מכינים אוזני המן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בפרץ אבהות חגיגי ובלתי נשלט התייצב אלון כהן במטבח כדי להכין עם ילדיו אוזני המן. מתוך ענני הקמח והסוכר יצאו אוזני המן ביתיים, קטנים במיוחד, פריכים ומלאים פרג עד להתפקע. טור קצר ומתכון משובח

הכנת אוזני המן עם הילדים היא שיעור גיאומטריה לא פחות מסדנת אפייה (או אם תשאלו את אשתי, סופת קמח שתקפה את הבית). כיוון שבהכנת בצק אנחנו מיומנים במשפחה, צ'יק צ'ק חילקנו תפקידים בין שוברת הביצים למערבב החומרים, לשנו במרץ ורידדנו בעוז. ואז, כשעלה דק ואחיד של בצק שכב על שולחן המטבח המקומח, פניתי לילדים ושאלתי: ''נו, מה לדעתם עושים עכשיו?''.

''זה מאוד פשוט, התחיל הבכור להסביר. ''חותכים משולשים שמים מילוי על אחד ומכסים עם משולש שני, כמו סנדביץ'''.
''מה פתאום, קפצה הצעירה, ''ראיתי בטלוויזיה שאוזני המן מכינים עם כוסות. לוקחים כוס, הופכים אותה ועושים עיגולים. באמצע של כל עיגול שמים כפית של פרג וסוגרים. בהתחלה סוגרים למעלה ואחר כך שני קיפולים למטה. ככה מקבלים צורה של משולש''.
נו, מי אמר שטלוויזיה רק מזיקה לילדים?!

אוזני המן ביתיים עם המילוי הכי טעים בעולם מתוך המתכון של סבתא לאה ז''ל
(כ-25 אוזניים ומספיק פרג בשביל לזלול כל זמן האפייה)
חומרים לבצק:
כוס ורבע קמח
חצי כפית מלח
כף סוכר
100 גרם חמאה קרה
ביצה אחת
מעט מים קרים (לפי הצורך)
אבקת סוכר לפיזור

חומרים למילוי פרג:
100 גרם פרג טחון
חצי כוס חלב
50 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
50 גרם פירורי לחם
50 גרם צימוקים (לא חובה)
קליפת לימון אחד מגורדת

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מעבדים את הקמח, המלח, הסוכר, הביצה והחמאה עד לקבל בצק פירורים (עיבוד קצר).
2. מעבירים את הבצק למשטח ומתחילים ללוש בידיים, אם יש צורך מוסיפים מעט מים. מגלגלים מהבצק כדור ועוטפים בניילון נצמד. מקררים במקרר לפחות שעה.
3. בינתיים מכינים את המלית: מרתיחים חלב, סוכר וחמאה, מוסיפים פרג ובוחשים עד שמסמיך מעט. מורידים מהאש ומוסיפים את פירורי הלחם, הצימוקים וקליפת הלימון.
4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 מ''מ, ובעזרת כוס קורצים עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה של מילוי. מרטיבים את שולי הבצק במעט מים ומדביקים היטב.
5. מסדרים בתבנית על נייר אפייה ואופים בחום של 180-200 מעלות עד שהאוזניים מתחילות להזהיב. מוציאים, מצננים על רשת ובוזקים מעל אבקת סוכר.