עם השנים יותר ויותר מסעדות מבצעות שינוי בתפריט שלהן לקראת ימי בין המצרים. מדובר בשלושת השבועות שבין י"ז בתמוז, היום שבו הובקעה חומת ירושלים, לט' באב, היום שבו חרב בית המקדש. ימים אלה מציינים את ימי הצרה והמצוקה וחלים בהם דיני אבלות ההולכים ומחמירים ככל שקרבים לט' באב. קבלו המלצה לכמה מסעדות המציעות לכן תפריט לתקופה זו על טהרת דגים טריים, ירקות צבעוניים, מגוון עשיר של קטניות ומנות חלביות
"הפטוצ'יני הרכים והנימוחים וכנגדם המרקם הטרי והמתפצח בפה של השעועית, הקארי העוקצני אל מול חלב הקוקוס העדין ועל כל אלו טעמם העשיר של נתחי הסלמון הצרובים ותיבול הפלפל השחור שנתן לו בעיטה אל מחוץ למים והיישר לצלחת..." גיל ח' עמית באטרקציה החדשה והכשרה של ירושלים, מסעדה-בית קפה-בר, דוניא
הקיץ בפתח, וזו הזדמנות טובה לבדוק את ההיצע הקולינרי שמחכה לכם בעיר. אז בין סיור ברחובות העיר, ביקור באתרים התיירותיים והגעה לפסטיבלים השונים קבלו המלצה משפרה צח למסעדות שכדאי לכם לשלב אותן בביקור שלכם בעיר