מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > טיפים> מסעדות בתל אביב

מסעדות בתל אביב שאי אפשר לוותר עליהן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מזה שנים שתל אביב נושאת בתואר "הבירה הקולינרית של ישראל", ואכן תמצאו בה את כל הטרנדים והסגנונות הקולינריים הכי עכשוויים שיש. במיוחד בשבילכם ריכזנו ארבע מסעדות בתל אביב שפשוט חובה לבקר בהן.

קלארו – מטבח פתוח ועיצוב סוחף

מסעדות בתל אביב יש בשפע, ולאחרונה יותר ויותר מסעדות בוחרות במתחם שרונה כמשכנן. גם השף רן שמואלי בחר במתחם שרונה כמקום למסעדה הראשונה שלו, קלארו. המסעדה מהווה מקום מפגש חברתי, מלא באווירה חמה ולא מחייבת בשילוב מוזיקה נכונה ומטבח פתוח ותוסס. קלארו מחולקת לשלושה חללים כולל מעלית (המסעדה בכניסה, חדר אוכל פרטי בקומה העליונה ובר למטה), המטבח הפתוח עם הנירוסטה הנוצצת מוציא מנות עם טעמים ים תיכוניים בשילוב נגיעות אישיות של השף. המנות נסמכות על חומרי גלם עונתיים ומובחרים מתוצרת מקומית בלבד. מה רוקח השף? ברוסקה טרטר טלה ועגבניות, קלמרי צרוב על מצע קרם פלפלים, לינגוויני פירות ים, פילה בקר, פורקטה חזיר ועוד טעמים מיוחדים. קלארו – תוסיפו אותה לרשימת מסעדות מומלצות בתל אביב ואל תשכחו להזמין אליה מקום מראש.

ברטי – שילוב בין חדש לישן

ברחוב קינג ג'ורג', בליבה הסואן של תל אביב, תמצאו את ברטי, של צמד השפים רועי ענתבי ואור ברי. בברטי תוכל להתענג מהניחוחות ומהטעמים הלבנטיניים בשילוב אינטרפרטציה מודרנית ועדכנית. הצמד שמוביל את המטבח, משלב בין הטעמים שעליהם גדלו בבית אמא ושיטות בישול עתיקות לבין טכניקות בישול מתקדמות וחומרי גלם משובחים תוצרת הארץ בלבד. בין מגוון מסעדות בתל אביב, ברטי, מציגה תפריט מיוחד וסוחף. הצצה קטנה: נתח קצבים עם בצלים ממולאים, לוקוס על עלי גפן וקרם שום, תמנון עטוף בכרוב ערבי כבוש על פחמים, שרימפס קריסטל טריים, ארטישוק ירושלמי צלוי ורוטב טחינה ועוד שלל מנות נוספות שיעוררו לכם את כל בלוטות הטעם. ברטי – הזמנה לחוויה אורבנית נינוחה, מרתקת ומרגשת מבחינה קולינרית.

דה לוקאל – הצדעה למטבח המקומי

באבן גבירול, בין היצע המאפיות והמסעדות המהירות, מסתתרת לה דה לוקאל, המבטיחה הצדעה למטבח המקומי באופן קליל, טעים ולא יומרני. מסעדות בתל אביב מבקשות להביא לסועד טעמים וניחוחות מהעולם הגדול, ומעטות הן המסעדות כמו דה לוקאל שבוחרות להניף את טעמי הארץ. המסעדה מציגה קו קולינרי המחבק את המטבח הישראלי ומציעה מנות קלאסיות עם פרשנות מקומית עכשווית, המתמזגת עם ההוויה התוססת והשוקקת של העיר תל אביב. מה מומלץ בתפריט? רביולי תרד ופטה כבשים, חריימה קציצות דגים, כבדי עוף על בסיס פירה חצילים, פילה דג ים על מצע אורז אדום ותרד, קלמרי פלנצ'ה עם גרגרי חומוס, לימון כבוש וארוגולה, פלאפל חציל יוגורט ועוד שלל טעמים סוחפים. מקפידים לבלות בכל מסעדות מומלצות בתל אביב אז כדאי שתגיעו גם לדה לוקאל.

אבושדיד – הווייב הנכון בין מסעדות בתל אביב

בתל אביב יש הרבה מתחמי קסם, וכזה הוא אזור לונטין, בו תמצאו את הלאונג'-בר-מסעדה אבושדיד. בעבר התגוררה במבנה המסעדה משפחתה של לאה אבשדיד, אהובתו של איתמר בן אב"י ועל שמה נקרא המקום ואף המנות נשענות על מתכוניה של לאה אבושדיד בשילוב טאץ אישי-חדשני-עדכני של השף. אבושדיד מציעה אווירה בליינית אך כזו השומרת על אינטימיות וניתוק מההמולה בחוץ. מנות שתתמכרו אליהן: ארטישוק איטלקי וירושלמי על גבינת מוצרלה ועגבניות, ולים חריפים, שרימפס במיה מיץ עגבניות, רוב וקישוא ממולאים בבשר טלה, דג ים על ריזוטו כתום, ברבוניות מטוגנות, טרטר בקר ותרד ועוד הפתעות קולינריות. קפיצה קטנה לאבושדיד – מובטחת הנאה צרופה, סוחפת, עכשווית ומלאת ריגושים.