מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מרק קובה

מרק קובה

תיאור המתכון

מתכון למרק קובה ביתי אמיתי, עם דלעת וקישואים, שטעמו הולך ומשתבח עם הזמן, מבית היוצר של ''קפה שריד''.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. להכנת הבשר: מאדים בשר במחבת במשך חצי שעה–שעה, עד שיתייבש. במחבת נפרד, מאדים את הבצל עם שמן, עד להזהבה. מקררים במשך שעתיים – שלוש שעות. מערבבים בשר ובצל ביחד, מוסיפים מלח, פלפל וכרפס. לשים עם הידיים ומקררים. כשהעיסה מגיעה לטמפ' החדר, יש להכניס למקרר לכשעתיים.
2. להכנת הבצק: מרטיבים ג'רישה במים עם הידיים, ומרככים במשך כ-15 דקות. מוסיפים ק''ג סולת ומלח. מוסיפים מים בהדרגה עד שהבצק גמיש ונוח.
3. קורצים כדורים בגודל פינג פונג, מהבצק. מפנים מקום בעזרת האצבע למילוי הבשר, דוחסים אותו פנימה וסוגרים את הבצק לכדי כדור עגול ושלם.
4. להכנת המרק: מטגנים בצלים עד להזהבה, מוסיפים פרוסות שום דקות ומים עד לגובה חצי סיר. מביאים לרתיחה. מוסיפים מלח לימון, רסק עגבניות, במיה, דלעת וקישואים חתוכים גס. מביאים שוב לרתיחה ונותנים למרק להתבשל כ-10 דקות. מוסיפים סוכר, מלח פלפל וחופן נדיב של עלי נענע שטופים היטב.
5. מחליקים את הקובה אחד אחד לתוך המרק. כשהקובה צפים הם מוכנים. יש לתת לספוג את המרק, ולא לכבות מיד את הגז.

הערות

חשוב לזכור שעל המרק להיות חמוץ-מתוק, סמיך, ויש להגישו עם קובה וירקות ביחד. ככל שיעמוד יותר זמן – כך יהיה המרק יהיה טעים יותר.

המתכון באדיבות
מסעדת קפה שריד צומת כפר ברוך, מגדל העמק הצג טלפון