מתכונים טו באב: תפוחים במילוי טלה, ביין דבש וקינמון
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: כ-1/2 שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מנת פתיחה עדינה בטעמים, משלב את כל סממני החג, בעלת מרקם נינוח וטעמים מתקתקים
מרכיבים
- 8 תפוחי גרנד חמצמצים גדולים
- 1 ק''ג בשר טלה טחון
- 1 בקבוק יין אדום (רצוי קברנה)
- 100 גר' עוגת דבש
- 2 בצלים בינוניים
- מעט צנובר
- קורט קינמון
- קורט אגוז מוסקט
- פלפל
- מלח
- 3 יח' פלפל צ'ילי חצויים
- 2 מקלות קינמון
אופן ההכנה
חוצים את התפוחים לרוחבם. מוציאים את הליבה ומשרים עם הפלפל כחצי שעה
מזהיבים את הבצל ומטגנים את הבשר הטחון קלות עם הבצל
מוסיפים את הקינמון הטחון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל
ממלאים את התערובת של הבשר בתוך התפוחים כך שיתאימו עם המכסה
מסדרים בסיר קטן עם היין, מבשלים כ-1/2 שעה (להביא לרתיחה) על אש קטנה
להוציא את התפוחים ולהמשיך לצמצם את היין עד לקבלת סירופ
מגישים חם על מצע אורז או מחית תפוחי אדמה
מקשטים עם סירופ ומקלות קינמון
קישורים:חנדל'ה
המתכון באדיבות
|
מסעדת חנדלה
מושב גבעת חן , גבעת חן
הצג טלפון
09-7603647
|
תגובות
-
?מה עושים עם העוגה?והצנוברים
איתן
(13/08/2011 14:54:00)
לא כל שף כנראה יודע לתת מתכונים . מהעושים עם העוגה? ומי צריך אותה והצנוברים? מה איתם?