Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> אדלינה – מסעדה בגליל

אדלינה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לבבות הארטישוק נימוחים הם, העלים מהווים מעטפת מושלמת למנה אשר היתה נראית לי כמו תמונה בגווני ירוק והשקדים הקלויים מוסיפים טוויסט נהדר..." כרמית אופק מגלה את הפנינה הקולינרית של הגליל המערבי, אדלינה שבקיבוץ כברי. שילוב נכון של נוף קסום, אוכל משובח ומדויק ושירות ללא פשרות

כשנקרית לפתחי הזדמנות נפלאה, ובכן, אני מיד מנצלת אותה, זו לא קלישאה, אלא סוג של כאן ועכשיו. ולאחרונה, ניתנה לי אחת כזו, מסעדת שף ועוד בגליל המערבי? אני לגמרי שם. וכך שמתי פעמיי אל כיוון צפון הארץ, החלק האהוב עליי במדינתנו הקטנטונת. לאן אתם שואלים? ובכן, מצאנו עצמנו חברתי שוחרת הטיולים ואנוכי בקיבוץ כברי, כ-10 דקות נסיעה מנהריה. ישנן לא מעט מסעדות בגליל המערבי והפעם עסקינן במסעדת אדלינה שהינה אחת ממסעדות השף היותר איכותיות שביקרתי בהן.

אדלינה, עיצוב ללא פשרות


המסעדה שוכנת בתוך מבנה אבן מרשים, למרגלות הרי הגליל המערבי עם תצפית לים התיכון, ומציעה מספר אפשרויות ישיבה קוסמות לסועד הפוטנציאלי: בגינה הקטנה העטופה בעצי זית וגפן, או במרפסת הדק החיצונית המומלצת לישיבה במיוחד בערבי הקיץ ובמזג אוויר נוח. המרפסת מרווחת עד מאוד והינה נמוכה מבחינת גובהה, מה שמאפשר עדיין את המבט לנוף של אלו הבוחרים לסעוד פנימה.

האלמנטים העיצוביים במקום הם משובבי נפש והחלונות עם המסגרת הכחולה האותנטית משרים אווירה ים תיכונית כפרית. אנו בחרנו לשבת פנימה בתוך הפטיו כאשר שולחננו היה ממוקם אל מול נוף עוצר נשימה, שדות ושטחים ירוקים ומעבר להם נשקף הים הכחול הרחב. שולחנות העץ מהווים נדבך מעניין בעיצוב המיוחד של המקום, באותה נשימה אציין, כי ניתן להתרווח בכיף על הכיסאות הכל כך נוחים.

המסע מתחיל עם משקאות משובחים


שינענו מנועים באלגנטיות אני עם סנגריה אדומה - יין אדום, סיידר תפוחים, לימון סחוט, מעט ברנדי, רום, מי סוכר, תפוחים, שזיפים ונקטרינות. המתיקות של הסנגריה הינה מעודנת וגרמה לי לרצות לגמוע אותה בשלבים ולו רק כדי למשוך את הכיף עוד קצת, לבסוף, טעמתי באופן ישיר את הפירות. חברתי נהנתה עם למברוסקו שטעמו חמוץ-מתקתק והארומה שלו מיוחדת עד מאוד.

בדרך לעיקריות עוצרים בראשונות


התפריט כולו מפתה כל כך, והמסע הקולינרי שלנו החל בגזרת המנות הראשונות, לבבות ארטישוק עם איולי, עלים ירוקים, שקדים קלויים ופרמג'אנו רג'יאנו.

לבבות הארטישוק נימוחים הם, העלים מהווים מעטפת מושלמת למנה אשר היתה נראית לי כמו תמונה בגווני ירוק והשקדים הקלויים מוסיפים טוויסט נהדר. שנייה בתור נבחרה על ידנו מתפריט ארוחת הצהרים במקום, טאפאס זוגי הכולל קרם חציל קלוי עם קצח, לאבנה בשמן זית, סלט עלים, סלק עם גבינת מנצ'גו, ירקות קלויים וגבינה, טחינה ירוקה ושלל מטבלים, והכל מוגש עם לחם הבית הנאפה במאפיית "לחם בר" במיוחד בשביל אדלינה.

