מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

בת יער – מסעדת בוקרים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

במקרים רבים אנחנו מחפשים מסעדה לא רק כדי לאכול ולשבוע אלא כדי לזכות בחוויה ייחודית, ואכן לא מעט מסעדות, ובפרט מסעדות בצפון הארץ, ממוקמות ומתוכננות במיוחד כך, כדי להעניק בילוי בלתי נשכח. מסעדת בת יער, שהיא חלק מחוות הבוקרים הנושאת את אותו שם, היא דוגמה מצוינת למקום שכזה.

בלב יער, כמו באגדות


מיקומה של מסעדת בת יער, בלב יער ביריה - יער שמשתרע על שטח של כ-20,000 דונם מצפון לצפת וחצור הגלילית - הופך את ההגעה אליה לחוויה מכושפת משהו, וגם הנוף הנשקף ממנה, עמק החולה במלוא הדרו ומאחוריו הרי הגולן והחרמון, ממלא את הלב נחת רבה. החווה והמסעדה עצמן מעוררים את התחושה המתבקשת של "בית קטן בערבה" , גם אם הן כאמור שוכנת בלב יער, ולא סתם יער אלא השני בארץ מבחינת הגודל, וזאת בזכות המבנה הייחודי (המבוסס על קרון רכבת ישן ומלא הוד והדר), השימוש הנרחב בעץ, מוזיקת הקאנטרי המתנגנת ברקע והאווירה השוררת במקום באופן כללי.

את החווה הקימו שניים מתושבי מצפה עמוקה הסמוך, כבר ב-1985, ומאז היא מהווה את אחת האטרקציות הצפוניות הבולטות. ההגעה למקום אפשרית דרך צומת מחניים או דרך הכביש העולה מצפת צפונה לכיוון ביריה.

שעות הפעילות של המסעדה: בשבת, וכן בימים ראשון עד חמישי מ-12:00 ועד 21:30, וביום שישי מ-12:00 ועד הלקוח האחרון. בימי שישי בערב ובשבתות בצהריים ישנם סבבי הושבה מדי שעה עגולה.

התפריט של בת יער


הנוף, האווירה והחוויה שמציעה בת יער ייחודיים ומלהיבים אבל כמובן שהמקום לא היה מופיע ברשימות רבות של מסעדות מומלצות בצפון ובכלל אלמלא היה מציע גם ארוחות משובחות.

התפריט של המסעדה מבוסס על בשרים, אם כי גם צמחונים ימצאו בו אופציות שונות. צוות המטבח אמון על בחירת נתחי בשר העגל הטריים והטעימים ביותר, על יישונם בתהליך מיוחד ועל צלייתם המוקפדת על גריל הפחמים הלוהט כך שהתוצאה תהיה נימוחה ומלטפת חיך.

חובבי הבשר יוכלו למצוא אותו גם במנות הפתיחה, בדמות נזיד בוקרים - מרק שעועית עם ירקות שורש ובשר. מנות מעוררות תיאבון אחרות הן מסבחה ייחודית (עדשים עם חציל קלוי שנטחנו גס, עם טחינה, ואשר מוגשים עם ירקות שורש צלויים), פטריות מוקפצות עם ברוקולי ברוטב שמנת כרובית או טריאקי וסלט החווה שמכיל פלפלים קלויים, בטטות, פטריות, גרעינים, עלים ירוקים ונבטים.

המנות העיקריות כוללות סטייקים מעולים מבשר עגל שרעה ברמת הגולן ועבר כאמור יישון במסעדה, שיפודים שונים, המבורגר הבית, סטייק פרגית, חזה עוף שלם ועוד בשרים למיניהם. ישנן גם אופציה אחת צמחונית ואחת טבעונית, כך שגם אם אתם מגיעים לאזור בקבוצה הכוללת מי שנמנע מאכילת מזונות מן החי תוכלו ליהנות במסעדה.

פעילויות נוספות בחווה


המסעדה היא כאמור חלק מחווה, שמציעה פעילויות נוספות לאורחים ובפרט טיולים על גבי סוסים (ביער או בחצר).

אירועים באווירה אחרת לגמרי


כמו מסעדות אחרות בגליל העליון, מסעדות בגליל המערבי ומסעדות באזור שסביב הכנרת, בת יער היא לוקיישן מצוין לאירועים באווירה אחרת לגמרי.

בקיץ תוכלו לערוך את האירוע ברחבה חיצונית גדולה - שמכילה עד 500 אורחים. הקרירות הטבעית במקום, העיצוב הכפרי מרהיב העין והבשרים שיזרמו מהגריל אל החוגגים ללא הגבלה יהפכו כל אירוע לבלתי נשכח ושמח במיוחד. גם בחורף מציעה החווה אירועים מושקעים לעד 120 חוגגים, וזאת באולם סגור שבנוי כולו מאדני רכבת. חלונות הענק מבטיחים שהחיבור לטבע יהיה רב נוכחות, קמין גדול מחמם את האורחים והבשר משובח כמו תמיד.