פאי תפוחים אישי

פאי תפוחים אישי

תיאור המתכון

פאי תפוחים אישי במלית אוכמניות וקרם פסיפלורה בליווי לבבות מרנג ורוטב תפוזים, ממטבחו של השף מוטי בוחבוט, השף הראשי של מלון ענבל ירושלים

מרכיבים

אופן ההכנה

• לערבב ביצה וסוכר בסיר מיקסר וגיטרה עד להמסת הסוכר.
• להוסיף פנימה את החמאה ולערבב עד לחיבור החומרים.
• להוסיף את הקמח והוניל עד לקבלת בצק חלק.
• לצנן את הבצק במקרר כחצי שעה.
• לרדד לעלה דק, לקרוץ עיגול ולרפד תבנית פאי אישית קטנה, ליצוק מעל מעט ריבת אוכמניות ולפרוס את תפוחי העץ לפרוסות דקות. לסדר בצורת ספיראלה מעל האוכמניות, לזרות מעל מעט סוכר ומעט קינמון.
• לאפות בתנור בחום 180 מעלות כ- 35 דקות. לצנן ולחלץ מהכלי.
• להמיס שוקולד ולטמפרר אותו, בעזרת כף יש ליצוק לתבנית סיליקון בצורת חצי כדור גם בדפנות ולקרר.
לחזור על פעולה זו כ – 3 פעמים עד שדופן הכדור יציב. לצנן ולחלץ מתבנית הסיליקון.

מוס הפסיפלורה:
• להקציף חלבונים + חצי מכמות הסוכר, ולקפלם עם השמנת ומחית הפסיפלורה והברנדי.
• להקציף חלמונים עם חצי מכמות הסוכר, להמיס שוקולד לבן ולהוסיפו לחלמונים המוקצפים.
• לקפל את מסה א' ל- ב'.
• ליצוק מעט ממוס הפסיפלורה לחצי כדור שוקולד ולהניחו מעל הפאי תפוחים.

המרנג:
לחמם בבן מארי עד להמסת הסוכר ולהקציף לקבלת קצף יציב.
להעביר את המרנג לשק זילוף עם צינטר חלק ולזלף על נייר פרגמנט צורת לב
לייבש בתנור בחום 60 מעלות כ – 4 שעות עד לקבלת מרנג יבש

הערות

הצעת הגשה:
להניח את פאי התפוחים על צלחת הגשה, מעל להניח את חצי כדור מוס הפסיפלורה ולנפות מעל מעט קקאו. ליצור נקודות ממוס הפסיפלורה על הצלחת ולהניח מעל לבבות מרנג מיובש.
יש אפשרות להוסיף נקודות מחית אוכמניות ליד הלבבות ומעט מחית פסיפלורה, ולהגיש.

המתכון באדיבות
מסעדת סופיה ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים הצג טלפון