לחם בשר הרצליה

חזה מולארד ברוטב דבש ומנטה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מתכון מתוך סדנת ''בשרים עם דני חסיד'' בפודסטפס

מתכון מתוך סדנת ''בשרים עם דני חסיד'' בפודסטפס

5 יחידות חזה מולארד, 400 גרם כ''א
עצמות עוף
20 סמ''ק רוטב סויה
2 גבעולי נענע טרייה
120-150 גרם דבש
100 גרם שורש זנגביל טרי, מגורר
100-150 סמ''ק יין לבן יבש
3 שיני שום
½ ליטר ציר עוף
2 כפות חמאה

1. חורצים בשומן של בשר החזה חריצים עמוקים, עד לבשר עצמו בצורת שתי וערב
2. מכינים תערובת תבלינים מהזנגביל, המלח, הפלפל והשום. מעסים את התערובת לתוך הבשר. מסדרים את החזות בכלי מתאים, מוסיפים חלק מהיין ומשהים לקירור במשך 4-5 שעות.
3. מוציאים את הבשר מהמרינדה, ומייבשים היטב במגבות נייר. מחממים מחבת כבדה ומטגנים את החזות, תחילה על צידן השומני עד שישחימו ואז על צידן השני. (עד שלב רייר) מורידים מהמחבת ומניחים בצד.
4. מוסיפים למחבת עצמות עוף ומשחימים אותן היטב, מוסיפים את שאר היין ומצמצמים. מוסיפים את הציר, הסויה ומצמצמים עד מחצית. מוסיפים את עלי הנענע וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות. מסננים ומחזירים למחבת נקייה לחוןם נמוך, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
5. על קרש מתאים, פורסים את חזות המולארד לפרוסות דקות, מקפיצים מעט במחבת, מסדרים בצורת מניפה בצלחת ויוצקים מעל את הרוטב

לחם בשר הרצליה אירועים חדש