לחם בשר הרצליה

חוויה מרגשת במסעדת איסקנדר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ישראל לא משופעת בנהרות של ממש ועל כן אך טבעי הוא שנרצה "לנצל" את אלה הקיימים, ובפרט את נהר הירדן - וליתר דיוק את חלקו הצפוני המכונה גם "הירדן ההררי", זה המתפתל משדה נחמיה, שם נפגשים הבניאס, הדן והחצבני, דרך עמק החולה היפהפה ועד לכנרת. אחת מנקודות החן לאורך הירדן, ממש על גדתו, היא מסעדת איסקנדר, שמספקת לנו חוויה מרגשת ומתגמלת במיוחד.

מיקום ושעות פעילות


המיקום המדויק של מסעדת איסקנדר הוא בצמוד לאתר הראפטינג המפורסם נהר הירדן, בסמוך לקיבוץ גדות. ניתן להגיע אליו דרך צומת מחניים (שבה פונים לכיוון מזרח, על כביש 91, ואז שמאלה אל כביש 918 המוליך לגדות) או מצפון (דרך כביש 918, אשר חוצה את עמק החולה לכל אורכו ומהווה את אחד היפים שבנתיבי הדרכים בצפון). כך או כך המסעדה מהווה אופציה מעולה למטיילים הרבים בצפון אשר מחפשים מקום יפה ומזמין לאכול בו וכמובן שגם תושבי האזור מוזמנים "לנצל" את האופציה הנעימה והטעימה.

שעות הפעילות של המסעדה: בימי חול החל מ-12:00 ועד 20:00, ובימי שישי מ-12:00 ועד שנכנסת השבת. בשבתות המסעדה - שמהווה את אחת מאותן מסעדות כשרות בצפון ועל כן מתאימה לקהל מגוון במיוחד, ולמעשה אף מתהדרת בכשרות למהדרין - סגורה.

יפה גם מבחוץ וגם מבפנים


היתרון הגדול של מסעדות בצפון - נוף משכר שמיידית מחבר את כולנו לקסם של הטבע - בא לידי ביטוי גם באיסקנדר, השוכנת בלב חורשה ירוקה כשממול הרי הגולן וברקע ניתן לשמוע את הירדן זורם אל הכנרת.

חלונות ענק מאפשרים לטבע להיות נוכח במלוא הדרו בתוך המסעדה, וגם עיצוב הפנים, שיוצר סינרגיה מושלמת עם היופי שבחוץ, תורם לתחושה הנעימה ולריגוש.

התפריט של איסקנדר


המסעדה מגדירה עצמה כמסעדת גריל ים תיכוני בניחוחות טורקיים, ואכן התפריט משלב את הים תיכוני עם הטורקי וטווה ביניהם חיבור טעים במיוחד.

בין המנות המוצעות במקום: פידה איסקנדר מן הטאבון (לחם ממולא בחצילים פיקנטיים ולימון), פנדק (פלטת מאפים מגוונת היוצאת אף היא מהטאבון המשמח של המסעדה), סלט פאטוש רענן ומגוון, נזיד אפונה, צלעות כבש בנוסח אוריינטלי כמיטב המסורת של המטבח הטורקי, קדירת כבש בירקות שורש, כנפי עוף איסטנבול המוגשות על מחבת לוהט ועם רוטב של צ'ילי, עשבי תיבול ולימון, אנטריקוט מיושן במשקל 300 גרם, מיקס גריל (פלטה המיועדת לזוג סועדים והמכילה בשר במשקל כולל של 550 גרם), פורל בלאדי בסגנון הרי הטאורוס (החלק הטורקי הסמוך לגבול עם סוריה), מאפה בלקני (גבינת טופו, עלי תרד טריים, אגוזים, בצל ועשבי תיבול, וכל הטוב הזה עטוף בפילו דקיק ומוגש עם רוטב עגבניות ועשבי תיבול), ועוד.

כל המנות מוגשות ברוחב לב, ועוד כדאי לדעת שישנם גם תפריטים מיוחדים המיועדים לקבוצות של 20 איש ומעלה.

גם יחידים יכולים ליהנות מארוחה כהלכתה במסעדה במחיר אטרקטיבי, וזאת במסגרת העסקית של המקום: מנת פתיחה (מאפה מסורתי בשם לוואש ולצידו מבחר של סלטי הבית), מנה עיקרית וקינוח של גלידת וניל תאנים, והכל במחיר העיקרית. ניתן גם לצרף כוס יין או בירה במחיר מוזל.

אירועים


השילוב בין הנוף הייחודי לתפריט המרגש הופך את המסעדה לאופציה מושלמת לאירועים מכל הסוגים, פרטיים כמו גם עסקיים. המרפסת המרווחת של המקום מציעה חיבור הדוק במיוחד לטבע והנאה רבה אף יותר מכל ביס וביס, והשירות המקצועי והקשוב של אנשי המסעדה, שבהחלט נמנית על אותן מסעדות מומלצות במיוחד לאירועים, מעצים את החוויה.

חוויה הוליסטית בנהר הירדן


המסעדה שוכנת כאמור בסמוך לאתר הראפטינג נהר הירדן, כך שארוחה בה היא גם הזדמנות מצוינת ליהנות מהפעילויות שהוא מציע - קייאקים, אומגה, פיינטבול, ריינג'רים ועוד ועוד.

 

לחם בשר הרצליה אירועים חדש