מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> מסעדות עם אוכל ביתי

מסעדות ביתיות לחורף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הקופסאות מאמא נגמרו ואין זמן להעמיד סירים על הגז? קבלו 5 מקומות שימלאו לכם את הקיבה (והמקרר) באוכל ביתי ומנחם שבא טוב בחורף.

הגשם כבר הגיע, המעילים כבר יצאו מהארון ונדמה שהימים הפכו קצרים מתמיד – החורף הגיע, ואתו גם הרצון העז לאוכל מנחם ומחמם. על פניו, אנחנו כבר אנשים מבוגרים עם בית משלנו, בית בו אנחנו יכולים לבשל לעצמנו את מה שאנחנו אוהבים. אבל במציאות, הסיכוי שנצליח להכין את האוכל הביתי, האמתי, זה שאמא וסבתא היו מכינות לנו - הוא דיי קלוש.

למזלנו, יש לנו אופציה אחרת, גם אם אמא לא מוכנה לנסוע שלוש שעות רק בשביל לבשל לנו (ובאמת שניסינו) - מסעדות ביתיות, כאלו שמלאות בסירים גדושים בכל טוב שבא לנו לחבק למרות שאסור כי הם חמים.

אז איפה נמצאות המסעדות הביתיות הכי שוות בארץ? איפה הכי כדאי לבקר בשביל לטעום טעם אמתי של בית? הפעם, יצאנו למצוא 4 מסעדות שיהפכו את החורף שלכם לחמים ונעים, כאלו שמתאימות לארוחת צהריים דשנה כמו גם לחידוש המלאי במקרר הביתי.

גואטה

במיקום הכי לוהט ביפו, על שדרות ירושלים ממש ממול לתיאטרון נגה המיתולוגי, תמצאו את מסעדת גואטה ואת לאה, אם המשפחה, שאחראית על האוכל המעולה של גואטה ושומרת על מסורת הבישול הטריפולטאי הביתי כבר שנים רבות.

מה בתפריט?

אז מה אוכלים כאן? בהתחשב בכך שקר לנו, נתחיל מתפריט החורף המיוחד של גואטה. כיאה למסעדה ביתית, תמצאו כאן כמה מרקים שונים – מרק ירקות עשיר, בריא ומשביע, מרק שעועית מנחם וכיפי וגם את אותו מרק שעועית שמגיע גם עם בשר.

בתפריט מנות הקוסקוס של גואטה תוכלו ליהנות מקוסקוס מעולה המוגש יחד עם כמה תבשילים טריפוליטאיים שונים, כמו טבחה בלכמון, שהוא תבשיל שעועית אדום עם בשר, טבחה בל קרע, תבשיל גרגירי חומוס עם בשר מבושל ודלעת, טבחה בלטמאטם, תבשיל של כרעיים ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות סמיך ומעולה, וגם מפרום וחריימה נהדרים. ברוב המקרים, תוכלו להחליף את הקוסקוס באורז, ואם תרצו תוכלו לקבל את רוב התבשילים גם ללא קוסקוס או אורז.

למקרה שאתם רוצים להכניס גם לבית שלכם קצת אווירה טריפוליטאית אותנטית - את רוב המאכלים שבתפריט של גואטה תוכלו גם לקחת הביתה.

בכור את שושי

אנחנו רק במקום השני ברשימה, וכבר הגענו למסעדה טריפולטאית נוספת – כנראה שזה מעיד משהו על המטבח הטריפולטאי, לא?

בכור ושושי היא מסעדה משפחתית המנוהלת על ידי בכור וביתו שושי, שהתחילה את דרכה לפני כמה עשורים בשוק של פרדס כ"ץ כדוכן בוריק קטן. עם השנים, המסעדה צברה קהל מעריצים גדול, ובכור הקים את הסניף התל אביבי. מאז, המסעדה מאכילה בכל יום מחדש את קהל הלקוחות שלה, שמורכב מהייטקיסטים רעבים שרוצים ליהנות מארוחת צהריים אותנטית וטריפוליטאיים אוריגנליים שרוצים לבקר במטבח של סבתא.

מה בתפריט?

ההמלצה שלנו היא לקחת את אחת העסקיות המשתלמות (והממלאות) מאוד של בכור את שושי.

העסקיות כאן מגיעות עם מנה עיקרית לצד תבשיל טריפוליטאי לבחירתכם, אורז או קוסקוס, לחם, חמוצים וגם סלט דלעת טריפולטאי מעולה הנקרא צ'ירצ'י, שמגיע עם רוב המנות.


שחרזאד

שחרזאד מציעה אוכל פרסי ומאכלי עמים ביתיים שיגיעו על לפתח בתיכם ויגרמו לחך שלכן לקפוץ מרוב שמחה. המסעדה מקפידה על אוכל ללא אבקת מרק עוף ללא גלוטן וללא חומרים משמרים. בנוס, ניתן להזמין אוכל מוכן לאירועים וחגים.
מה אוכלים?
במנות הראשונות: שפתה, קציצות, גונדי ועוד
עיקריות: ממולאים, מוסקה, מפרום, קובה בלק ועוד אושפלו ועוד
מנות צמחוניות: נזיד, סלק ממולא צמחוני, חמין צמחוני, טביט צמחוני
תוספות: אורז פרסי, מג'דרה, ספגטי, עלי גפן

אווה סאפי

מסעדה מרוקאית שכבשה את נווה צדק היא בדיוק מה שצריכים כשחולמים על אוכל ביתי מפנק ומנחם.
המסעדה שמה למטרה להביא את האותנטיות והקסם של מרוקו אל אחד מהמקומות הכי קסומים בתל-אביב: שכונת נווה צדק המרהיבה ביופייה.

מה אוכלים?
סלטים מרוקאים, פסטלים, דג מרוקאי, קציצות ירק, קוסוקס, אוכל על גחלים