פילה סלמון נורבגי
תיאור המתכון
באדיבות השף אלרן גולדשטיין - המעדנייה של גולדשטיין, וחברות פריניר ודלי דג
מרכיבים
- חומרים למנה:
- 1 פילה סלמון
- 2 קופסאות של עגבניות מרוסקות פריניר
- 1 בצל סגול חתוך לקוביות
- 6 שיני שום קלופות ופרוסות
- 3-2 ענפי בזיליקום
- 5 כפות שמן זית
- -----------------
- ירקות צלויים לקישוט:
- 1 סלסלה של פלפלים ננסיים מתוקים
- 10 שיני שום
- בצלים קטנים
אופן ההכנה
1. הכנת הרוטב: מכניסים לסיר בינוני את כל מרכיבי הרוטב, מבשלים כשעה על אש נמוכה
ומתבלים במלח בלבד.
2. הכנת הסלמון: מעבירים את הרוטב לכלי פיירקס או כלי חסין חום אחר, ומניחים את פילה הדג בשלמותו. מתבלים במלח פלפל שחור גרוס גס ותימין, מזלפים מעט שמן זית, ומכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות לא מכוסה. אופים במשך כ-20 דקות, מוציאים מהתנור ומעטרים עם הירקות הצלויים.
3. הכנת הירקות: מתבלים את הירקות וצולים בתנור שחומם ל-190 מעלות צלזיוס - עד לריכוך הירקות. מפרידים בין הפלפלים לשום והבצל (שדורשים יותר זמן צלייה) וצולים את הפלפלים בין 6-5 דקות. מסדרים על הצלחת ומגישים חם.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר
המתכון באדיבות
|
חנות המעדניה של גולדשטיין
לוי אשכול 201, צומת סביון, קרית אונו
הצג טלפון
053-8094859
|