקר כאן לפחות פעם אחת.

מוסד ירושלמי


התפריט בפונדק נבנה בהשראה איטלקית וכולל מגוון מנות פסטה, דגים, סלטים, מרקים, כריכים ארוחות בוקר, ועוד ככה שכל אחד ואחת יכולים למצוא את מקומם, אבל לדעתי, ארוחה בפונדק עין כרם לא תהיה שלמה בלי הפוקאצ'ה הידועה מהטאבון. לראשונות הזמנו מנה מתפריט המיוחדים של יום האהבה – קנלוני חצילים. שכבות דקות של חציל אשר גולגלו ומולאו בגבינות והוגשו על קרם של עגבניות ופלפלים. מנה מצוינת, עדינה ומלאה בטעמים ותיבול מדויקים. התלבטנו לגבי הפוקאצ'ה אותה ניתן להזמין עם מגוון תוספות ולמרות שאני מאוד אוהב את הפוקצ'ה קפרזה שמשלבת למעשה שתי מנות לאחת, הפעם החלטנו ללכת על קו בשרי. יחד עם מנת החציל, הגיעה מנה ענקית של פוקאצ'ת אסאדו פריכה וריחנית, כמות נדיבה של בשר מפורק , פרוסות בצל סגול, עגבניות קצוצות דק, עלי רוקט טריים שהוסיפו מרירות מרעננת ומעט טחינה שזולפה מלמעלה. מנה שהיא ארוחה מלאה בפני עצמה ובכלל, מה שמאפיין את כל המנות בפונדק הוא הגודל והנדיבות כך שאפשר לחלוק ולהזמין מספר מנות למרכז השולחן.

יין ישמח לבב אנוש

תפריט היין בפונדק ראוי לציון במיוחד, לא תפריט גדול מדי אבל ניכר שהושקעה מחשבה בבניית תפריט נגיש עם מספר יינות ישראלים ומספר יינות מחו"ל שנותנים תמורה טובה לכסף ומתומחרים בצורה הוגנת מאוד. עם האוכל ומזג האוויר הירושלמי הקריר, בחרנו בשני כוסות של יין אדום – קיאנטי לגברת ופינו-נואר צרפתי שהוגש כיין החודש. בעיני, יין במסעדה, ובכלל, הוא חלק אינטגרלי מהארוחה ותמחור שפוי בהחלט מאפשר ליהנות מכוס יין או אפילו בקבוק מבלי לחשוב פעמיים.


בין רומא לירושלים


יומיים לפני שהגענו לפונדק חזרתי מנסיעה לאיטליה ושם כמעט כל ביקור במסעדה כלל מנת פסטה, אז בהמלצת המלצר הזמנו סטייק אנטרקוט ופילה דניס. העיקרית מגיעה עם תוספת לבחירה, פירה וסלט ירוק במקרה שלנו. הסטייק היה עשוי בול במידה שביקשתי – קצת פחות ממדיום. חריכה חזקה מבחוץ, אדמדם מבפנים, נתח עסיסי ובשרי מאוד. מלח, פלפל ואם תרצו יש גם רוטב יין אדום ורוטב שמנת-פלפל קלאסי שמכינים במקום. שניהם מוצלחים אבל כשהבשר איכותי ועשוי כמו שצריך, לא בטוח שצריך אותם. גם הדג היה עשוי טוב. עור קריספי, בשר לבן ועדין, תיבול מדויק, סקוויז של לימון ושני הפילטים שהונחו אחד על גבי השני, נעלמו כלא היו.

קינוח


מבט שואל לעבר הגברת שהחזירה בחיוך, תמיד יש מקום לקינוח, אמרה. קרמינו – עוגה עשירה עם קראנצ' של שוקולד מריר, נוגט בייגלה, קרם שוקולד קטיפתי ועוד שכבות של קרמים ומרקמים. מנה לחובבי המתוק מאוד. טעים אבל עמוס מדי בשבילי. אני נהניתי מהגלידה שמכינים במקום. טעמי הגלידה משתנים אז מומלץ לשאול את המלצרים.

הפונדק הוא מקום שכיף לחזור אליו, אוכל טעים ולא מתחכם מדי, מחירים הוגנים ומנות נדיבות, כנראה שיש סיבה שהם פתוחים כבר יותר מ-35 שנה.