Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על תערוכת מבשלים וספייסס כלים וטעמים

תערוכת מבשלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שירלי רחמים מבקרת בתערוכת מבשלים שנערכת בגני התערוכה בימים אלו. בין הדוכנים, הסירים, והמחבתות היא טועמת יין, דבש, שמן זית ופסטות, לומדת בסדנאות בישול, מביטה בשפים וגם מוצאת גם את החנות של ספייסס כלים וטעמים

לאחרונה החל המטבח לחייך אליי. ספרי הבישול שעל המדף קורצים לי, חנויות הבישול לוחשות את שמי ואני מוצאת את עצמי משיבה חיוך לכולם ומפלרטטת תוך בישול פעם עם סיר אחד ופעם עם מחבת אחרת. השבוע נפתחה לראשונה בישראל תערוכת "מבשלים", שהיא בשבילי שלושה ימים של חוויה קולינרית. התערוכה מיועדת לאוהבי הבישול והאפייה, והיא מתקיימת בין התאריכים 14-16 לאפריל בגני התערוכה בתל אביב.

לקחתי את ליאת חברתי, שהיא גם יפה וגם אופה, ויחד הלכנו להתרשם ולחוות. כבר בכניסה קיבלנו ספר קופונים ומבצעים, ואת הקופון הראשון תלשנו עם הצעד הראשון כשקנינו גיליון היכרות של ירחון הבישול "על השולחן".

תערוכת מבשלים כוללת שני אולמות ענקיים עם כ-176 חברות מציגות, אולם הרצאות והדגמות ועוד מגוון הופעות על הבמה המרכזית. בין הדוכנים ניתן למצוא סירים, מחבתות, סכיני שף, גדג'טים למינהם, מטחנות תבלינים, תנורים, רטבים, פסטות, יינות בוטיק, מכונות קפה, סדנאות, ריבות, גבינות ועוד ועוד.

בחלק מהדוכנים מתקיימות סדנאות בישול והדגמות למיניהן, בחלק ניתן לטעום ריבות, גבינות, פסטות, גלידות, קפה, באחרות להתנסות בבישול ולקבל טיפים מטובי השפים. על הבמה המרכזית הופעות מתחלפות, כמו למשל זו של שאול בן אדרת, שף מסעדת קימל, ושף אביב משה המבשלים Back to Back.

הסתובבנו מתמוגגות בין הדוכנים, כשחלק ניכר מהזמן ביליתי בדוכן או מוטב לומר במיני חנות של "ספייסס כלים וטעמים". התחלתי את הסיבוב בשמן זית של "ארץ גשור", שהוא מותג ישראלי של שמן זית המשלב מגוון זנים, כל אחד לפי טעמו, המשכתי בטעימות של יינות בוטיק ישראלים של טוליפ וססלוב, במחלקה האיטלקית נחשפתי לפסטות מסוגים שונים, למיני קמחים ייעודים לפיצה וללחמים, ובאסייתית שהיתי זמן ממושך וביליתי עם מיני רטבים אסייתים, פירורי טמפורה, ג'ינגר ועוד.

במחלקת הקונדיטוריה של ספייסס מצאתי מיני סוכריות, מרציפנים, בצק סוכר ותבניות. מכיוון שהמחירים בימי התערוכה בכל הדוכנים הם מוזלים, הרשיתי לעצמי לקנות מכל הבא ליד. במחלקת התבלינים של ספייסס טעמתי מטבלים שונים, ביניהם אהבתי במיוחד את תערובת הקייג'ין שהוגשה לטעימה עם פרגיות עסיסיות. גם החטיפים ההודיים שהוגשו היו מצוינים.

כשהמשכתי אל שלב ההדגמה למדתי מפי השף רונן פילוסוף כיצד להכין פלאפל של אורז וירקות ולביבות של קינואה ותרד. בשלושת הסניפים של ספייסס ברחבי הארץ (תל אביב, צומת ביל"ו ויהוד) מוצע מגוון רחב של סדנאות מעשיות המתמחות בבישול בשר, בהכנת שוקולד, באוכל איטלקי, באפיית לחמים, בבישולי עמים ועוד. לספייסס גם אגף שלם של כלים ואביזרים לחובבי הבישול.

בדוכן של יד מרדכי למדתי שלא מכינים בקיבוץ רק דבש אלא גם שמן זית מעולה. עוד ביקרתי בכמה דוכני תצוגה שבהם רכשתי לי סכין שף איכותית, טעמתי פטריות יער אורגניות וקיבלתי מתכונים, בחרתי לי מחבת חדשה ללא שמן ודמיינתי לי איך יום אחד אוכל לקנות את אחד התנורים בתצוגה.

לאחר ארבע שעות שבהן כיתתנו רגלינו אני יכולה לומר בביטחון שתערוכת מבשלים היא מומלצת ומוצלחת ביותר, חווית חושים משכרת של ריחות וטעמים, וייתכן שביומיים הקרובים אספיק ואבקר בשנית במעט הדוכנים שפספסתי.