המבורגר תפוחי עץ במילוי פטריית פורטובלה במילוי תרד ובצל בציפוי בשקדים
תיאור המתכון
באדיבות מוטי בוחבוט, שף ראשי מלון ענבל ומסעדת סופיה
מרכיבים
- החומרים למילוי הפטרייה: פטריות פורטובלה בגודל בינוני כ–6 ס"מ, 200 גר' עלי תרד טריים חלוטים במים רותחים ל-4 דקות, לקצוץ דק, 1 בצל בינוני חתוך לקוביות, 5 כפות שמן זית, קורט מלח, פלפל, כמון, מיץ מלימון אחד, 1 ביצה טרופה, 100 גר' קמח תפוח אדמה, 200 גר' שקדים פרוסים מולבנים טחונים, 3 יח' תפוחי עץ מזן גראנד קלופים, מגולענים וחצויים ל-2, 200 גר' סוכר, 1.5 כוסות מיץ תפוזים טרי, שמן לטיגון.
אופן ההכנה
יש להוריד מהפטרייה את הרגל, לחמם מחבת + שמן זית להוסיף בצל חתוך ולטגן עד לקבלת צבע זהוב, להוסיף פנימה את התרד הקצוץ, לערבב יחדיו, להשלים טעם, מלח, פלפל, כמון, מיץ לימון. לצנן, לקמח את הפטרייה בקמח תפוחי אדמה, לטבול אותה בביצה, ולהעביר לציפוי בשקדים. יש לחזור על פעולה זו בכל הפטריות. לחמם מחבת + שמן לטיגון ולטגן את הפטרייה עד לקבלת צבע זהוב ולהניחה בצד.
הכנת תפוחי העץ: במחבת חמה יש להמס סוכר עד להפיכתו לקרמל, להוסיף פנימה את מיץ התפוזים בזהירות לבל יישרף (כאשר מוסיפים את מיץ התפוזים נוצרת תסיסה חמה במיוחד ולכן יש להיזהר מאד) ואז יש להוסיף את חצאי התפוחים לבישול של 10-15 דקות.
הצעת הגשה: על צלחת הגשה יש להניח 4 כפות מרוטב הקרמל, להניח מעל חצי תפוח, מעל יש להניח את הפטרייה ומעל שוב חצי תפוח. כך שנוצר מראה של המבורגר.
המתכון באדיבות
|
מסעדת סופיה
ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים
הצג טלפון
02-6756689
|