סקפטי ונרגן יצא גיל בן חרות לסדנת שמן הזית של השף יניב גור אריה ב''לגעת באוכל''. מה כבר יכול להיות מרגש בבישול בשמן זית, הוא מלמל. את מה שקרה לו בארבע שעות אפשר להגדיר במילה אחת - מהפך
מה פירוש המושג 'כתית'? איך נקבע אחוז החמיצות של השמן ומהו האחוז האידיאלי? ואיך בכלל טועמים שמן זית? שפרה צח נפגשה עם אורי יוגב, מנהל ''חלוצה'', שסיפר לה כל מה שצריך לדעת על שמן זית.
החומוס, גאוות המקום מלווה בגרגרים ומעוטר בטחינה שגם היא מעשה בית מומלץ ביותר. לכל מביני החומוס שמרחיקים נדוד כי למצוא חומוס ששווה לטבול בו את הפיתה, כדאי לבדוק את זה שעושה מיקי מ''שמן זית''.