Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדות בתל אביב 2015
לחם בשר הרצליה

מבחר של טעמים במגוון מסעדות בתל אביב 2015


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

סוד קסמה של תל אביב הוא החדשנות הבלתי פוסקת שלה. העיר ממציאה את עצמה מחדש כל הזמן, ובפרט בתחום הקולינרי: מדי שנה נפתחות שלל מסעדות חדשות, כאלה קיימות משנות פניהן (ויזואלית ו/או קונספטואלית), וכך כשמסתכלים על רשימת המסעדות בתל אביב 2015 מגלים לא מעט אטרקציות שלא היו שם שנה קודם לכן.

יש להודות: לעתים החדשנות הופכת לתזזיתיות ואפילו שפים מפורסמים דוגמת יונתן רושפלד ומיכל אנסקי כשלו ב-2015 (עם "ארוחת ערב" ו"אחד העם 1" בהתאמה, שנסגרו תוך חודשים ספורים) - אם כי מצד שני המבחר הרחב של מסעדות מומלצות בתל אביב התעדכן והתרחב עוד יותר ב-2015.

ג'וז ולוז וטוטו - קלאסיקות מחודשות


"ג'וז ולוז" ו"טוטו" הן שתי דוגמאות למסעדות ותיקות שעברו ב-2015 שינוי משמעותי - ונתרמו ממנו ובהתאם הפכו לעוד יותר מומלצות.

ג'וז ולוז עברה מיהודה הלוי לרחוב גבולות 5 (סמטה קטנה היוצאת מדרך יפו). חז"ל אמרו שמשנה מקום משנה מזל, ובמקרה של המסעדה האהובה גם משנה תפריט - עם יותר אופציות צמחוניות וטבעוניות ובאופן כללי חזרה למנות פשוטות, מדויקות וכובשות והכל במחירים משתלמים במיוחד. לדוגמה - מרק עדשים בדואי (עם תרד, לימון, כמון, כוסברה ואגוזים) או מרק בשר ואטריות אורז שכולל גם קינמון ואניס.

האווירה במקום נשארה אינטימית ומענגת וגם היא תורמת רבות לכך שג'וז ולוז היא אחת מאותן מסעדות בתל אביב 2015 מומלצות במיוחד.

בעלי "טוטו" לקחו ב-2014 הימור לא פשוט ונפרדו מהשף המוערך ירון שלו שהפך את המסעדה לאחת היצירתיות והמרגשות בתל אביב. ההימור כשל: אמנם אל נעליו של שלו נכנס שף מוכשר ואהוב לא פחות, מושיק רוט (שמסעדתו ההולנדית אף זכתה לכוכבי מישלן) אולם לא כל שף מתאים לכל מסעדה, ולהיפך, כך שלאחר מספר חודשים לא פשוטים ירון שלו חזר אל "טוטו" ו"טוטו" חזרה להיות מה שהיא, מקום שכל כניסה אליו היא יציאה למסע יצרי, מפנק, מענג, מנחם ומרגש גם יחד וזכייה בחוויה טוטאלית.

דיינינג ונורמן - כי למלון בוטיק מגיעות מסעדות ייחודיות


אחד הטרנדים העדכניים בתל אביב הוא מסעדות מושקעות במלונות בוטיק, וב-2015 התבלטו שתיים - "נורמן" ו"דיינינג".

שתי המסעדות המבטיחות והמקיימות שוכנות במלון "נורמן" (נחמי 23) ושייכות לקבוצת האחים ירזין שמפעילה עוד מוסדות קולינריים מוערכים רבים בת"א. נורמן היא בראסרי מוקפד ודיינינג היא מסעדה יפנית השייכת לרשת בריטית מפורסמת.

דוגמה נוספת לסינרגיה מוצלחת בין מלון בוטיק למסעדה היא "הוטל מונטיפיורי", בראסרי המביא לתל אביב את הטעמים הוויטנאמיים עזי המבע והפך לאחת מאותן מסעדות רומנטיות מומלצות בתל אביב מייד עם פתיחתו.

השילוב הטעים בין קולינריה ובליינות


קולינריה תל אביב הולכת טוב עם בליינות, ומי שהיטיבה להמחיש זאת ב-2015 היא "דא דא ודא" של דוד טור ("החתול והכלב", "הברקפסט" ועוד). ה-"Da da & da" שוכנת באחד הלוקיישנים היותר תל-אביביים, רוטשילד פינת הרצל, ומציעה אוכל מגוון ומעולה 24 שעות ביממה.

המעבר לטבעונות


תל אביב 2015 היא גן עדן לטבעונים וחומר למחשבה למי שמאמין כי אי אפשר לאכול טוב בלי מוצרים מן החי. דוגמה מצוינת לכך היא "המעבר" (אלנבי 94, בפסאז') שפועלת בשעות הבוקר והצהריים ומגישה אוכל בריא, משביע ובעיקר טעים עד מאוד.

עוד מסעדות בתל אביב 2015 שהפכו לסיפור הצלחה


באופן טבעי אין רשימה אחת חד משמעית של מסעדות בתל אביב 2015 שכדאי במיוחד לפקוד אותן, והמקומות הנ"ל הם רק חלק מתוך מבחר גדול הרבה יותר.

אופציות נוספות על קצה המזלג:

* שילה בצפון בן יהודה - אל תפספסו את טרטר הדג העטוף בסלק שלה.

* טאיזו האסיאתית היפהפיה (דרך בגין 23).

* אוליב ליף - אחת מאותן מסעדות כשרות בתל אביב שמאפשרות גם לקהל דתי ליהנות מאוכל גורמה.

* תל אביב יפו של השף הסלב חיים כהן.

* בינדלה - שלוחה מושקעת ומוצלחת של אימפריית מסעדות איטלקיות בשוויץ המופעלת ע"י משפחת בינדלה.

* כתית, בלו סקיי והמזללה - מאיר אדוני, וכל מילה נוספת מיותרת.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש