מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות בשריות> מוס כדורי כבדי עוף במעטה פיסטוק ברוטב פירות יער

מוס כדורי כבדי עוף במעטה פיסטוק ברוטב פירות יער

מוס כדורי כבדי עוף במעטה פיסטוק ברוטב פירות יער

תיאור המתכון

מאת מוטי בוחבוט, שף ראשי מלון ענבל ירושלים

מרכיבים

אופן ההכנה

• לצלות את הכבד לצורך הכשרתו
• ליצוק למחבת את המרגרינה, להוסיף את הבצל עד לקבלת צבע זהוב
• להוסיף פנימה את הביצים, כבדי העוף, יין אדום, להשלים טעם ולצמצם מעט את הנוזל ע"י השארת המחבת על האש כ–4 דקות
• לצנן את הכבדים, לטחון את כל העיסה במכונת בשר לטחינה דקה ועדינה, לבדוק טעמים ואם צריך להוסיף מלח, פלפל, להוסיף את הברנדי ולערבב.
• ליצור כדורים מהמוס ולטבול אותם בפיסטוק גרוס.
• בכלי בישול להרתיח את נוזל פירות היער, להוסיף תוך כדי בחישה את הקורנפלור ולערבב עד לרתיחה שנייה, מתקבל רוטב מעט סמיך.
הצעת הגשה:
• ליצוק מהרוטב אל צלחת הגשה, להניח במרכזה פלח תפוח עץ מבושל, מעל להניח כ–3 כדורי מוס כבד עוף, לקשט ברצועות בצל ירוק ולהגיש.

המתכון באדיבות
מסעדת סופיה ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים הצג טלפון