אוזני המן
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון אוזני המן הכי שאי פעם אכלתם
מפורום המתוקים בניהולה של אפרת סדן
(עפ''י מתכון של פרח)
מרכיבים
- 200 גרם חמאה קרה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 חלמונים
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- 2 כפות מיץ תפוזים
- 40 גרם עמילן-תירס (קורנפלור)
- 260 גרם קמח
- קורט מלח
- מלית תמרים
- ½ 1 כוס תמרים קצוצים (ללא העוקץ)
- ½ כוס מיץ תפוזים
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- ¼ כוס אגוזים קצוצים קלויים
- מלית שוקולד
- משתמשים בממרח שוקולד ''השחר''
- (אם משתמשים בשוקולד אמיתי, המרכז יוצא קשה)
- מלית פרג – מתוך הספר ''א''ב במיקרוגל במטבח הישראלי'' של עפרה קצנק ואסנת סדן-קצנק
- כמות המלית גדולה יחסית. אפשר להקפיא את מה שנשאר
- ¾ 1 כוס חלב
- ¾ 1 כוס סוכר
- 1 כף סוכר וניל
- 500 גרם פרג טחון
- 50 גרם חמאה
- 1 חלמון ביצה (צהוב)
- 100 גרם אגוזים קלויים.
אופן ההכנה
1. מעבדים את כל החומרים לבצק. (אפשר במעבד מזון) מקררים כשעה במקרר. אפשר להקפיא.
2. מרדדים על משטח מקומח או בתוך שקית ניילון.
3. קורצים עיגולים וחותכים בעזרת עיגול או כוס.
4. ממלאים במלית וסוגרים היטב למשולשים. אפשר להקפיא גם לפני האפיה.
5. אופים בחום של 180 מע''צ עד שמשחים (20-25 דקות).
1. בקערה המתאימה למיקרוגל מערבבים חלב, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים את הפרג. מתקבלת תערובת סמיכה.
2. מכסים בצלחת המתאימה למיקרוגל ומבשלים 10 דקות בעוצמה מירבית.
3. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את החלמון ומערבבים מהר (כדי שהחלמון לא יתבשל)
4. כשהתערובת מתקררת, מוסיפים את האגוזים. אפשר להקפיא את המלית
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר