בתאריכים 26-28 באפריל תהיה יפו העתיקה התפאורה שתארח את פסטיבל היין, האוכל והאמנות. בסימן החיים הטובים תוכלו ליהנות מחוויות גורמה ואמנות שיחולקו למתחמים: מתחם מסעדות יוקרה, מתחם גלריות ומתחם יין ואלכוהול
בתאריכים 26-28 באפריל תהיה יפו העתיקה התפאורה שתארח את פסטיבל היין, האוכל והאמנות. בסימן החיים הטובים תוכלו ליהנות בימים אלו מחוויות גורמה ואמנות שיחולקו למתחמים: מתחם מסעדות יוקרה, מתחם גלריות ומתחם יין ואלכוהול. בין יצירותיהם של הצורפים, פסלי הקרמיקה, הציירים, התכשיטנים והאמנים בכלל, תוכלו ליהנות ממאכלי גורמה של מיטב מטבחי מסעדות היוקרה. הנה כמה טעימות.
קורדליה
קורדליה היא מסעדת גורמה ים תיכונית, חלק ממתחמו הקסום של השף ניר צוק ששוכן בין סמטאות יפו העתיקה. מתחם ניר צוק כולל גם את הביסטרו היפואי נועה ואת הבר המפואר ג'אפה – כולם מבית היוצר של השף. ניר צוק וקורדליה הם חלק בלתי נפרד מהקולינריה הישראלית, יחד הם משתמשים בתוצרת המקומית בצורה יוצאת דופן.
מאראבו
השף יואב בר שעומד בראש מסעדת מאראבו הממוקמת ברמת גן, הצליח ליצור בועה קולינרית מענגת מחוץ לתל אביב הסואנת. במטבח של מאראבו ניכרת אהבה לאוכל, לחוויית הבישול, לחומרי הגלם המקומיים ולמגוון טכניקות בישול שהוא הביא מלימודיו במוסדות מכובדים בארצות הברית ובאירופה, ביניהם הקורדון בלו בלונדון.
הנמל 24
מסעדת הנמל 24 שבחיפה היא פנינה קולינרית בצפון כולו. המדובר בחוויה מושלמת שמשלבת בין אוכל גורמה, עיצוב איטלקי כפרי ואווירת שפע. התפריט של הנמל 24 מציג את שפע שיטות הבישול של המטבח הצרפתי ונגיעות מהמטבח האיטלקי והים-תיכוני. על כל אלו מנצח השף רן ראש, שהתמחה בצרפת, ושהיה השף הראשי של מסעדת La Belle Otero שלה שני כוכבי מישלן.
החצר
בראש מסעדת החצר הירושלמית עומד השף מוטי אוחנה, בוגר הקורדון בלו ומסעדת 'אצל פיני בחצר'. מסעדת החצר מציגה מטבח יצירתי ועכשווי, שמאחד באופן מקורי מטבח ים תיכוני עם השפעות ישראליות, תוך שימוש בתוצרת מקומית ובחירה קפדנית של פרודוקטים איכותיים. התפריט של החצר מתמחה בבשרים על הגריל, בתבשילי קדירה ובדגים.
דארנא
מסעדת דארנא הירושלמית מציגה גורמה מרוקאי שהוא גם סמל לשלום בינינו לבין שכנינו. דארנא מקפידה על מצוינות קולינרית ועל קבלת פנים חמה ומזמינה על פי מיטב מסורת המגרב. מסעדת דארנא שוכנת במבנה יפהפה בן 200 שנים בלב ירושלים, והסעודה בה היא מסע בין מרחבים, זמנים וטעמים, כולם תוצר טביעות ידיהם של העמים והשבטים שכבשו את מרוקו ונכבשו במעדניה.
ימים של גורמה, אמנות ויין.
-
פסטיבל אמנות וגורמה ביפו
-
קורדליה למתחם השף ניר צוק
-
מנות גורמה בפסטיבל יפו
-
טעימות ממסעדות גורמה בעיר יפו