הטאפאס היה נדיב עימנו עד מאוד ולקח אותנו לטיול טעימות וכל מרכיב שלו עשוי היטב ומרגישים שנעשה באהבה. הטחינה הירוקה למשל אותנטית ובריאה, נסו אגב לתבל חתיכה נאה של לחם בשמן זית, שהרי זהו תענוג. הסלק עם גבינת המנצ'גו הינו שילוב מנצח. קרם החציל הוא פשוט מושלם וצפויה לכם תאווה לחיך בעניין זה.

עיקר העיקרים במסעדת השף בגליל


הישיבה בפטיו משובבת נפש, הנוף מולנו הוא בבחינת מנת רוגע אולטימטיבית, והמשכנו למנות אחרות מחזית העיקריות, אורז בר אדום ושחור עם שמנת, פטריות וירוקות אפויים. המנה מהווה פתרון מצוין לטבעונים שבינינו, תחושת השובע מלמדת שבהחלט מדובר בחגיגה של טעמים.

מלבד זאת, גילינו עניין בסינטה ובייקון הצלויים בגריל ברוטב ציר עוף, שמנת וטרגין לצד תפו"א אפוי. הסינטה והבייקון עסיסיים משהו, הבייקון משדרג את הטעם של הסינטה, תפו"א נימוחים ורכים, רוטב ציר העוף מעשיר את שלל מרכיבי המנה וסוגר לי היטב את הפינה.

החוויה הקולינרית באדלינה, המציעה מטבח גלילי משובח עם נגיעות ספרדיות, מוצעת לסועד במספר סגנונות: ארוחת טעימות חמות מהמטבח, תפריט בראנץ' המוגש בימי שישי, בין השעות 11:00-15:00, הכולל טאפס זוגי, עיקריות ושתייה: יין, קאווה, לומברסקו, סנגריה, תפריט א-לה-קראט, והאחרון הינו תפריט צהרים עסקי המוגש בימים שני עד חמישי בין השעות 12:00-17:00 וכולל מנות ראשונות, טאפס זוגי, עיקריות וקינוחים.

קינוח באדלינה לצד קפה מקורי ומפורסם


לקראת דרכנו חזרה לאיזור המרכז המארחים המקסימים במקום שניחנו באדיבות שאין שני לה, החליטו למנף לנו את האנרגיות עם קינוח "שוקולד, שוקולד, שוקלד" (פנקוטה של קקאו עם קרמבל של שקדים וקקאו וקרמל מלוח) המשחק בין הטעמים והמרקמים מענג הוא.

יתרה מזו, הומלץ לנו לנסות את "קפה אילן", שהומצא על ידי אילן אופנהיימר, מבעלי המקום, ושמחולק ל-3 צבעים. מסתבר שזהו קפה ידוע בצפון והוא מוגש כמו קפה של פעם, בכלי וינטאג' מזכוכית, חובה עליכם לנסות.

באדלינה ממתינים לכם בימים ב' עד ה', בין השעות 10:00 עד 22:00 ובמהלך סופ"ש, ביום ו' מ-10:30 עד 15:30, כאשר מנקודת זמן זו ישנה הפסקה עד לשעה 18:30 ולאחר מכן המקום פתוח עד ל-22:00. במהלך השבת, מ-11:30 עד 22:00. שימו לב, באדלינה לוקחים טיים אוף ביום א' (והרי זה מבורך).

אין שאלה כלל, אדלינה הינה מסעדת שף מצוינת ועם יד על הלב הקולינרי שלי, היא ההזדמנות לחוות ולהתרגש, ליהנות מהמטעמים המגוונים העשויים לעילא ולעילא. ואגב, על המטבח מנצח השף רושדי דוראר, בכל ביס מרגישים את האיכות וההקפדה. מאדלינה תוכלו גם ליהנות לא רק במהלך היום, אלא גם בשעות הערב, עם רדת ליל, לשבת אל מול הנוף עם כוס יין מפנק או עם קפה אילן המשובח, ופשוט, פשוט לקטוף את ההנאה.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש