ראש השנה: קראמבל תפוחים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לראש השנה: קראמבל תפוחים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לבצק:
- 250 גר' פקאן קלוף
- 220 גר' סוכר
- ¼ כפית ציפורן טחון
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית קנמון טחון
- ½ כפית אבקת אפייה
- 120 גר' קמח
- 1 ביצה
- 2 חלמונים
- לתפוחים:
- 8 תפוחי סמית ירוקים, קלופים, נקיים מגרעינים וחתוכים לקוביות 1 ס"מ
- סוכר – במשקל 10% ממשקל קוביות התפוחים
- מיץ מלימון אחד בינוני
- ¼ כפית קנמון טחון
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
1. במטחנת בשר ביתית - טוחנים את הפקאנים עם הסוכר דרך רשת בינונית (6 מ"מ).
2. מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את שאר מרכיבי הבצק. מערבלים בעזרת הגיטרה (K), עד לקבלת מרקם אחיד. יוצרים גליל ועוטפים בעזרת ניילון נצמד. מקפיאים.
למילוי התפוחים:
1. מניחים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים עד ריכוך התפוחים, כרבע שעה. לא לתת לתפוחים להתפורר..
2. מצננים היטב ומחלקים בין 4 קערות חסינות חום. משטחים את התפוחים בקערות.
להשלמה:
1. בעזרת פומפייה גסה, מגרדים את הבצק הקפוא ומפזרים בצורה אחידה על התפוחים.
2. מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים עד שהבצק משחים.
3. להגיש חם.
הערות
באדיבות מסעדת ליליות
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת ליליות
דפנה 2, תל אביב
הצג טלפון
053-8094771
|