מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות בשריות> מתכונים טו באב: תפוחים במילוי טלה, ביין דבש וקינמון

מתכונים טו באב: תפוחים במילוי טלה, ביין דבש וקינמון

מתכונים טו באב: תפוחים במילוי טלה, ביין דבש וקינמון

תיאור המתכון

מנת פתיחה עדינה בטעמים, משלב את כל סממני החג, בעלת מרקם נינוח וטעמים מתקתקים

מרכיבים

אופן ההכנה

חוצים את התפוחים לרוחבם. מוציאים את הליבה ומשרים עם הפלפל כחצי שעה
מזהיבים את הבצל ומטגנים את הבשר הטחון קלות עם הבצל
מוסיפים את הקינמון הטחון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל
ממלאים את התערובת של הבשר בתוך התפוחים כך שיתאימו עם המכסה
מסדרים בסיר קטן עם היין, מבשלים כ-1/2 שעה (להביא לרתיחה) על אש קטנה
להוציא את התפוחים ולהמשיך לצמצם את היין עד לקבלת סירופ
מגישים חם על מצע אורז או מחית תפוחי אדמה
מקשטים עם סירופ ומקלות קינמון


קישורים:
חנדל'ה
המתכון באדיבות
מסעדת חנדלה מושב גבעת חן , גבעת חן הצג טלפון

תגובות

  1. ?מה עושים עם העוגה?והצנוברים איתן (13/08/2011 14:54:00)
    לא כל שף כנראה יודע לתת מתכונים . מהעושים עם העוגה? ומי צריך אותה והצנוברים? מה איתם?