מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת קולוני בירושלים

קולוני ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קולוני, שממוקמת בתחנת הרכבת הישנה של ירושלים, היא הרבה יותר מסתם מסעדה או בר, היא מציעה חוויה קולינרית כוללת, ומצליחה לרענן סועדים כבויי יום..." יונתן שטרנברג מגיע לארוחה ירושלמית אחרי יום עבודה ארוך

אחרי יום יותר מדי ארוך במשרד שכלל שיחת ועידה יותר מדי מאוחרת עם עמיתים בקנדה, הייתי רעב. הזמנו שולחן במסעדת קולוני ותוך 20 דקות כבר ישבנו מול קוקטייל צונן ומרענן. קולוני, שממוקמת בתחנת הרכבת הישנה של ירושלים, היא הרבה יותר מסתם מסעדה או בר, אלא מציעה חוויה קולינרית כוללת ומצליחה לרענן סועדים כבויי יום.

הדבר הראשון שתופס את העין במסעדה (מיד אחרי שמתרשמים מקלות מציאת החניה באזור זה של העיר), הוא העיצוב שלה. מדובר בניגוד מאוזן היטב בין ישן לחדש, בין יצירות אמנות על הקירות שמתאפיינות בצבעים ובמוטיבים תעשייתיים לצבעים חמים וריהוט עץ. כל אלו משתלבים יחד לכדי אווירה ביתית ומלאת שיק כאחד. לבחירת הסועדים שלושה אזורי ישיבה, כל אחד מהם מציע את אותו התפריט באווירה מעט שונה. התלבטנו האם לשבת על כיסא ליד הבר או במרפסת הדק הגדולה, שם ניתן ליהנות מבריזת ירושלים הצוננת, אבל מאחר שהיה לנו קשה להחליט, בחרנו באפשרות השלישית והתיישבנו ליד שולחן בחלל הפנימי של המסעדה.

בזמן שבהינו בציור הצבעוני התלוי על הקיר הקרוב אלינו ודנו במסר שעולה ממנו, הגיעו המנות הראשונות שלנו – חזה אווז מעושן וגרבלאקס סלמון בסגנון קולוני. אגרול חזה האווז, בניגוד מוחלט לגרסה המטוגנת, היה מצוין והחזיר אליי זיכרונות מהטיול ההוא בווייטנאם. לבשר האווז הצטרפו אבוקדו, ג'ולייני מלפפון פריכים ומיונז וכל אלו נארזו במעטפת נייר אורז. הפרזנטציה של מנת הגרבלקס הייתה מעניינת מאד ודמתה לרול סושי גדול. המנה, שנעטפה במעטפת המבוססת על תרד וקושטה בנבטי בזיליקום, הייתה מאד טעימה. גם אם באופן אישי אני מעדיף את הגרבלקס שלי בהגשה מסורתית, פרוס לפרוסות דקות, ייאמר לזכותו של השף של מסעדת קולוני שהטעמים והתיבול קלעו בול.

מלבד אוכל מציעה קולוני מבחר מרשים של משקאות אלכוהוליים, החל מאפרטיפים וקוקטיילים דרך מגוון יינות המוגשים בכוס או בבקבוק, ועד לוויסקי, ליקרים ועוד. כך נהניתי מכוס יין לבן של יקב טוליפ, תערובת שהוכנה מענבי גוורצטרמינר וסוביניון בלאן. היין היבש הזה מציע מגוון ארומות וטעמים של פירות טרופיים, פירות הדר ופרחים, שהתאימו היטב לשתי המנות הראשונות שלנו.

אחרי הראשונות הגיעו מנת פפרדלה תרד ברוטב סלמון ושמנת וסטייק פילה בקר. הפסטה הייתה מעולה והרוטב הכיל כמות נדיבה של דג ושל עלי תרד, שלא כמו במסעדות אחרות שמקמצות בסלמון או שמבשלות אותו יתר על המידה. הפילה הוכן ברמת הכנה מידיום עם נטייה כלפי מידיום-רייר, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים אותו. לצדו הוגש גרטן תפוחי אדמה עשיר בעל מרקם קרמי. המנה הרכה והעדינה חוסלה במהירות.

לא נותר לנו כמעט מקום לקינוח, ולכן הגברת הזמינה תה ואני אספרסו כפול. בכל זאת חלקנו את קינוח היום, שהתברר כמנה המורכבת מתאנים טריות, אטריות קדאיף פריכות, קרם וניל וכדור סורבה אפרסקים. בקלילות ורעננות היא חתמה את הארוחה המצוינת בצורה מושלמת.