מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מתכונים לאוכל צמחוני

אוכל צמחוני: מתכונים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מי אמר שצמחונות זה גזר ומלפפון? מה לגבי לבבות ארטישוק מוקפצים? או אולי אורז עם ירקות, ביצה וממרח פלפל חריף? ומוס פירות יער? צמחונים יקרים, אספנו בשבילכם כמה מתכונים לאוכל צמחוני, כדי שתראו לכולם מה זה

המרק בכתום של קפה יפו

1/2 ק"ג דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
2 בטטות בינוניות, מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
3 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
4 גזרים גדולים מקולפים וחתוכים לחתיכות גדולות
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס שמן זית
1 אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל לבן (לפי הטעם)

ההכנה: מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את שאר הירקות ואת היין הלבן, מאדים כמה דקות עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הירקות, מעט פלפל לבן, מלח ואגוז מוסקט ומבשלים עד שהירקות רכים לחלוטין. טוחנים את המרק עם בלנדר ידני, טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק נוזלי מדי, אפשר להחזיר לאש ולהביא לרתיחה כדי שיצטמצם מעט (לערבב תוך כדי). אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף מים.

לבבות ארטישוק מוקפצים של באריו דה טאפאס

10 לבבות ארטישוק טריים
5 ראשי שום קצוצים
שמן זית
מיץ לימון

לרוטב:
300 גרם שעועית סנופי
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
10 גרם פלפל חריף גרוס
10 גרם שקדים קלויים
2 ראשי שום טרי
25 cc מיץ מלימון טרי
100cc שמן זית
100cc חומץ ענבים

ההכנה: מכניסים למחבת שמים שמן זית ו-5 ראשי שום קצוצים, קולים עד להשחמה. מוסיפים את לבבות הארטישוק ומיץ הלימון ומקפיצים כ-10 דקות עד להשחמה קלה. בינתיים מכינים את הרוטב: חולטים את אפונת הסנופי במים רותחים ומעבירים לצינון במי קרח. מסננים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הרוטב למחבת, ומקפיצים בו את לבבות הארטישוק כ-7 דקות. מסירים מהאש ומגישים חם, עם פרמזן מגורדת.

Pi Pam Pap - תערובת של אורז, ירקות, ביצה וממרח פלפל חריף מאת השף צ'ארלי פדידה למסעדת אוליב ליף

4 ביצים טריות
6 כפות שמן תירס
1 כוס אורז עגול
½ 1 כוסות מים
1 זוקיני חתוך לרצועות
1 פלפל אדום
3 כפות פטריות שיטאקי מושרות במים חמים וחתוכות לרצועות
1 פלפל צהוב
1 בצל סגול
1 שן שום קצוצה
2 כפות שמן שומשום
מלח ופלפל

ההכנה: האורז: משרים את האורז כ-10 דקות במים קרים, מחליפים את המים כמה פעמים כדי להסיר את העמילן, ומעבירים לסיר עם תחתית עבה. מוסיפים מים לסיר, מכסים ומניחים על אש בינונית - ורק כאשר המים רותחים מנמיכים את האש לעוד כ-5 דקות. הירקות: מקפיצים את הירקות בווק חם (הקפצה מהירה). מחממים מחבת עם מעט שמן תירס ומתחילים בהקפצה מהירה של כל ירק בנפרד. מקפיצים כל ירק עם מעט שום ומלח (לפי הטעם) ולפני תום ההקפצה מוסיפים מעט שמן שומשום. הרכבת המנה במחבת טפלון נפרדת: מטגנים ביצה ומרכיבים את המנה לפי הסדר הבא: במרכז הצלחת מניחים 3 כפות אורז מוכן, מסביב מסדרים את הירקות המוקפצים, ולבסוף מניחים מעל את הביצה המטוגנת. מומלץ להגיש עם רוטב פלפל חריף.

מוס פירות יער בזיגוג נאפא'ז ולבבות מרנג וסורבה של השף מוטי בוחבוט למסעדת סופיה

למוס:
120 גרם מחית פירות יער
1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת
50 גר' סוכר
4 ביצים מופרדות
100 גר' שוקולד לבן מומס
3 כפות ברנדי

למרנג:
3 חלבונים
300 גר' סוכר

ההכנה:

מקציפים חלבונים עם חצי מכמות הסוכר, ומקפלים עם השמנת ומחית הפסיפלורה והברנדי. מקציפים חלמונים עם חצי מכמות הסוכר, ממסים שוקולד לבן ומוסיפים לחלמונים המוקצפים. מקפלים את מסה א' ל- ב'. יוצקים את המוס בכלי סיליקון בצורת חצי כדור ומקפיאים ליממה. מחלצים מהכלי, מניחים על רשת, יוצקים מעל נאפא'ז בצבע אדום, ומקפיאים. חוזרים על פעולה זו פעמיים. מניחים את העוגה על צלחת הגשה ומדביקים בדופן העוגה סוכריות שוקולד. למרנג: מחממים בבן מארי עד להמסת הסוכר ומקציפים לקבלת קצף יציב. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צינטר חלק ומזליפים על נייר פרגמנט בצורת לב. מייבשים בתנור בחום של 60 מעלות כ-4 שעות עד לקבלת מרנג יבש. מדביקים 2 לבבות זה לזה בעזרת מעט ממילוי המוס שהכנו קודם ומניחים את הלבבות על העוגה.הצעת הגשה: מניחים את העוגה על צלחת הגשה, את קישוט הלבבות מעל ומגישים ליד סורבה הדרים.