שף בשקט עם אמיר נבו מאלגריה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  

הפעם החלטנו להכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את אמיר נבו.

שם: אמיר נבו

מסעדה: אלגריה (ALEGRIA )-שמחה בפורטוגזית.

עבר: רוטשילד'ס, הגלריה הלבנה, מנטה ריי.

לימודים: תדמור.

סגנון: נרחב – פירות ים, בשרים, דגים, פסטות וכל מה שנכנס למחבת.

מנת הדגל: פילה לוקוס, על פטוצ'יני אצות ים, בחמאת מרווה ופלפלים קלויים,
מוקף בחלב קוקוס מצומצם, שמן שומשום וזילוף טריאקי.

לעולם לא אבשל: אין דבר כזה.

השראה: מגוון התבלינים ושיטות העבודה במטבח ההודי- המטבח המודרני הושפע מאוד מחומרים שעשו דרך ארוכה מן המזרח, יחד עם שיטות רבות של בישול והכנת מזון שהתקיימו בתת היבשת ההודית כבר מאות בשנים וחלקן הגיעו למטבח המערבי.

השראה בישראל: השף חיים כהן. יודע לעשות נפלאות בעזרת חומרים לכאורה
פשוטים .

חומרים אהובים: בשר איכותי, דגים ופירות ים, אורז : מריזוטו ועד בסמטי ועשבי תיבול טריים.

פותח את היום עם: ביצת עין ולחם עבה.

הדבר הכי מוזר שאכלת אי פעם: זנב קרוקודיל מעושן (בכלל לא משהו).

הקהל הישראלי: עשה התקדמות גדולה בעשור האחרון בנושא הערכת אוכל טוב.

חלום: קצרה היריעה מלהכיל.


העמל 1, אור יהודה
טלפון: 03-7731000