מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לזניה חצילים וגבינות

לזניה חצילים וגבינות

תיאור המתכון

אלפרדו פתח תקווה משתפים אתכם במתכון טעים במיוחד!
לזניה עם גבינות איכותיות וחצילים - פשוט שילוב מנצח..

מרכיבים

אופן ההכנה

1.מערבבים את רוטב הבשמל עם רוטב העגבניות לתערובת אחידה בעזרת מטרפה
2.יוצקים שתי מצקות מהרוטב ומפזרים באופן אחיד על תחתית התבנית
3. מרפדים בדפים את התבנית באופן מלא
4. מסדרים בצפיפות את החצילים
5.מפזרים חצי מכמות הפטה ושליש מכמות המוצרלה באופן שווה על החצילים וחצי מכמות עלי הריחן הטרי
6.יוצקים 3 עד 4 מצקות מהרוטב ומשטחים באופן אחיד
7.חוזרים על אותו תהליך בשכבה שנייה
8. יוצקים את כל שאר הרוטב ומשטחים באופן שווה
9. מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ואופים חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות
10. מוציאים מסירים את הנייר מפזרים באופן מלא את פרוסות העגבניות
11. מוסיפים את השליש הנותר של גבינת המוצרלה את גבינת הפרמזן והאורגנו באופן אחיד
12. אופים עוד עשר דקות ומוצאים מהתנור
רוטב בשמל:
1.ממיסים 300 גר' חמאה על אש קטנה,מוסיפים 2 כפות שום כתוש,כפית פלפל לבן ומערבבים
2.מוסיפים בהדרגה תוך כדי בחישה מתמדת במטרפה 250 גר' קמח עד להיווצרות רביכה סמיכה בתחתית הסיר
3.מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה מתמדת 2 ליטר חלב תוך כדי הפרדת כל גושי הבצק לעיסה אחידה, ניתן להיעזר גם בכף עץ
4.מוסיפים כף אגוז מוסקט,4 כפות אבקת מרק עוף וכף מלח
5.מביאים לרתיחה מבלי להפסיק לערבב עד להיווצרות רוטב סמיך מאד
6.טועמים משלימים טעם במלח במידת הצורך,אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט חלב

רוטב נפוליטנה – רוטב עגבניות איטלקי
חומרים – 2 ליטר
1/4 כוס שמן זית
10 שיני שום טרי פרוס דק או 2 כפות שום כתוש
1 כף בזיליקום יבש
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט צ'ילי גרוס לא חובה
3 קופסאות עגבניות קוביות או עגבניות מרוסקות מאיכות טובה
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1/4 ליטר מים
1-2 כפות מלח לפי הטעם
2-3 כפות סוכר לפי הצורך לאיזון החמיצות של העגבניות
20 עלי ריחן טרי פרוסים דק
אופן ההכנה
1. בסיר רחב מחממים שמן זית מוסיפים את השום וכל התבלינים היבשים מערבבים כשתי דקות ומוסיפים את רסק העגבניות
2.ממשיכים לערבב דקה נוספת ומוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת המים
3.מוסיפים את הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה
4.מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות נוספות תוך כדי ערבוב
5.טועמים ומשלימים טעם במידת הצורך במלח או סוכר
6.מכבים את האש ומוסיפים את הריחן הטרי

המתכון באדיבות
מסעדת אלפרדו פתח תקווה דרך שלמה שמלצר 94, פתח תקווה הצג טלפון