מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> יום הפסטה הבינלאומי

יום הפסטה הבינלאומי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

התאריך 25.10 כבר לא מעט זמן הפך להיות תאריך מיוחד עבור רבים ברחבי העולם- יום הפסטה הבינלאומי!

למקרה שחשבתם שחזרנו לשגרה ושהחגים כבר מאחרוני, יש לנו עוד חג טעים במיוחד.
ביום שני, ה- 25 לאוקטובר יחול יום הפסטה הבינלאומי. לרגל המאורע המרגש בו מסעדות מכל רחבי העולם יתנו כבוד לפחמימה הכי מנחמת, המנה הכי מענגת והארוחה הכי מושחתת שאנחנו מכירים, החלטנו להגיש לכם את רשימת המסעדות עם מנות הפסטה שיגרמו לכם לשקול לעשות רילוקיישן לפירנצה.

לה רפובליקה די רומינוטי


לה רפובליקה היא מסעדה איטלקית אורבנית שממוקמת ממש במרכז תל אביב, על רחוב מזא"ה היפהפה.

מאמינים כאן באוכל מקומי ועונתי המורכב מחומרי גלם איכותיים וטריים וברגע שתיכנסו בדלת אתם תבינו שלא מדובר רק במוטו שנשמע טוב אלא בערך שמוביל את צוות המסעדה.

עם הנקניקים האיטלקיים המיושנים שתלויים ברחבי המסעדה והריח המשכר של הגבינות המשובחות, תצטרכו לצבוט את עצמכם כי להיזכר שאתם עדיין בישראל.

מה בתפריט?

באנו לכאן בשביל הפסטה ולא סתם - התפריט כאן מלא בפסטות איטלקיות קלאסיות ואותנטיות שצוות המקום מכין בעצמו מחיטת דורום איכותית וחלמוני ביצה.

מנת ראגו ציידים מעולה המורכבת מפסטה פפרדלה, נתחי שורט ריבס רכים ונימוחים, עגבניות ועלי פטרוזיליה, רביולי ביתי בעבודת יד עם מילוי משתנה המוגש ברוטב של חמאה ופרמז’ן, מנת פסטה פפרדלה נוסח וורדה ברוטב חמאה וריקוטה עם זוקיני, אספרגוס ועוד כמה ירקות ירוקים וגם מנה מעולה שנקראת סרדין אליו אוליו המורכבת מפסטה בוקטיני, פירורי לחם, כרישה, פפרונצ’ינו וגבינת פרמז’ן.


אלורה

מסעדת אלורה התל אביבית, היא מסעדה איטלקית אותנטית עם קריצה ים תיכונית המציעה חוויה איטלקית, באווירה רומנטית וחמימה. המסעדה קיימת מזה 12 שנים, כשהחלה את דרכה בשדרות רוטשילד. כיום היא ממוקמת בשדרות בן גוריון. אלורה מציעה תפריט איטלקי, עם מנות העשויות חומרי גלם איכותיים, בהשראת המטבח הטוסקני עם נגיעות ים תיכוניות.
גם מסעדת אלורה, האיטלקית הכי אותנטית בתל אביב, תציין את המאורע ותגיש אחר כבוד את מגוון מנות הפסטה האותנטיות שלה.

ביום הפסטה הבינלאומי הסועדים יוכלו ליהנות ממגון פסטות טריות כמו:
רביולי די נוצ'י: רביולי ביתי במילוי מסקרפונה, אגוזים, ובזיליקום טרי, ברוטב שמנת מרווה. (62 ₪ ); פסטה פנה אליו אוליו: עגבניות מיובשות, קונפי כרישה פיקנטי. (56 ₪); פסטה קרוסלה מיקס פטריות: ברוטב שמנת כמהין, ויין לבן. (68 ₪); פפרדלה קרבונרה: אספרגוס, חלמון ובייקון ברוטב שמנת ויין לבן. (75 ₪); רביולי ריקוטה כמהין: אספרגוס, ארטישוק, שרי מנומרת, יין לבן, ומחית כמהין. (78 ₪); פטוצ'יני סלמון: תרד, עגבניות לחות, זיתי קלמטה, פלפל חריף, ושום קונפי בחמאת לימון. (79 ₪); ואלורה פירות ים: פפרדלה ברוטב שמנת, יין לבן, עגבניות מיובשות, שום, שרימפס, קלמרי ומולים. (82 ₪).
מגוון הפסטות המשובחות הם של חברת "דורו איטליאן", הרביולי והניוקי נעשים במקום, והגבינות המשובחות לרבות הפרמז'ן מתוצרת סוג א' האותנטי מיובאות מאיטליה.


ג'מה


ברחובות הקסומים של יפו (הרחק מההמולה של תל אביב) נמצאת פנינה איטלקית בשם ג'מה (באיטלקית: אבן חן, פנינה). על תפריט המסעדה מנצח בקפידות השף רמי אמינוב לאחר לא מעט מסעות קולינריות בארץ המגף.
מה אוכלים?

תפריט המסעדה עשיר ומגוון וכלל מנות משובחות שמשאירות טעם של עוד.
המסעדה מציעה מגוון רחב של מנות פסטה בצורות שונות וטעמים שונים. בנוסף, המסעדה מציעה מנת פונגי טבעונית מקמח תירס.


אל דנטה


מסעדת אל דנטה הירושלמית הוקמה כבר בשנת 1998, אבל רק לאחרונה התחדשה בשף אסי איטח המוכשר, שעבד בעבר גם במסעדת פרימוורה המעולה.

המסעדה זוכה לביקורות מעולות בשנים האחרונות ונראה שהקהל הירושלמי לא מתכוון להפסיק להגיע לכאן בזמן הקרוב.

גם באל דנטה צוות המטבח של המקום מכין את הפסטה בעבודת יד מה שמאפשר לה להגיש מנות פסטה משובחות, אותנטיות וטריות.

מה בתפריט?

מתחילים עם פוקצ’ה איטלקית עם הרבה שמן זית, עשבי תיבול טריים ושום המוגשת עם מטבלים נהדרים, מנת ארנצ’יני מסורתית, שהיא בעצם כדורי ריזוטו שממולאים בפסטו משובח ומוצרלה איכותית המטוגנים עד שהופכים קריספיים ומוגשים על מצע של רוטב עגבניות ובזיליקום וקרפצ’יו זוקיני נהדר המוגש עם עלי אורוגולה, צנוברים, צלפים, רוטב בלסמי מצומצם ופירורי גבינת פרמז’ן.

יש כאן לא מעט מנות קלאסיות שעשויות בצורה אותנטית ומעולה כמו הפפרדלה פטריות המוגשת ברוטב של יין לבן, שמן זית, שום, פטרוזיליה וצ’ילי עם פירורי פרמז’ן מלמעלה והריגטוני נפוליטנה, פסטה ברוטב עגבניות שמגיע גם בנוסח ארביאטה כרוטב עגבניות חריף.

מעבר לפסטות הקלאסיות, יש עוד הרבה מנות כמו דגים וסלטים מעולים וגם מנות פסטה קצת יותר הרפתקניות.

אנחנו ממליצים לנסות את הניוקי שעשוי מדלעת וערמונים המוגש ברוטב של חמאת מרווה עם כרישה קונפי ושקדים ואת הרביולי סלק המוגש עם סלק צלוי, כרישה ואגוזי מלך ברוטב של חמאה, טימין, שמנת וגבינה כחולה.