עוגה אנגלית בליווי שוקולד ומבחר פירות מיובשים
תיאור המתכון
ממטבחו של השף מוטי בוחבוט, שף ראשי מלון ענבל ירושלים ומסעדת סופיה
מרכיבים
- 200 גר' חמאה או מרגרינה
- 200 גר' סוכר חום
- 200 סמ'ק ביצים כ – 4 ביצים בינוניות
- 200 גר' פירות יבשים - דובדבנים, משמש, אורנג'ינים (הדרים מסוכרים), אגוזי מלך, שקדים חתוכים דק.
- 220 גר' קמח.
- 1/4 כוס יין אדום מתוק.
- 1 כף אבקת אפייה
- תמצית וניל
- קורט מלח.
אופן ההכנה
• בסיר מיקסר קטן + גיטרה להקציף חמאה + סוכר עד לקבלת קצף יציב, להבליע פנימה את הביצים + היין ולסירוגין עם הקמח ואבקת האפייה עד לקבלת עיסה אוורירית ואחידה.
• להוציא מהמיקסר ולהבליע בתנועות קיפול את הפירות היבשים , ליצוק לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולאפות בחום 180 מעלות כ – 35 דקות.
• לצנן. לקרוץ עיגול בעזרת קורצן עגול בקוטר של 5 סמ'.
לקישוט:
• 100 גר' שוקולד מומס בסיר כפול, לטמפרר וליצוק לנייר אפייה למרוח דק בעזרת פלטה. ולהשאיר בטמפ' החדר לצינון והתקשות. כאשר השוקולד מוצק יש ליצור עיגול בקוטר גדול יותר מהעוגה בעזרת קורצן ולהניחו על העוגה { ניתן להבריש את העוגה במעט ליקר שקדים { אמרטו} לזלוף מעל מעט קרם ולהדביק את טבעת השוקולד.
• ניתן לייבש פירות העונה כגון , תפוחים פרוסים דק , אננס טרי , אגסים. להניחם על נייר פרגמנט לזרות מעל מעט אבקת סוכר ולכסות שוב בנייר פרגמנט. להכניס לתנור לייבוש בחום של 70 מעלות כ – 40 דקות עד לייבוש מלא.
• יש להדביק את הפירות בעזרת טבילה במעט שוקולד בתחתית אל טבעת השוקולד , ניתן לקשט במעט אבקת סוכר ולהגיש עם מעט רוטב מתוק.
המתכון באדיבות
|
מסעדת סופיה
ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים
הצג טלפון
02-6756689
|