מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת אלפרדו בפתח תקווה

אלפרדו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ארנצ'יני מטוגן הורכב מכדורי ריזוטו פריכים ממולאים עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה, על מצע רוטב עגבניות בנגיעת פסטו. בזמן שאני חיסלתי את מרביתם, אימא פיתחה התמכרות לרוטב הפיקנטי..." שירלי רחמים, אלפרדו פתח תקווה

מרגשות אותי מסעדות ותיקות שלאורך השנים אפשר להבחין אצלן בהתפתחות והתחדשות. כזו היא מסעדת אלפרדו – איטלקית כשרה בפתח תקווה, שממוקמת בפארק אזורים שבאזור התעשייה. לפני 11 שנים, כשרק נפתחה, היא הייתה מהחלוצות באזור, ומאז ועד היום קמו אחריה כבר רבות אחרות. בינתיים היא כאן, במגמה מתמדת של עלייה, בחודש האחרון כבר פתחה סניף חדש ברעננה.

מקור השם אלפרדו הוא ברוטב, כמובן: איטלקי, עשיר ומענג כמו המסעדה עצמה. בשעת אחר צהריים של יום חמישי החלטנו, אימא ואני, לחזור אליו, ועל הדרך לחגוג את תחילת סוף השבוע. ההחלטה לשבת בחוץ הייתה מהחכמות. ממיקומנו יכולנו להשקיף לעבר הבריכה הקטנה וליהנות מהבריזה הנעימה של תחילת החורף. התפריט של אלפרדו מגוון ומציע מבחר מנות לכולם: מנות ראשונות, טוסטים, כריכים, פיצות, סלטים, פסטות, לזניות, דגים ועוד.

כך התפנקנו בשתי מנות ראשונות מצוינות: הקבועה שלי, שהיא פטריות שמפיניון מטוגנות בטמפורה, הוגשה על מצע של חסות ברוטב ויניגרט והפגינה עסיסיות. לצדה טעמנו ארנצ'יני מטוגן, שהורכב מארבעה כדורי ריזוטו פריכים ממולאים עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה, על גבי מצע רוטב עגבניות בנגיעת פסטו. בזמן שאני חיסלתי במהירות את מרבית הכדורים, אימא פיתחה התמכרות לרוטב הפיקנטי.

רגע לפני המנות העיקריות הבטנו קצת סביבנו. אלפרדו ממוקמת בלב עמק הסיליקון של פתח תקווה, ואף על פי שהאזור שוקק אנשי הייטק, היא מיטיבה לייצר אווירה פסטורלית בלב ההמון, עם תעלת מים ומפל זורם, רק שמות הבניינים מסביב מזכירים לנו את מיקומנו האמתי.

ובחזרה לתפריט. למנות העיקריות בחרנו שתיים שלא אכזבו אף הן. אימא שלי החליטה לעמוד בפיתוי השמנת ובחרה במנה פשוטה שהוכנה היטב של פנה אריביאטה - רוטב עגבניות טריות, פטריות שמפיניון, זיתי קלמטה, שום וריחן. התוצאה הייתה כמובן נדיבה, פשוטה וקלילה. אני בחנתי מנה של דג פילה סלמון שנאפה בתנור על לבנים בתוך מעטפת תבלינים עם שום ויין לבן. תוכו היה רך וחלקו החיצוני קריספי ומתפצח. אמנם כבר הייתי יחסית מלאה, ועדיין היה לי קשה להיפרד ממנו.

קשה לסיים אחר צהריים כזה נהדר ורגוע בלי כוס קפה ופאי תפוחים צרפתי מבצק פריך בתוספת כדור גלידה, וכך עשינו. מסעדת אלפרדו כשרה ופתוחה בימים א'-ה' מהשעה 09:00 בבוקר ועד אחרון הלקוחות, ובשישי ושבת לפני ואחרי כניסת השבת. אפשר לערוך במקום, בימי שישי, אירועים שכוללים עד 120 מוזמנים. ארוחה עסקית מוגשת בשעות 09:00-17:00 בכל ימות השבוע. כאמור, אנחנו נשארנו עם טעם של עוד, מקווים שגם אתם תיהנו.