תעשיית היין הישראלית: גאווה על ציר הזמן. חיים גן, איש הענבים, מסכם את העשור האחרון של תעשיית היין המקומית עם קריצה והמלצות לשנים הקרובות: מה למדנו? האם החיך שלנו השתנה? מה עוד נותר ללמוד בתעשיית היינות בארץ?
"אין ספק כי במהלך מאה השנים הקרובות יקומו תעשיות יין גדולות גם בסין, ואולי אף בהודו. התפתחות כזו צפויה לחולל שינויים בתעשיית היין הבינלאומית..." כתבה שלישית (ואחרונה) על היסטורית היין מאת חיים גן
בכתבה הקודמת על תולדת היין למדנו מאיפה הכל התחיל, מי היו היחצ"נים הראשונים של היין ומה קרה בהמשך הדרך. הפעם תתמקד הכתבה בהפצת היין בעולם. חיים גן, מומחה ליינות וכהלים מספר לכם על ההיסטוריה של עולם היין
"המזרח הקדום היה האזור הראשון בעולם שבו טופחו ענבים ויוצר יין..." חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, יספר לנו בכתבות הבאות על ההיסטוריה של תרבות היין. בפרק הראשון: : משיירי חרצנים ועד לפקקי הסיליקון
''תופעה חשובה שהופכת את היין הישראלי לאופנתי בימינו, לראשונה מתעניינים צרכניו בנסיבות הגיאוגרפיות. בעבר עניין את הצרכן רק מחירו, כשרותו וזמינותו'' חיים גן, מומחה יינות סוקר יינות שהתחבבו לאחרונה על קהל היין הישראלי