מוס פירות יער בזיגוג נאפא'ז ולבבות מרנג וסורבה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 4 שעות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
ממטבחו של השף מוטי בוחבוט, השף הראשי של מלון ענבל ירושלים
מרכיבים
- למוס:
- 120 גרם מחית פירות יער
- 1 מיכל שמנת מתוקה, מוקצפת
- 50 גר' סוכר
- 4 ביצים מופרדות
- 100 גר' שוקולד לבן מומס
- 3 כפות ברנדי
- למרנג:
- 3 חלבונים
- 300 גר' סוכר
אופן ההכנה
• להקציף חלבונים + חצי מכמות הסוכר, ולקפלם עם השמנת ומחית הפסיפלורה והברנדי.
• להקציף חלמונים עם חצי מכמות הסוכ , להמיס שוקולד לבן ולהוסיפו לחלמונים המוקצפים.
• לקפל את מסה א' ל- ב'.
• ליצוק את המוס בכלי סיליקון בצורת חצי כדור ולהקפיא ליממה
• לחלץ מהכלי, להניח על רשת וליצוק מעל נאפא'ז בצבע אדום, ולהקפיא. לחזור על פעולה זו פעמיים.
• להניח את העוגה על צלחת הגשה ולהדביק בדופן העוגה סוכריות שוקולד.
למרנג:
• לחמם בבן מארי עד להמסת הסוכר ולהקציף לקבלת קצף יציב.
• להעביר את המרנג לשק זילוף עם צינטר חלק ולזלף על נייר פרגמנט צורת לב.
• לייבש בתנור בחום 60 מעלות כ – 4 שעות עד לקבלת מרנג יבש.
• להדביק 2 לבבות אחד לשני בעזרת מעט מהמילוי מוס שהכנו קודם ולהניח את הלבבות על העוגה.
הערות
הצעת הגשה:
ניתן להניח את העוגה על צלחת הגשה, את קישוט הלבבות מעל ולהגיש ליד סורבה הדרים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת סופיה
ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים
הצג טלפון
02-6756689
|